30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Mali67 hocam progressive overload icin agirlik arttirmak sart demissin ama degil,soyleki elbet bi yerde herkes tikaniyor ve agirlik arttirmak mumkun olmuyor o noktada tekrar arttirmak gerek,x kilo limitimiz olsun ve 2 tekrar yapabiliyor olalim,bunu 3 tekrara cikarmakta bi overload dur.
doğrudur abim bende nette bir yerde okumuştum birşey daha öğrendim eyvallah saolasın;)[DOUBLEPOST=1468443695][/DOUBLEPOST]
Pramit in tersi olmuş bu

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu akşam programda olmadıgı halde idman sonunda 7,5kg ile 24 kere, 5 kilo ile 20 kere, 2,5 kilo ile 40 tekrar lateral yaptım omuzlar pert oldu :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim yaşım 36. Bir hafta önce spora başladım. Haftada 4 gün Kalamış'ta bir salona gidiyorum.

Boy 1,77 kilo 97
Yap oranım %28

Yazılarınızı da okudum benim oranım bayağı fazla anlaşılan :) Zaten fazla olduğunu biliyordum ama %21 veya %17 olan arkadaşlar bile daha aşağı çekmeye çalıştığına göre ben yanmışım demektir :)

Kilo vermek çok zor olmayacaktır ama umarım istediğim vücut ölçülerine ulaşıp ben de kas gelişimine başlayabilirim. Brnim elbette idman sonunda 30 dakikalık cardio çalışmam var her gün. Haftada 4 gün gidiyorum.

Şimdilik salondaki hocanın verdiği programı uyguluyorum ilk bir ay. Buradaki terimlerin birçoğuna yabancıyım ama yakında umarım öğrenirim ben de :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar benim yaşım 36. Bir hafta önce spora başladım. Haftada 4 gün Kalamış'ta bir salona gidiyorum.

Boy 1,77 kilo 97
Yap oranım %28

Yazılarınızı da okudum benim oranım bayağı fazla anlaşılan :) Zaten fazla olduğunu biliyordum ama %21 veya %17 olan arkadaşlar bile daha aşağı çekmeye çalıştığına göre ben yanmışım demektir :)

Kilo vermek çok zor olmayacaktır ama umarım istediğim vücut ölçülerine ulaşıp ben de kas gelişimine başlayabilirim. Brnim elbette idman sonunda 30 dakikalık cardio çalışmam var her gün. Haftada 4 gün gidiyorum.

Şimdilik salondaki hocanın verdiği programı uyguluyorum ilk bir ay. Buradaki terimlerin birçoğuna yabancıyım ama yakında umarım öğrenirim ben de :)

hoşgeldiniz. yağ oranı zamanla azimle sabırla düşecek inşallah.terimler kolay zamanla alışılıyor bir zorluğu yok.

Boy 1,77 kilo 97
Yap oranım %28

%20'nin altina isik hizinda iner ama sonra cok yavasliyor yag yakim hizi :)

Mutlaka bcaa takviyesi alin, yag yakarken kas kaybinizi minimuma iner. Bir de 30 dakika cardio yerine hiit cardio deneyin daha etkili olur.

20 gün aradan sonra sağlam bir bacak omuz antremani ile giriş yaptım yarına tarifsiz ağrılar beni bekler☺☺
Bu arada gratis mağazalarında Aspire diye bir içecek satılıyor kutu başına 200 kalori yakmayı vaatediyormus deneyen varmı

20 gün aradan sonra sağlam bir bacak omuz antremani ile giriş yaptım yarına tarifsiz ağrılar beni bekler☺☺
Bu arada gratis mağazalarında Aspire diye bir içecek satılıyor kutu başına 200 kalori yakmayı vaatediyormus deneyen varmı

sporun yerini hiçbirşey tutmaz bence abi.200 kalori az al ama bu tip kutulara konmuş gazlı içecekleri içmemek lazım.

abi içeriği önemli değil, diyorum kı 200 kalori yakmak için bunu alacağına hergun 200 kalori eksik al daha faydalı olur.ağırlık çalışan birisi olarak içinde besin değerleri zengin olmayan ürün yemek içmek aklıma yatmıyor şahsen :)
Mali'ye katiliyorum. Icerigine bile bakmaya gerek yok. Onu icecegine 200 kcal az ye veya spor yap harca.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben artik anlamiyorum biberlerin aci oldugunu ama benimle birlikte yemeyi deneyenler cok aci oldugunu soyluyor, yine de faydasini gorur muyum acaba [emoji23]
biberlerde seni görür abi :):):):)[DOUBLEPOST=1468876146][/DOUBLEPOST]bugun strongliftimin 5. idmanına gittim.son değerler aşağıda gunluk gibi yazdım ileride bakarsın lazım olur
squat 95kilo 5*5
bench press 70 kilo 5*5
bent over row 55kilo 5*5
overhead press 35 kilo 5*5
deadlift 105 kilo 1*5

Back
Yukarı