30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Hocam forumda besinlerin biyolojik degeri diyebaslik var,bonatsci diye bir uye axmis.gayet uzun ve iyi anlatmis.yapistiramadim linki.google da aratinca cikiyor.

Herkese selam[DOUBLEPOST=1428300376][/DOUBLEPOST]Herkese selam

Bu aralar önkol ve eklem ağrısı demiyelimde yorgunluğu çekiyorum feci halsizlik var bu bölgelerde
Bu tip sorunu olan ve önerisi olan varmıdır?

Herkese selam[DOUBLEPOST=1428300376][/DOUBLEPOST]Herkese selam

Bu aralar önkol ve eklem ağrısı demiyelimde yorgunluğu çekiyorum feci halsizlik var bu bölgelerde
Bu tip sorunu olan ve önerisi olan varmıdır?
Gunaydin asrin78, acikcasi onlarca cevabi olabilir bu sorunun, eklemde agri yada dis deri yuzeyinde herhangi bir kilcallanma, devam eden agri, zaman gectikce agrida artis gibi etmenler varmi veya kol ile birlikte goguse uzanan bir agri varmi?

Arkadaşlar günaydın, bu konudaki birçok arkadaş model tutkunu olduğumu bilir, dünde TGRT Haber çekimleri vardı yeni yaptığımız pistte çekim yaptılar sizlerle paylaşmak istedim

11082187_1809192005971604_6490458050480890560_o.jpg

10317835_1809192632638208_5122829889528610525_o.jpg

10483807_1809192362638235_8554183480943801076_o.jpg

11080592_1809192239304914_3910746307706884714_o.jpg

Son düzenleme:
herkese merhabalar,

forumu epey uzun süredir takip etmekle birlikte yararlı bulduğum bilgiler olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. başlık benimde içerisinde bulunduğum 30 ve 30+ yaş üzeri arkadaşlar için.

benimde size sorularım var :)))

geçtiğimiz sene mayıs sonunda 1 sene sonunda deli gibi antrenman yapıp supplement kullanıp 100 kg altına inemedim. sporu bıraktım 112 kg civarına çıktım. Sonra bu konuyu iyice kafaya takıp yaklaşık 1 hafta işten izin alıp gece gündüz araştırma yapıp kan tahlili yaptırmaya karar verdim. hormonal veya şeker vs. gibi birçok insanın korkusu olan sorunları öğrenmek istedim. şükür ki hormonal bi durum yok ama insülin direnci çıktı. normalin 7 kat fazlası. kilo veremememin sebebi buymuş . alçak namussuz hain zalım insülin direnci :)
reklam olmasın türk diyabet vakfında bi diyetisyen gittim şeyma hanım sağolsun epey yardımı oldu . 6 ay içerisinde 12 kilo verdim. yazın iş yoğunluğu vs gibi sebeblerden kasım ayı gibi başladım tekrar spora .

şimdi, forum içerisinde bu spor dalına erkenden gönül vermiş genç arkadaşlarımız gibi boyum şu kilom şu klişesi ile yaklaşmaktan ziyade benim öğrenmek istediğim şeyler sırası ile aşağıda ki gibi:

1. Daha verimli antrenman için amino asid, yağ yakıcı ve performans arttırıcı ürünler nasıl beraber kullanılabilir ?
2. bunların vucuda özellikle karaciğer ve pankreasa az yüklenenleri nelerdir?
3. insülin direncinin hareketini minimum seviyede tutmak zorunda olduğum için şekersiz ve tatlandırıcısız ürünler olması gerekiyor. ( farkettiyseniz protein vs. demedim çünkü hemen hemen hepsi şekerli veya tatlandırıcı içermektedir.)

