güreş mi kick boks mu boks mu?

kick boks mu? boks mu ?güreş mi?

• Total voters
    405
arkadaşlar sizce boks mu güreş mi kick boks mu?

ne açıdan?
*güç kazanma açısından
*kalıcı olma açısından
*body nin yanında ideal olma açısından
*sokakta etkili olma açısından
*zayıf olanlara yatkın olma açısından..

her açıdan değerlendiriseniz sevinirim..

fikirlerinizi bekliyorum...

saygılar..

güç kazanma açısından powerlifting
kalıcı olma açısından yoga
bodynin yanında ideal olma açısından hollywood
sokakta etkili olma açısından baseball (sopayla gezmek koşuluyla)
zayıf olanlara yatkın olma açısından bisiklet, maraton

Arkadaşlar benim merak ettiğimi bişey var boks muay thai ve kick box içinde antrenmalarında en çok esneklik çalışılan hangisi. Ona göre birini seçicem çünkü cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden teşekkürler.

Kavgada işi sadece yumruk bitirmez hocam. Hatalı düşünüyorsun.
Birisi sana sarıldıktan sonra, üzerine çullandıktan sonra, yumruk atamayacak bir pozisyona düştükten sonra, yumruk atmayı bilmek hiçbir işe yaramaz.

Yumruk atma fırsatın varsa, yumruk kavgayı bitirebilir.
Yoksa dirsek atma fırsatın olabilir, atmayı biliyorsan kroşeden daha etkilidir.
Yoksa diz atma fırsatın olabilir.
Yoksa low kick, kalabalık rakibin varsa Dui chagi varyasyonları.
Rakibin tek başınaysa, herhangi bir slam ile rakibini öldürebilirsin bile.

Dövüş dışarıdan göründüğü gibi birşey değildir. Çok fazla değişken var.

5 yıl boks yaptım bir il şampiyonluğum ve türkiye 4cülüğüm var bu boksa hayatımı adamıştım sonraları ara verdim okul dolayısıyla. bu sebeble yumruk nasıl nereye ne zaman atılır çok iyi bilirim refleks ve darbe şiddetim iyidir bu sebeble üzerime koşarak gelse biride çullanmaya kalksada ani bir yumruk darbesiyle rakibi sersemletebilirim ki bunu çok kez denemişsimdir. he olduki birden fazlalar seri yurmuklara başvurum olmadı yeriz dayağı :)

He birde bir boksör kickboksörü yenebilmesi için ilk darbeyi boksörün vurup devamını getirmesi lazım ardı ardına ancak öyle yıkabilir. Ayrıca dövüşmek nedir çok iyi bilenlerdenim saygılar :)

5 yıl boks yaptım bir il şampiyonluğum ve türkiye 4cülüğüm var bu boksa hayatımı adamıştım sonraları ara verdim okul dolayısıyla. bu sebeble yumruk nasıl nereye ne zaman atılır çok iyi bilirim refleks ve darbe şiddetim iyidir bu sebeble üzerime koşarak gelse biride çullanmaya kalksada ani bir yumruk darbesiyle rakibi sersemletebilirim ki bunu çok kez denemişsimdir. he olduki birden fazlalar seri yurmuklara başvurum olmadı yeriz dayağı :)

He birde bir boksör kickboksörü yenebilmesi için ilk darbeyi boksörün vurup devamını getirmesi lazım ardı ardına ancak öyle yıkabilir. Ayrıca dövüşmek nedir çok iyi bilenlerdenim saygılar :)

Ring dışında, bir rakibinle yada birden çoğuyla, kurallar ve ayıran yada karışan kimse olmadan, hayatın için dövüşürsen, demek istediğimi anlayacaksın.
Umarım buna mecbur kalmazsın orası ayrı birşey tabi.

Yanlış anlaşılma olmasın boks mükemmel bir spor. Herkesin bilmesi gereken bir spor ve etkinliği tartışılamaz bile. Ama "kavgayı bitiren yumruktur" çok yanlış bir düşünce. Onu vurgulamak istedim :)

Bende tam tersi görüşteyim seninle :) Allaha şükür efendi adamız öyle kabadayıklarımız yok ne kimseye karışırz nede bana karışan olur Allah o durumlara düşürmesin bir kez başımada geldi toplu bir olayda Allaha şükür atlattık :)

Bende tam tersi görüşteyim seninle :) Allaha şükür efendi adamız öyle kabadayıklarımız yok ne kimseye karışırz nede bana karışan olur Allah o durumlara düşürmesin bir kez başımada geldi toplu bir olayda Allaha şükür atlattık :)

Evimin içinde 150 kiloluk bir şizofren hastası tarafından öldürülme teşebbüsüne uğradım. O yüzden deneyimim ile konuşuyorum :)
Bu arada MMA yapıyorum, hayatımı kurtarabilmemi de o sağladı.

Hayatımda kimseye durduk yere gidip bulaşmamışımdır. Ama başına nerde ne geleceği gerçekten belli olmuyor.

Allah korusun hepimizi.

