güreş mi kick boks mu boks mu?

kick boks mu? boks mu ?güreş mi?

• Total voters
    405
cabarov arkadaşımız galiba boksla alakası olmadıgı için bacak çalışmıyolar diyo....boksörlerin en önemli kullanması gereken yeridir bacaklar çünkü sürekli parmak uçları hareket etmek zorundasın bunlarda kendi kendine kazanılmıyor
guldurdun benı :D o dans kıckbox tada var benım dedıgım bacajkla tekme atma oalyı boxda tekme bacak aysaktır sen neden bılmıyorsun ustuende yazıyorsun benım salonumda k1 e sporcu yetıstıyor box ve kıckbox derslerını ızleyerek body yapıyorum ayrıca yaza dogru kıckboxa gecıs yapıcam

boksta tekme atma olayı yok evet ama boksörlerin bacakları zannettiginiz kadar güçsüz değil.
boksun temeli bacaklardır. bi agır siklet boksör cidden hiç azımsanmıyacak agırlıklarla squat yapar. bi boksor yanlış adım atarak yumruk attığında normalde attığı yumruk şiddetinin çeyregine ulaşamaz. güçlü bacaklar ve atılan doğru adım = güçlü yumruk demektir. ama bu anlattıklarımı bu sporu yani boksu yaptıgınızda gerçekten daha iyi anlayabilirsiniz.
kickboksa bizim lafımız yok ama boksörlere göre daha avantajlı olduklarını kimse söyliyemez.

boksta tekme atma olayı yok evet ama boksörlerin bacakları zannettiginiz kadar güçsüz değil.
boksun temeli bacaklardır. bi agır siklet boksör cidden hiç azımsanmıyacak agırlıklarla squat yapar. bi boksor yanlış adım atarak yumruk attığında normalde attığı yumruk şiddetinin çeyregine ulaşamaz. güçlü bacaklar ve atılan doğru adım = güçlü yumruk demektir. ama bu anlattıklarımı bu sporu yani boksu yaptıgınızda gerçekten daha iyi anlayabilirsiniz.
kickboksa bizim lafımız yok ama boksörlere göre daha avantajlı olduklarını kimse söyliyemez.
boks yerıne kıckbox daha ıyı bunu bırcok yerdede anketın sonucundada anlıyoruz kıckboxta tum vucut calıslır boksta tekme olmadıgı ıcın bacak calısmıyorsun guclu dur tabı abcak ama teknık olmuyor adamda kıckbox ta her ikiside var tekme ve yumruk yanı avantajlı oluyorsun her turlu bacak vucudun yarısıdır onu kullanmamak eksıklıktır kavgada herkez yumruk atıyor tekme bılmek avantaj olur mesafe uzun cunku hele ıyı kıckboxer sen ucan tekmelerı rahat atarsın

cabarov senin dediğin gibi olsa kareteciler ve tekvando sporcuları en iyi dövüşçüler olurdular. ben buna katılmıyorum tekme atmayı bilmek iyi buna söz yok .ama boks eksik bir spormuş gibi konuşuyorsun.
k1 den bi adam örnek ver bana
mike tyson gibi yumruk atabilen , joe frazier gibi rakibin üzerine yürüyerek doğru adımlar ardından tek bir yumrukla rakibini nakavt eden...

kavgada herkes yumruk atıyor demişsin yumruk atmayı küçümsemissin. dışardaki adamın attıgı yumruk inan bana sadece 2 sene boks yapmış bir adamın attığı yumrugun 10 da 1 kadar etmez.
boks hakkında çok bilgi eksigin var.

bizim salona kicboksör arkadaşlar gelmişti boks kurallarıyla maç yaptığımızda aramızdaki fark ilk raunddan belli oldu. hiç bir sporda yumruk bokstaki kadar iyi kullanılmaz...

cabarov senin dediğin gibi olsa kareteciler ve tekvando sporcuları en iyi dövüşçüler olurdular. ben buna katılmıyorum tekme atmayı bilmek iyi buna söz yok .ama boks eksik bir spormuş gibi konuşuyorsun.
k1 den bi adam örnek ver bana
mike tyson gibi yumruk atabilen , joe frazier gibi rakibin üzerine yürüyerek doğru adımlar ardından tek bir yumrukla rakibini nakavt eden...

kavgada herkes yumruk atıyor demişsin yumruk atmayı küçümsemissin. dışardaki adamın attıgı yumruk inan bana sadece 2 sene boks yapmış bir adamın attığı yumrugun 10 da 1 kadar etmez.
boks hakkında çok bilgi eksigin var.

bizim salona kicboksör arkadaşlar gelmişti boks kurallarıyla maç yaptığımızda aramızdaki fark ilk raunddan belli oldu. hiç bir sporda yumruk bokstaki kadar iyi kullanılmaz...

Ben boxu asla kucumsemıyorum bu aradas genel olarak calısmak ıstıyor ve genel olarak kıckbox en ıyı calısmayı saglar hem bacak hem ust govde her taraf calısıyor boxta bacak calısmıyorlar kıckboxtakı gıbı ve kıckboxta yumrukmu yok anlamadım ben box ıle kıckbox arasında tek fark tekme olması yumrugu kucumsemıyorum ama dısardakı herkez yumruk atar ama hıcbırı duzgun atamıyor taktıgı bılsen adamın bılegını 2 sn de kırarsın zaten

kicboksta ki durus bokstakinden farklidir. boksta ayaklarin durusu dogru ve en etkili yumruk atmayi sagliyor.
boksta yumruk kombinasyonu daha fazladir. kicboks yapanlarda yumruk atabilir.
mesela bi ornek veriyim
badr hari cok populer bi dovuscu yumruk atmayida biliyor haliyle ama profosyonel bi boks macina cikmasini teklif edin oyle bi riski gozune alamaz. boksta kickbokstakinden cok daha fazla eskiv yani yumruktan kacma vardir.ardindan cok fazlasiyla yumruk kombinasyonu gerekir.

tamam işte bu arakdaş profesyonel sporcu olmıycak tum vucutu ıyı sekılde calıstırmak sıtemıyormu kıckbox bunda en ıyısı tu vucut calısıyor yumruk atmayıda ogrenıyor tekme atmayıda

ayrıca box ogrendıkten sonra kıckbox zor gelır ama kıckbox bılen boxu daha cabuk ogrenır

kick box ı yazdıysan listeye boksu sil bence.. genellikle vücüdün üst bölgesini çalıştırıyor.az da olsa alt tarafını. Sadece bu sporları yapsan sana teknik acıdan yararı olur başka hiç bir yararı olmaz bende kickboxcym. Antremanlarda agırlık calısıyorum en iyi oyle iyi vucuda sahip olursun ve kuvvetlenirsin
Şöyle bir sey daha var sırf antreman yaparsan az da olsa kuvvetleniyorsun. Agirlıkla çalışırsan baya bir kuvvetli calısıyorsun.Ben antremanlarda güreşiyorumda hocayla ve bazı hareketlerlede senin dayanıklıgın artıyor.

:) Kickboks arkdaşlar ben boks ve kıckboks yaptım 8 sene ama kıckboks sert eknık mucadeleci bi spordur isteristemez vucudunuzdakı yağ oranınız azalır

bu konuya "muay thai "yi eklersek daha optimum olur...

zira, muay thai de "güreş kısmı "da mevcuttur....

ayrıca, güç açısıından (her türlü güç ) çok etkindir...)))

(kickboxing , sadece strike amaçlı, muay thai den türetilen bir sistemdir)..

kick boks la 1 senedir ugraşan biri olarak kick boks derin gerçekten çok yararlı bir spor vücuttaki bütün kasları geliştirir acıya alıştırır dayanıklılık çeviklik ve muhteşem bir fizik . ve kendine duydugun güven duygusu. Ama hakkını vererek yapıcaksın .

amacına göre değişir sokaktaysan eğer güreşi boşver. kavgada yapabileceğin en büyük hata güreşmektir zaten. direk rakibinin hassas noktalarına çalışıp onu etkisiz hale getirmektir önemli olan. o yüzden güreşi tercih etmezdim ama şu varki diğerlerine göre daha güvenli olduğu kesin. bende boksa gittim. benimle giden arkadaşım gögüs kafesine aldığı bir darbe sonucu kasım ayından beri spor yapamıyorum. geçmiş olsa bile hala psikolojik etkisi devam ediyor demekki. kick boksta hem tekme hem yumruk bir arada boksta konsantre olduğun şey sadece yumrukların ama bana kalırsa boksta savunma daha iyi oluyor. fakat boksta rakibine kick boksa göre dha yakın mesafede durman lazım.

amacına göre değişir sokaktaysan eğer güreşi boşver. kavgada yapabileceğin en büyük hata güreşmektir zaten. direk rakibinin hassas noktalarına çalışıp onu etkisiz hale getirmektir önemli olan. o yüzden güreşi tercih etmezdim ama şu varki diğerlerine göre daha güvenli olduğu kesin. bende boksa gittim. benimle giden arkadaşım gögüs kafesine aldığı bir darbe sonucu kasım ayından beri spor yapamıyorum. geçmiş olsa bile hala psikolojik etkisi devam ediyor demekki. kick boksta hem tekme hem yumruk bir arada boksta konsantre olduğun şey sadece yumrukların ama bana kalırsa boksta savunma daha iyi oluyor. fakat boksta rakibine kick boksa göre dha yakın mesafede durman lazım.

bokstada yumruk mesafesini koruyarak dövüşenler var yani daha yakın dövüşen ve mesafeli dövüşende var.wladimir klichko hep mesafeli dövüşen bi boksördür. mike tysonsa boyu rakiplerine göre kısa oldugu için hep içe girerek yaklaşarak dövüşen bi boksördür.yakın ve uzak dövüş boksta biraz boyla ilişkilidir kısa olan herzaman eskiv yapıp yakın dövüşe girmelidir. uzun olanın böyle bi derdi çok olmaz.

güreşte iyi bi spordur karşınızda güreşmeyi bilen biri varsa ve siz güreş konusunda bilgisizseniz yakalanmamaya özen göstermelisiniz.

• Like
Reactions: R10
Arkadaş sokakta etkili olma açısından demiş.Yani birazda bi olay olduğunda kendini en iyi koruma amacında.Bence kick boks

Bakın arkadaşlar herşey görüntü değildir güreş bizim atalarımızın sporudur internetten koca yusuf diye bir arastırırsanız anlarsınız...

sokata savunma amaçlı yapıcaksan boks kickxbox, tekvanda vs yerine hapkido, aikido en iyisi tekvando, boks, kicboxks salon spordur

ben güreş diye işaretledim . çünkü;
Güreş organize sporlar alanında en atletik yarışmadır. Güreşçi olabilmen için hem kuvvetli hem esnek olmak zorundasın. aynı zamanda kimsenin kaybettiğinde birbirine aşağılar şekilde parmak yöneltmediği bir spordur.
çünkü ;güreş bütün kas gruplarını ve büyük bir atletik yeteneği içinde barındırır.
Güreş sporcuya içindeki büyük gücü ve kuvveti çıkarmasını sağlar çünkü ; gerçekten rekabet isteyen bir güreşçiyi bir zamanlar kendisi hakkında düşündüğünün de ötesinde fiziksel ve moral olarak itekler. Bütün sporlar içinde güreş belki de fiziksel gelişme için en iyi spordur. Bir antrenman esnasında bir güreşçi sürekli gücünü, kıvraklığını, dayanıklılığını, dengesini hızını ve tekniğini geliştirmeye çalışır

Güreşçiler hazırlık ve sıkı çalışmanın değerini ve hayattaki hedeflerine ulaşmadaki rolünü öğrenirler. Güreşçilerin minderde öğrendiklerini gerçek hayat tecrübelerine aktarmaları beklenir. Güreşçiler kendine yeterli, akıl ve fiziksel yönden zinde, müthiş çalışma ahlakı olan, disiplinli, rekabetçi ve sorumludurlar. Güreşçiler aynı zamanda hedef tutkunu ve kendine çok güvenen kişilerdir.

Ya Antrenman diye yazılmış olsa sadece bir nebze ama,Antrenman : Bodybuilding & Fitness yazıyor,yerinin burası olmadığını anlatmaya yeterli bence.

baba hepsi guzel spordur ama gureş hakında yorum yapmıcam kımse uğraşmadığı spor hakında yorum yapmasın ytrsız kalıyolar 4 ay boksvewya kıckboks yapmşsınz bılgı sunuyosunuz arkadaşım. bide kardeşm boks da kıckboksda yapma zaten kendını sokakta korumak için yaparsan fazla bişe kapamazsın eksık kalırsn musabık olman lazm ok .

Back
Yukarı