Omuzların Genişlemesi (Kemiklerin büyümesi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benimde bilmek istediğim şey aynaya her baktığımda aklıma geliyor..Bacaklarım vücuduma göre uzun ve beni rahatsız ediyor...Vücudumun biraz daha yüksek olması için hangi çalışmayı uygulamam gerekir ? Yada böyle birşey mümkünmüdür ?

arkadaşlar ekim 1993 doğumluyum.benim boy 1.90 omuz 116 cm.bu yaz sürekli yüzmeyi planlıyorum kemik için son seneler.Şu an omuz çalışıyorum zaten,ne kadar genişler? şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Arkadaşlar aradan epey bi süre geçmiş ancak daha uygun bir konu bulamadım. Omuzların genişlemesi erkeklik hormonu olan testosteron sayesinde mi yoksa büyüme hormonu sayesinde mi genişliyor? Yani Omuzları genişletmek için hangi hormunun fazla olması gerekir?

Merhaba,ben mayıs 1994 doğumluyum yani 17 bitiyor gibi .. Omuzlarım belime göre geniş ama ben kilo alıp balı kalınlaştırınca bu geniş omuzlar kaybolur diye dahada genişletmek istiyorum geç mi kaldım acaba ? tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

omuzlar gelişir ilk önce omuz kasları çalış ense-press barla arka omuz ve önpresste yap ve arnold press dumbelle ve yan açış dumbelle artırarak yap ve mutlaka row machıne de bunları ense çek artırarak 3set ve önede aynısı göğse doğru 3set yap artırarak ve ardından kürek 3veya 4set artırarak yap kanat ve omuzbaşları şişer ve ardından trapez ve deltoıd çalış 3er set bu programı hafta 1 veya2yapsan yeter NOT:sadece kanat ve sırt gününde yapılır:arrow:

nasıl oluyorda büyük yaşta omuz genişlemiyor? adamlar yapıyor genişliyor işte demekki genişliyor yani onların hepsi kas mı hayır olur mu kemik aynı durur mu kemikte gelişiyordur, aaama benimde merak ettiğim bir şey var kas sönmeye başlarsa kemik nasıl küçülcek

Belirli bir yaştan sonra kemik daha genişlemez, omuzun genişlemesi kas ile alakalı bir durumdur. Kemik, gelişim çağından sonra ne genişler ne de söner dostum..

Reisler size benim bi sorum olacaktı ben 18.5 yaşındayım ergenlik çağına yaşıtlarıma göre geç girdim 185 boyum var ve 62.1 kg ım omuzlarım çok dar görünüyor aceba kemiksel olarak omuzum genişletebilirmiyim

Back
Yukarı