30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Bekçi banada onu tavsiye ettiler kurdum ancak bu program biraz salak :p önce kilonu soruyor. sonra hedef kilonu. sonrada boyunu soruyor. şimdi ben 1,78 boy ve 86,5kg giriyorum boyunuza göre kilonuz çok fazla şişkosunuz diyo resmen ve ileri tuşuna basamıyorum :D :D gözümden yaş geldi :D[DOUBLEPOST=1430908378][/DOUBLEPOST]sonunda başardım :D bugünkü yediklerimden aldıklarım şunlarmış

Yağ : 25,42
Karb : 117,66
Prot : 61,76
Kal : 959

%48 ini tamamlamışım ihtiyacımın öyle diyo bu program :D
Sen olayı biraz yanlış anlamışsın mesut,sen o programın ne dediğine bakma senin için önemli olan senin hedefini kontrol altında tutabilmek,sen kendine günlük kalori belirle,bunu hedeflediğin kh,protein ve yağ olarak hedefle ve gün içinde yediklerini oraya ekle gün sonunda bu hedeflerin çerçevesinde kalmaya bak,program ne derse desin amaç yediklerini kontrol altında tutmak,programın söylediğini yapmak değil.

hangi hareket o fotografı göremiyorum da

pull over

20150504225033.jpg

Sen olayı biraz yanlış anlamışsın mesut,sen o programın ne dediğine bakma senin için önemli olan senin hedefini kontrol altında tutabilmek,sen kendine günlük kalori belirle,bunu hedeflediğin kh,protein ve yağ olarak hedefle ve gün içinde yediklerini oraya ekle gün sonunda bu hedeflerin çerçevesinde kalmaya bak,program ne derse desin amaç yediklerini kontrol altında tutmak,programın söylediğini yapmak değil.

yok bekçi tabiki programa bakmıyorum :) neler yediğimi girdim yazdığım değerler çıktı , güya programa göre yarısını tamamlamışım ama :D zaten bu program bana şişkosun dedi en başta bikere ordan zaten kıllandım programa :D

Ya bu capri san lar hala duruyor mu, valide almış.. Benim çocukluğumun içeceği bu :) Önce hüplet sonra gümlet diye sloganı vardı.
7237d19ce429a98642dd551a2ca144f4.jpg

@Bekci abi benim antrenmanlar akıllara zarar ve ne hipertrofi ne de yağ yakimiyla bağdaşıyor. Burda paylaşım yaparsam yeni başlayanlar allak bullak olur :) Ama ara ara konuyu takipteyim, zaten bu hıza yetişemem

Ya bu capri san lar hala duruyor mu, valide almış.. Benim çocukluğumun içeceği bu :) Önce hüplet sonra gümlet diye sloganı vardı.
7237d19ce429a98642dd551a2ca144f4.jpg

@Bekci abi benim antrenmanlar akıllara zarar ve ne hipertrofi ne de yağ yakimiyla bağdaşıyor. Burda paylaşım yaparsam yeni başlayanlar allak bullak olur :) Ama ara ara konuyu takipteyim, zaten bu hıza yetişemem

ah ben de her hafta alıyorum böyle birkaç koli,efsane yahu.

Geçmiş olsun dost. Dikkat et. Bende spor çıkışı karanlıktı araca binerken kaldırıma takılıp sağ bileğimin üzerine düştüm. 1 aydır agrıyor, atel takip spor yapiyorum hala geçmedi. Sakatlık kötü bir şey. Cok dikkatli olmak lazim. Tekrar geçmiş olsun.[DOUBLEPOST=1427529039][/DOUBLEPOST]Arkadaşlar günaydın herkese,

Overtraning kol idmanı devam ediyor :) Kol idmanımı haftada 3 güne çıkardım. Aralarda yaptığım 1 er hareket ön kol arka kol hareketlerini devre dışı bıraktım.

Yeni programım şu şekilde :

Pazartesi : Göğüs - Ön Kol - Arka Kol
Salı : Sırt - Kanat
Çarşamba : Bacak - Ön Kol - Arka Kol
Perşembe : Omuz
Cuma : Göğüs - Ön Kol - Arka Kol
Cumartesi : Tatil
Pazar : Tatil

1 haftadır bu programı yapıyorum. Bu spora başladığımın 3. ayından sonra kollarımın çok zayıf durduğundan hep şikayet ediyordum. Overtraning diye tabir edilen bir çalışma sistemi başlatarak kollarımı oldukça zorladım. 4 Ayda 1 cm gelişen kollarım, yoğun çalışma sisteminden sonra yani son 3 aylık peryotta 3 cm gelişerek beni ziyadesiyle mutlu etti.

Şuan ki kol ölçülerim Sağ kol : 37 , Sol Kol : 36,5

Bu alanda geçmişi olan bir abim vücuduma bakarak kollarım ve omuz genetiğimin iyi olduğunu lakin göğüs ve sırtın hiç gelişmediğini söyledi.
Farkındayım göğüs ve sırt çok geride ama çok taktığım bir yer değil açıkcası, yani en azından şimdilik. Kafamda kollar vardı şimdi onlardan oldukça memnunum.

