Omuzların Genişlemesi (Kemiklerin büyümesi)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam beyler...

=)

simdi 16 yaşındayım... 26 nisan 1990 dogmluyum.. bikaç gün içinde girdim 16 yaşına... simdi yüzme boks ve body yapmayı planlıorm...

yuzme ve boks sayesinde omuzlarım genişlermi belirgin olarak... evet demişssiniz... peki boksta yüzme kadar etkilimi?

ve yuzme yyada boks yaparken omuzlarım genişlerken buna bodynin bi etkisi olrmu?

teşekjürler...

Arkadaşım benim sana önerim boks yapma. Yüzmeye ağırlık ver ve sana yukarıda tarif ettiğimiz hareketleri yap. En başlıca boy uzatma sistemleri ve hareketleri şunlar : Özellikle sabahları barfikste askıda kalma, streching yani gerilme hareketleri, yüzme, pullover hareketi, lat pulldown, lat öne çekiş, düzenli sıçrama hareketleri ve basketbol. Bunlar boy uzamasında en etkili yöntemlerdir. Bu dönemde arginine alınması da boy uzamasına etkili olacaktır.

herkese selamlar,

benim bu omuz genişliği konusunda hep kafamı kurcalayan birşey var. Omuz ölçüsü kaç olursa "vaay bu adam da geniş omuzlu" denir, yani bunun bi ölçüsü var mı? Aslında epey göreceli birşey gibi gözüküyor, çünkü mesela beliniz ne kadar inceyse omzunuz da o kadar geniş gözüküyor, ama bizim bunu anlayabileceğimiz bi oran veya ölçü var mı? Omuzlarım arasındaki mesafe kaçsa veya omuz ölçüm kaç ise ben birisinin beni gördüğünde benim geniş omuzlu olduğumu düşüneceğinden emin olabilirim? bu konuda fikirleriniz varsa öğrenmek isterim.

zrynawrycek dedi:
herkese selamlar,

benim bu omuz genişliği konusunda hep kafamı kurcalayan birşey var. Omuz ölçüsü kaç olursa "vaay bu adam da geniş omuzlu" denir, yani bunun bi ölçüsü var mı? Aslında epey göreceli birşey gibi gözüküyor, çünkü mesela beliniz ne kadar inceyse omzunuz da o kadar geniş gözüküyor, ama bizim bunu anlayabileceğimiz bi oran veya ölçü var mı? Omuzlarım arasındaki mesafe kaçsa veya omuz ölçüm kaç ise ben birisinin beni gördüğünde benim geniş omuzlu olduğumu düşüneceğinden emin olabilirim? bu konuda fikirleriniz varsa öğrenmek isterim.

Belli bir oran yok ama dedigin gibi bel ölcüsü cok onemli bir kıstas... Daha once baska bir baslık altında bu oranları tartısmıstık ama omuz/bel 1.6 nın üzerinde isen genis omuzlu bir arkadas olarak gorulebilirsin dısardan... Ya da en azından Estetik bir vücuda sahip oldugunu iddia edebilirsin...
benim su an 135/83 =1,62 ucundan yırtorum :) .. hedefin niye soracak olursan 140/80 =1.75 iste o zaman tam anlamıyla ücgen diye tabir edilen V -shaped vücuda sahip olmus olacam...
Oncelikle bi omuz ölcünü bel ölcünü ve boyunu ölcüp bi yaz bakalım, daha fazla yardım edebiliriz..

conibigut dedi:
selam beyler...

=)

simdi 16 yaşındayım... 26 nisan 1990 dogmluyum.. bikaç gün içinde girdim 16 yaşına... simdi yüzme boks ve body yapmayı planlıorm...

yuzme ve boks sayesinde omuzlarım genişlermi belirgin olarak... evet demişssiniz... peki boksta yüzme kadar etkilimi?

ve yuzme yyada boks yaparken omuzlarım genişlerken buna bodynin bi etkisi olrmu?

teşekjürler...
6-7 yıldır boks yapıyorum, inanılmaz etkiler bekleme bokstan, yüzme herzman çok daha fazla genişletir omuzları.. hafif siklette bir boksöt ve yüzücüyü gözünün önünde canlandır, yüzücünün omuzları daha geniş olucaktır boksörden.. :)

Pump Forever dedi:
zrynawrycek dedi:
herkese selamlar,

Belli bir oran yok ama dedigin gibi bel ölcüsü cok onemli bir kıstas... Daha once baska bir baslık altında bu oranları tartısmıstık ama omuz/bel 1.6 nın üzerinde isen genis omuzlu bir arkadas olarak gorulebilirsin dısardan... Ya da en azından Estetik bir vücuda sahip oldugunu iddia edebilirsin...
benim su an 135/83 =1,62 ucundan yırtorum :) .. hedefin niye soracak olursan 140/80 =1.75 iste o zaman tam anlamıyla ücgen diye tabir edilen V -shaped vücuda sahip olmus olacam...
Oncelikle bi omuz ölcünü bel ölcünü ve boyunu ölcüp bi yaz bakalım, daha fazla yardım edebiliriz..
vallaha merak ettim ölçtüm, 139/81 benim senin ideali 1 santimle kaçırmışım :D

zrynawrycek dedi:
herkese selamlar,

Kim ne derse desin çalışma çok önemli de olsa kemik yapısı da çok önemli; boyun uzun ise ve omzun normal ise çalışarak kısa zamanda geniş omuzlu kategorisine girebilirsin. Belin çok da önemli bir faktör olduğunu sanmıyorum, Karasan'ın beli çok ince olmasa da gayet geniş duruyor mesela.

birde esnetme önemlidir.ben aprtmanın merdivenlerinden inerken cıkarken ,korkuluklara tutunarak omuz esnekme yaparım sürekli cesitli acılardan.ve gine her iniş cıkısda korkuyluklardan asılırım .bu benim belimide aynı zamanda rahatlatıyor..ama kim ne derse desin ectoysan işin zor.hep moral bozuk. :cry:

fırat 26 dedi:
birde esnetme önemlidir.ben aprtmanın merdivenlerinden inerken cıkarken ,korkuluklara tutunarak omuz esnekme yaparım sürekli cesitli acılardan.ve gine her iniş cıkısda korkuyluklardan asılırım .bu benim belimide aynı zamanda rahatlatıyor..ama kim ne derse desin ectoysan işin zor.hep moral bozuk. :cry:

Benim gibi yemek yemeği seven bir ectoysan bilakis ecto olmak çok eğlenceli. Bir sürü yemek yiyorum keyifle ama şişmanlamıyorum.

omuz ölçüm 122, belim ise 83, yani oranlarsak 1.469 çıkıyor.. bu arada belirteyim boyum 1.76, kilomsa 71...
bu omuz genişliğinin göreceli olmasına bir katkı da trapezler. değişik başlıklarda defalarca söylendiği üzere büyük trapezler omuzları dar gösteriyor, benim de trapez bölgesi belirgindir açıkçası, yani buradan da kaybediyorum gibime geliyor.

benim kendimde gördüğüm ise trapezin omzumu daha geniş gösterdiği,omuz yapımdan sanırım..
omuzlar düşük olmayınca trapez daha bi hoş duruyo sanki

Kemiklerdeki mineral yoğunluğu 35 yaşına kadar artmaya devam eder, ama omuzların genişleme süreci genel olarak 16-18 yaş arasında son bulur.
Omuz başlarını geliştirerek çok iyi sonuçlar alabilirsin, insanın omuzlarına ekleyebileceği kas kütlesi çok çok fazladır.
Kalın kaslarla donatılmış bir omuzda hem güçlü hemde olduğundan çok daha geniş gözükecektir.

Omuzları daha geniş göstermek için, medial deltoidler, yani yan omuz kasları geliştirilmeli.

Dumbbell Yana Açışlar
Omuz Genişliğinden bir daha geniş tutuş Upright Rowing
Ağır kilolarla Enseye Press (riskli bir harekettir, dikkatli yapmak lazım)

Temel yan omuz genişletici hareketlerdir.
Omuz kütlesinin ilacı ağır kilodur.
Kalın omuz için, en az 26-28 kg. dumbbell press'ten bahsediyor olmamız lazım.
Ben henüz 22 kg. kullanıyorum ama fark belirginleşti, 26-28 kg. civarında dikkat çekici bir fark, 30 kg. üstünde ise çok dolu omuzlardan bahsedebileceğimizi hissediyorum.
Bunları yazmamın sebebi, omuzlar için yapılabilecek cok fazla şey var, kemik yapısına takılmamak lazım.
-Omuz da kütle için ilacın ağır kilo kullanmak olduğunu söylemiş Karasan. Yanlış hatırlamıyorsam Schwarz'ın açtığı,omuzla ilgili püf noktaların bahsedildiği başlıkta belirli bir seviyeye gelindiğinde omuzda çok tekrarlı setler yapılması gerektiğinden bahsediliyordu. Oradaki ortak görüş buydu. Peki şimdi omuz için gerekli olan;ağır kilo mu,normal kiloyla çok tekrar mı?

Ben 17 yaşındayım ve muay thai yapıorm(tayland boksu).Eylülde 18 olucam.O zamana kadar kendi sporuma ek olarak tavsiye etmiş olduğunuz omuz hareketlerini yapsam kemiklerde bi genişleme görebilirmiyim.18de büyümenin durdurduğunu söylemişsiniz.

Son günlerde ser bir dairesel tekme yedin galiba. Kas gelişimi ile ilgili olan egzersizleri kemiklerdeki genişlemeyle nasıl başdaştırdın anlamak çok zor?

Son günlerde ser bir dairesel tekme yedin galiba. Kas gelişimi ile ilgili olan egzersizleri kemiklerdeki genişlemeyle nasıl başdaştırdın anlamak çok zor?
Başka üyelerin yazmış olduğu kasların kemiklere baskı yapması sonucu kemiklerin uzaması teorisi üzerinden düşündüm de bu forumda rütbesi biraz yüksek olanlar sanırım her ağzına geleni söyleme yetkisini görüyo kendinde

Kemiklerde kaslar gibi gelişebilir ama gelişimi daha yavaştır ve kısıtlıdır.Örneğin uzunyıllar boks apmış veya elini sert duvarlara yda benzeri şeylere vuranlarda dikkat edilirse eldeki kemkiler hem daha sert vede kemikleri kalındırlar.Vucuttada ağırlık çalıştıkca kemikler baskıyla beraber gelişebilir ama bunu kas gibi düşünmemek vede çok büyük şeyler beklememek gerekir.Öte yandan vucut çalışmış bir vucut zaten çalışmamış halinden daha iyi görüneceği için çok ta takmamakgerekir.

Başka üyelerin yazmış olduğu kasların kemiklere baskı yapması sonucu kemiklerin uzaması teorisi üzerinden düşündüm de bu forumda rütbesi biraz yüksek olanlar sanırım her ağzına geleni söyleme yetkisini görüyo kendinde

Hayır bilakis bu forum çok seviyelidir. Bu milyonda bir görülen bir vakka sana denk geldi. Kişisel algılama.

ben cok fazla trapezus calıstım ve cok tuhaf ama trapezlerim cok hızlı gelişti v onun yuzunden omuzlarım dar gorunmeye basladı trapezn bittigi yerde omuz basladı dusuk omuz gibi durdu 5 aydır calısmıom normale dondu

Back
Yukarı