30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Arkadaslar su ayva gobegi icin bi kardiyo programi onerebilecek olan varmi :(

Eki Görüntüle 37753

LG-D802 cihazımdan gönderildi
Aynı durum bendede mevcut :(
P.tesi definisyona girdim.
30 dk Hit ,10 dk mide , 10 dk yüksek tempo koşu yapıyorum , oldukça terliyorum.
Supp desteği olarak musletech hydo elite yağ yakıcı 2 kapsül , mp bcaa 5 gr , hardlie glutamine 5*2 gr , + 2-3 ölçek whey ve amino asit kullanıyorum.
Gece antreman karbosunu tamamen sıfırladım , öğlen yemeği karbosunuda düşürdüm.
1,5 -2 ayda beli 95 den 85 e çekmeyi hedefliyorum , umarım çok ölçü kaybetmem.
Ama bir şekilde göbekten kurtulmak gerek , sonra üstüne ne koyarsak kardır.

Asrin ben 2 aydır definasyondayım, suplement olarak. BCAA + Glutamin + amino + whe protein kullanıyıorum yağ yakıcı falan kullanmıyorum. korse mi takıpğ koşu yapıcam bol bol , 30dk hit dediğin nedir ?

4131361f2906fa6600956bb4fe4ee2b6.jpg

Senin makrolarin ne su anda?muhtemelen pismis pismemis olayini karistiriyorsun yulaf 100 gr oke,ama makarna 250 gr muhtemelen pismis agirliktirki oda 60 gr kuru makarnadir oda en fazla 40 gr kh eder,aksam 100 gr pismisse zaten sayma bile,sen makrolarini soyle ben sana neyden ne kadar yersen bu makrolara ulasirsin soyliyim
Bi sure kullaninca zaten butun degerleri ezberliyorsunassa yukari,biraz abarti gelebilir ama su anda yemek tabagina baktigimda assa yukari kac kaloridir nekadar kh,protein vardir biliyorum.

Way bee fat secret gibi adamim[emoji39][emoji15]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Evet ben hep pişmiş hesaplıyordum :) haydaa şimdi yine herşey değişcek offf
Makrolarım:
Kalori 2600, karbo 325 gr, protein 165 gr, yağ 75 gr.

Sana sadece 100 gr yulaf ve 330 gr pirinc diyorum,bu ikisi senin gunluk yazmis oldugun kh ihtiyacini karsilar,bunu kendine gore kombinle,makarna pirinc bulgur kh miktarlari assa yukari zaten ayni,sende bu 330 gr i degisik brsinlere gun icinde bolebilirsin,misal 100 gr pirinc yapar sin,100 gf makarna,130 gr bulgur al sana kh.kendi damagina gore bunu ayarla istersen 330 gr in hepsini makarna yap,yada pirinc bu keyfine kalmis,istersen yulafi yeme 430 gr pirinc ye yani kafana gore takil cokda kendini kasma bunaltma,bu yazdigim besinlerin kalori kh miktarlari ayni
Olmasada birbirine cok yakindir biraz ondan bundan karistir iste

Abi ben bu yazdıklarınıza göre çok az KH alıyorum .sadece kahvaltıda 3 dilim falan tam bugday ekmeği onun dışında makarna yulaf falan yemedigim günlerde oluyor yada sadece yulaf 100 gr .ama.icine 5-6 kuru kayısı parcaliyorum .gerçi belli 67.5 dan 66.5 a inmisim 2 haftada
Beyaz prinç uzun zamandır yemiyorum. 4 ay falan olmuştur pilav yemeyeli

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baris bu amacina gore degisir,diyetine gore degisir kilo vermek istiyorsan kh i dusurursun ,kas yapicam kilo alicam dersen artirirsin,ben et soteye bukadar yemen gerek demedim onun makrolarina amacina gire neyden nekadar yemesi gerektigini soyledim

Anladım abi demek istediğini .şu göbek yapıcam korkusu yüzünden yediğim herseyden pismanlik duymaya başladım yani KH olaram yediklerimden.mesela piza yiyoruz esimle dayanamıyorum kardio yapıyorum yapmazsam bildiğin gibi değil kafamdan cikmio. Sanırım takıntı haline geldi .bunu çözmem lazım

Valla abi kardes gibi olduk burda rahat rahat yazıyorum kendimi öyle samimi hissediyorum
Bugün aynı boy kilolarda olduğum bir arkadaşımla güç gösterisi yaptık :) bakalm nekadar geliştin falan diye başladı muhabbet ayaküstü birbirimizin bilegini bükme çabası :) kollarım bileklerim falan çok güçsüzmus meğer ama bunların hepsi hacimsizlikten bileklerim kollarım çok ince.bakalm napcaz :)

Diyetin ilk kardiosu bugün evde yapıldı,epileptik bisikletle interval olarak:
4.kademede dakikada 50 devir ile 5 dakika ısınma
8kademede 1 dakika 75 devir
4.kademede 2 dakika 50 devir
8.kademede 1 dakika 75 devir
Toplamda 5 tur,5. Turun sonunda yine 5 dakika soğuma
Bütün kardio 23 dakika sürdü

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    128,8 KB · Görüntüleme: 326
Sabah hanım 3 yumurta haslamis dedim eksik, 1tanesinide cig yut dedi, bardaga kirdim cig yumurtayi mideye indirdim, hosuma gitmedide degil yag gibi kaydi bogazimdan, boyle tuketsek zarari olur mu? Eger olmazsa arada bu sekilde tuketebilirim.

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sabah hanım 3 yumurta haslamis dedim eksik, 1tanesinide cig yut dedi, bardaga kirdim cig yumurtayi mideye indirdim, hosuma gitmedide degil yag gibi kaydi bogazimdan, boyle tuketsek zarari olur mu? Eger olmazsa arada bu sekilde tuketebilirim.

Bakteri ve baska degiskenlerden oturu cok tavsiye edilen birsey degil yumurtanin cig tuketilmesi...

eğer yanılmıyorsam Ciğ yumurta bir şehir efsanesi, mecbur kalmadıkca çiğ tuketme yumurtayı. Cok pismeside iyi degil. Ben eğer kaynatarak yiyeceksem genelde kayısı kıvamında yiyiyorum. Eger omlet yapcaksam kızgın tavada iki-dort dk. pisirip az pişmiş sekilde yiyorum.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Arşivimden ekliyorum.
Halk arasında ve sporla uğraşan kişilerin sık sık bahsettiği çiğ yumurta sanıldığı gibi faydalı değil, aksine zararlı. Bu zararı da, kendi bünyesinde barındırdığı bazı anti vitamin maddelerden ve yapısından kaynaklanmakta. Yumurtanın fitness veya vücut geliştirme için değişilmez olduğu açıktır, ama sağlıklı şekilde tüketilmelidir.Yumurtanın beyazında bulunan avidinmaddesi, vücutta biotin emilimini durdurduğu için fazla miktarda çiğ yumurta tüketimi, biotin eksikliğine yol açmaktadır. Yumurtanın çiğ içilmesi, ya da bir şeylerle karıştırılarak çiğ tüketilmesi sindiriminin zor olmasından dolayı içinde bulunan yararlı vitamin ve kaliteli proteinin büyük kısmının sindirilmeden vücuttan atılmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kanatlı hayvanlarda sık görülen salmonella hastalığının insana bulaşmasına sebep olmaktadır.

Yumurtanın çiğ tüketilmesi sonucunda, insan bağırsağında kendiliğinden üretilen biotinin kullanılmamasına sebep olmakta ve biotin eksikliği görülmektedir. Biotin, B grubu vitaminler içinde yer almaktadır yaşam için zorunlu olan vitaminlerdendir. Eksikliği sonucunda, halsizlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, adele incelmesi, adele ağrıları, ciltte sağlıksızlaşma, kalp rahatsızlığı, saçlarda beyazlama ve dökülme görülür.

Yumurtanın çiğ olarak tüketilmesi, vücut geliştirmeciler, sporcular ve ses sanatçıları arasında sık görülür. Bu tip tüketim sanıldığının aksine, vücutta protein sentezinin yapılamamasına ve içerikte bulunan proteinin kullanılmadan vücuttan atılmasına sebep olur. Sindirimde yaşanan zorluklar kullanılamayan proteinin yanında, yumurtanın içinde bulunan değişik gruplarda ki vitaminlerinde bir kısmının kullanılamamasına sebep olur. Sanıldığının aksine de çiğ yumurta ses tellerine iyi gelmez. Sadece boğazın rahatlamasına yardımcı olur.

Kanatlı hayvanlarda sıklıkla görülen salmonella bakterisinin çiğ yumurta içimiyle bulaşması yüksek olasılıktır. Salmonella bakterisi bulaşması sonucu besin zehirlenmesi ve tifo gibi hastalıklar görülür. Tedavi için hastaneye yatılması gereken durumlar oluşabilir. Genelllikle salmonella bakterisi bulaşan insanlar da yüksek ateş, halsizlik ve ağrılı ishal gözlenir.n doğal üretim –oluşum süreci esnasında hayvanın kendisi veya dışkısıyla yakın teması sonucunda yumurta kabuğuna farklı bakteriler bulaşabilir. Yumurta kabuğunun geçirgen yapısı sayesinde bulaşan bakteriler yumurtanın içine girebilir ve oradaki uygun şartlar altında yaşamaya devam edebilirler. Yumurtanın çiğ tüketilmesi esnasında orada yaşamaya devam eden bakteriler insan vücuduna kolaylıkla girer ve değişik türde hastalıklara yol açar.

Umarım faydası olmuştur.

Back
Yukarı