şuan yaklaşık 3 aydır kesintisiz antrenmanlara devam ediyorum. e tabi bu deli gönül yaza girmeden az da olsa şekillenmek ister. ütopik bir hayal olsada enazından 2 haneli rakamları görme dileğim var :)))

adettendir : boy 183 , 100.2 kg. vucüt tipi endomorph. 8 sene profesyonel voleybol oynadım.az da olsa bir spor geçmişim bulunmakta :)

not: imla hataları için özür.:)[DOUBLEPOST=1428310106][/DOUBLEPOST]
herkese merhabalar,

forumu epey uzun süredir takip etmekle birlikte yararlı bulduğum bilgiler olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. başlık benimde içerisinde bulunduğum 30 ve 30+ yaş üzeri arkadaşlar için.

benimde size sorularım var :)))

geçtiğimiz sene mayıs sonunda 1 sene sonunda deli gibi antrenman yapıp supplement kullanıp 100 kg altına inemedim. sporu bıraktım 112 kg civarına çıktım. Sonra bu konuyu iyice kafaya takıp yaklaşık 1 hafta işten izin alıp gece gündüz araştırma yapıp kan tahlili yaptırmaya karar verdim. hormonal veya şeker vs. gibi birçok insanın korkusu olan sorunları öğrenmek istedim. şükür ki hormonal bi durum yok ama insülin direnci çıktı. normalin 7 kat fazlası. kilo veremememin sebebi buymuş . alçak namussuz hain zalım insülin direnci :)
reklam olmasın türk diyabet vakfında bi diyetisyen gittim şeyma hanım sağolsun epey yardımı oldu . 6 ay içerisinde 12 kilo verdim. yazın iş yoğunluğu vs gibi sebeblerden kasım ayı gibi başladım tekrar spora .

şimdi, forum içerisinde bu spor dalına erkenden gönül vermiş genç arkadaşlarımız gibi boyum şu kilom şu klişesi ile yaklaşmaktan ziyade benim öğrenmek istediğim şeyler sırası ile aşağıda ki gibi:

1. Daha verimli antrenman için amino asid, yağ yakıcı ve performans arttırıcı ürünler nasıl beraber kullanılabilir ?
2. bunların vucuda özellikle karaciğer ve pankreasa az yüklenenleri nelerdir?
3. insülin direncinin hareketini minimum seviyede tutmak zorunda olduğum için şekersiz ve tatlandırıcısız ürünler olması gerekiyor. ( farkettiyseniz protein vs. demedim çünkü hemen hemen hepsi şekerli veya tatlandırıcı içermektedir.)

şuan yaklaşık 3 aydır kesintisiz antrenmanlara devam ediyorum. e tabi bu deli gönül yaza girmeden az da olsa şekillenmek ister. ütopik bir hayal olsada enazından 2 haneli rakamları görme dileğim var :)))

adettendir : boy 183 , 100.2 kg. vucüt tipi endomorph. 8 sene profesyonel voleybol oynadım.az da olsa bir spor geçmişim bulunmakta :)

not: imla hataları için özür.:)

düzeltme : yanlış yazmışım vucüt tipim mesomorph .

Son düzenleme:
Google playerde fatsecret diye bir program var onu indirip kalori sayimi yapabilirsiniz besinlerin markasina kadar kalorileri var...yag yakicilari tavsiye etmiyorum..supplementler icerisinde en zararlilari..[DOUBLEPOST=1428337235][/DOUBLEPOST]Google playerde fatsecret diye bir program var onu indirip kalori sayimi yapabilirsiniz besinlerin markasina kadar kalorileri var...yag yakicilari tavsiye etmiyorum..supplementler icerisinde en zararlilari..

o zaman problem yok :)

bende aynı durumdayım. tabi biraz daha fazla bende. 2 aya bitirmeyi düşünüyorum. mayıs sonuna kadar gitmiş olması lazım. hedef mayıs 30.
Ya toplam yağ oranını düşürmeye çalışıyorum o da gitmek zorunda mantigi yol başka .Haziran başı ölçüm yapıcam bakalm e son % 14.8 toplam yağ oranim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı