Bu konuda bilimsel bir kaynak makale ya da kaynak ya da paylaşım linki verebilir misin???Vücutta gelişimi en son devam eden(25 yaşına kadar) omuz kemikleridir. Bu nedenle omuzlarının kemiksel olarak bu yaş civarına kadar gelişmesi-büyümesi mümkündür.
sahibinden cabrio murat olmus resimBu yaşınla ilgili bir şey, eğer 15- 17 yaş civarındaysan, yüzme, boks, çekiç atma gibi sporlar kemiklerini genişletir.
Hepsinin kendine özgü genişletici etkisi var.
Yüzmede kulaç atmak, boksta eskivler sırasında omuzlarını savurmak hep omuzlarını açar, kemiklerin o yaşlarda şekil almaya, yana doğru açılmaya müsait, ama 17 yaşından sonra imkansız gibi birşey, boyun uzar, ama yana doğru kemik genişlemesi çok zor olur.
Onun için yaşın 18 ve üzeri ise, omuz başlarını genişletmeye, omuz kaslarını kalınlaştırmaya bakacaksın.
Larry Scott, ilk Mr. Olympia cok dar omuzlu ama mükemmel fizikli bir şampiyondu, omuzları o kadar kalın ve doluydu ki, omuzları en beğenilen bölgesiydi.
Bir resmini yolluyorum sen karar ver...
![]()
benim teyzemin kocası manavdı oğlu var bi tane adı murat küçükken 10 kiloluk iki karpuzu koltuğunun altına alır taşırmış çocuğun omuzları şu an çok geniş acaaba bizdede işe yararmı
son zamanlarda mesajlarıma hep sen cevap veriyorsun gaddar
bnim yaşım 15 omuzlarım 114 sizce gelişimimi tamamladımda 140 olurmu omuzlarım??
Normal olarak vg yapmazsan bence 140 olmaz ya 140 cook genıs bır olcu..
arkadaslar benim yaşım 17 , , 3 mayıs 1992 dogumluyum , 18 e az kaldı yani..omuz ölçüm 98body ye gitme olanagım yok öss var bu sene , ama evde 5 kglik dumbellar var onlarla calısmaya basladım.onlarla omuzları acabiir miyim lutfen yardım edin su kardesinize.