Kick bocks idealdir ama saydığın 3 sporunda hem artıları hemde eksileri var örnek olarak boksta burnunda kemiğin yok olup sadece kıkırdağının kalması gibi :) :P Güreşte kulağındaki kıkırdağın zedelenmesi vs. ben tekvandoyu tercih ederim :)

bence boks yap. kick boksa gore daha az riskli ve daha teknik dajha kurallı bir spor. bu kurallar senin saglıgın acısından yararlı olacaktır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:43 ----------

aslında yuzmeyi hiç ama hiç bir şeye deişmem ama konuyla ilgisi yok :D

Hiç bir dövüş sporuyla uğraşmışlığım yok ama imkanım olsa k.box öğrenmek isterdim.
Ringte değil ama sokakta yumruk atılamıyacak durumlarla karşılaşabilirsin, yada elini sakatlamışsındır sokakta kavgaya maruz kaldın tek elle ne kadar iyi dövüşebilirsin. Sececeğin spor seni kondisyonlu ve fit yapmalı, hem iyi dövüşmelisin hemde hızlı kaçabileceğin bir spor bu yüzden box & güreşi siliyorum ve kickbox diyorum.

hevesini kırmak gibi olmasında eğer profesyonel anlamda düşünüyorsan kick box başlama niye dersen en az 1.92 falan boy olması lazım ( kişisel Görüş) benim boyum 1.86 ben bile kısa olduğumdan gitmedim kick boxta boy avantajı çok önemli sokak koşullarına ve vg ile yapılabilecek bir spor dersen güreş derim örneğin kalabalık bir kavgada iyi kötü yumruk atmayı tekme atmayı herkes bilir ama 180 boyunda 80 kilo civarında birisini 2 ayağını yerden kesip çarpmayı güreşciler bilir ...

hevesini kırmak gibi olmasında eğer profesyonel anlamda düşünüyorsan kick box başlama niye dersen en az 1.92 falan boy olması lazım ( kişisel Görüş) benim boyum 1.86 ben bile kısa olduğumdan gitmedim kick boxta boy avantajı çok önemli sokak koşullarına ve vg ile yapılabilecek bir spor dersen güreş derim örneğin kalabalık bir kavgada iyi kötü yumruk atmayı tekme atmayı herkes bilir ama 180 boyunda 80 kilo civarında birisini 2 ayağını yerden kesip çarpmayı güreşciler bilir ...

İyi bir MMA eğitimi alıp, hepsini icra edebilecek bir tekniğe sahip olmak da zor değil. Bu yüzden her zaman dövüş sporu dendi mi, MMA derim.

konuyla lakası yok ama kendini koruma ve çevik olma bakımında kung fu iyi değil midir? görüşlerinizi bekliyorum

kickboks boks muay tai birbirine yakın sporlar gercekten insanın sınırlarını zorluyor antremandan cıkınca yürüyecek hal kalmadıgı günler oluyor

ama ynei trend bjj mma cage fight araştırın karma dövüş sanatı güreş boks kickboks karışımı bjj ile submission vs bir sürü tekniği var

boks ve güreş alanım.belki konu dışı olabilir ancak türkiyede açılmış olan eğlence sporu amerikan güreşi eğitimlerine gitmeyi planlıyorum.belki saçma gelebilir ama bu iş diğerlerinden de çok zor bir hatan pahalıya malolabilir. sokakta savunma olarak tabiki ordaki hareketleri yapamazsınız.ama belli bir altyapısı olanların daha öncelikli daha yetenekli olduğu göze çarpıyor.amerikan güreşçilerin alt yapılarına baktığımızda boks kick boks mma normal güreş ve aktörlüktür.tekvandoyla ilgilenmesemde boks tekvando güreş çok güzel sporlar.tabiki herkesin görüşü farklı.

"Furkan" belki baya geç olacak cevap yeni gördüm benim bildigim kadarıyla istanbulda var. O da 3 farklı yerde tabi baska illerde de olabilir. Fakat yeni yeni tanınan bir spor oldugu icin ders alacağın yeri iyi seçmen lazım para tuzağı olan yerlere kanma
Gkhn53 bu konuda yanılıyorsun. Mma öğrenmek icin boks yada baska bir sporu yapmana gerek yok zaten ders aldığın yer sana teknikleri ve neyi nasıl yapacagını gösteriyor yani illa öğreniyorsun. Arkadasım Murat kazganin kursuna gitmişti abartmıyorum beni ve baska arkadasımızı yere sermişti. Tabi gercek darbeler vurmadık ama sonuçta tekniği öğreniyorsun.

8 yıl güreş yaptım Güreş en sağlıklısı.... Ayrıca güreş bir dövüş sporu değildir... Saçma bir anket olmuş.

kıxk box hem fıt vucutları oluyor hemde tum vucudu sekle sokan spor bacak valsııyorsun boksda bacak yok ondan boksu hcı dusunme cunku kıckbox onuda kapsıyor gurescılerın vucudunu pek sevmıyorum ve bende eglencelı spor degıl

cabarov arkadaşımız galiba boksla alakası olmadıgı için bacak çalışmıyolar diyo....boksörlerin en önemli kullanması gereken yeridir bacaklar çünkü sürekli parmak uçları hareket etmek zorundasın bunlarda kendi kendine kazanılmıyor

bilmeden yorum yapmayalım arkadaşlar lütfen. herkes herşeyi bilecek diye bi kural yok. bazı arkadaşlar hiç bir şekilde bilgiye sahip değiller ama kendilerini illa birşeyler yazmaya mecbur hissediyorlar.yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.

Back
Yukarı