Burda şunu söylemek istiyorum. Eğer kollarının gelişmediğinden yakınanlar varsa kesinlikle yoğun çalışsınlar bu konuda sorunu olan bana özel mesaj gönderebilir. Kendi programımı verebilirim. Kesinlikle yoğun çalışın arkadaşlar.
Ben kollar diyorum ama bu başka bir kas grubuda olabilir. Hangi kas grubu zayıfsa o gruba yüklendikçe yüklenilebilir.

Yakında göğüs idmanımı da değiştirip overtraning bir sisteme geçirecem. Göğüs gelişimininde hızlanacağını düşünmekteyim. Umarım bu konuda da yanılmam.

CT FLETCHER ve Rich Piana ya burdan teşekkürlerimi iletiyorum :)
Overtraning bi program değil diye biliyorum o bi sporcu hastalığı değilmi

Bugün tartildim. Detaylı değil ama evde hep aynı tartıda tartiliyorum .Nezaman dir bakmamistim 67.5 idim 66.5 olmuşum kas oranı ne alemde haziran başı bakicam. Ama durağan döneme girdim sanırım. Gelişme yok gibi geliyor kaslarda . Kilo gidiyor ama ayna karşısında göbek duruo.yada ben o hastalığa yakalandım:) hani aynaya bakıp hep kendini şişman gören aslında çok zayıf olan tipler varya.
Neyse ölçüm yapmıyorum ama.cok.az carbo alıyorum sanırım ve hep kaliteli carbo.
Tüm vücut çalışıyorum.ama ınsiyatif kullanıp birkaç hareket ekledim yani mesela 3 gogus hareketi 2 omuz hareketi 2 onkol 1 arkakol barfiks squat ve calf raise yapıyorum ama yoruluyorum sanırım. Yine tüm vücut ama her kas grubuna 1 hareket gelecek şekilde devam edicem. Gelişim birqz yavaş olur belki ama az olsun güç olmasın. Acelem yok

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kabul et şişkosun :) bilim yalan söylemez

Ben hiç şişko değilim demedim
Bugün tartildim. Detaylı değil ama evde hep aynı tartıda tartiliyorum .Nezaman dir bakmamistim 67.5 idim 66.5 olmuşum kas oranı ne alemde haziran başı bakicam. Ama durağan döneme girdim sanırım. Gelişme yok gibi geliyor kaslarda . Kilo gidiyor ama ayna karşısında göbek duruo.yada ben o hastalığa yakalandım:) hani aynaya bakıp hep kendini şişman gören aslında çok zayıf olan tipler varya.
Neyse ölçüm yapmıyorum ama.cok.az carbo alıyorum sanırım ve hep kaliteli carbo.
Tüm vücut çalışıyorum.ama ınsiyatif kullanıp birkaç hareket ekledim yani mesela 3 gogus hareketi 2 omuz hareketi 2 onkol 1 arkakol barfiks squat ve calf raise yapıyorum ama yoruluyorum sanırım. Yine tüm vücut ama her kas grubuna 1 hareket gelecek şekilde devam edicem. Gelişim birqz yavaş olur belki ama az olsun güç olmasın. Acelem yok

senin kilon kadar benim yağ ım var he he he[DOUBLEPOST=1430935627][/DOUBLEPOST]
programa göre beni ve seni ekliyorum bekçi :D

%C5%9Fi%C5%9Fman.jpg
Ne programı yauuuv ben zaten böyleyim:):)

Full body e eklemeler yapmistim, biceps sadece barbell curl giriyorum yanina 2. Bi hareket önerirmisiniz biceps icin

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben de fulbody yapiyorum ve sadece tek parca biceps ve arka kol yapiyorum. yani ben onermiyorum. kol hareketimi ilk basda 12 tekrarlik isinma ile basliyorum sonra gercek kilom ile 6×4 veya 5 set yapiyorum en sondada hafif kilo ile pump etkisini yakalayana kadar max. tekrar yapiyorum. Ayrica sonraki idmanimda yaptigim hateketten fatkli bir kol hareketi yapiyorum.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben de fulbody yapiyorum ve sadece tek parca biceps ve arka kol yapiyorum. yani ben onermiyorum. kol hareketimi ilk basda 12 tekrarlik isinma ile basliyorum sonra gercek kilom ile 6×4 veya 5 set yapiyorum en sondada hafif kilo ile pump etkisini yakalayana kadar max. tekrar yapiyorum. Ayrica sonraki idmanimda yaptigim hateketten fatkli bir kol hareketi yapiyorum.

Diğer hareketlerin nasıl .full body olarak

Diğer hareketlerin nasıl .full body olarak

belli bir rutinim yok aslında. Ama genelde iki gogus,iki omuz,iki sirt ve bir on ve arka kol diriyorum. Bacak icin ayri bi gun ayiriyorum ve hafifde karın ekliyorum. Eger omuz veya sirt o gün yıkıcı gecdiyse ertrsi idman ya o bolgeyi ya girmiyorum yada cok hafif giriyorum. genelde tekrar ve set sayılarım kolda bahsettigim gibi ama max. kilo ile yapmaya gayret gosteriyorum. hafta uc veya dort idman yapiyorum. hep serbest agirlik kullaniyorum.

Back
Yukarı