L-Glutamine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
private ürünün markasi ne?

Private dedi:
kullanım klavuzunda ilk bir hafta 2x5 sonraki 3-5 hafta süresince de günlük maksimum 2 gr geçmeyecek şekilde kullanın yazıyor.ayrıca 4-6 haftalık kullanımdan sonra birkaç hafta ara verilmelidir deniyor.günlük 5 gram zararlı olmasın.açıkçası kafam karıştı.yani kesinlikle zararı olmaz, karaciğeri bozmaz mı diyorsunuz?

amino asitlerin üstündede kiminde 1 kiminde 3 yazıyor ama 10 kilo başına 1 adet alanda var yani 70 kilo bir insan idmandan önce 7 idmandan sora 7 adet alıyor kimide 4 idman önce 4 i.sora bu nasıl oluyor

ladasamara dedi:
benim düşüncem tüm bu ek besinleri prospektüsünde yazdığı gibi kullanmalıyız

porsiyon konusunda katılıyorum ama kullanım sayısı konusunda katılmıyorum

L glutamine

Private arkadaş, senin kullandığın glutamine creatine ile karışık olduğu için belli bir süre kullandıktan sonra bir kaç hafta ara verin diyorlardır. Genelde creatin kullanımı bu şekilde oluyor. Ben L glutamine ile ilgili on-off kullanım duymadım, ben de bir süre önce kullanmaya başladığım için bayağı bir araştırdım. Ama yine de bir incelemekte fayda var.

ladasamara dedi:
DaFFy dedi:
ladasamara dedi:

vücuda zararı olmasa, satıcı şirket neden daha fazla kullanmanı istemesin?

ben zaten porsiyon sayısını abarttıklarını savunuyorum

DaFFy dedi:
ladasamara dedi:
DaFFy dedi:
ladasamara dedi:

ok anladım. peki neden böyle düşünüyorsun. prospektüste yazandan daha az öğünle daha iyi sonuç aldınmı veya alanı gördünmü?

ladasamara dedi:
DaFFy dedi:
ladasamara dedi:
DaFFy dedi:
ladasamara dedi:

ok anladım. peki neden böyle düşünüyorsun. prospektüste yazandan daha az öğünle daha iyi sonuç aldınmı veya alanı gördünmü?

tabiki bütün markalar için bunu diyemem ama çoğunluğu böyle mesela günde 4 porsiyon whey yada 4 porsiyon gainer çok bana göre nedenim de şu; o ürünlerin amacının normal beslenmenin yetişemediği yerlerde devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum örnek: idman sonrası veya yatarken gibi...

ben de bu glutamin kullanıyorum....creatin+glutamin kürü yapıyorum harikada oluyor...evet pahalı bir ürün...ama kullanmak gerek dostlarım...

bir de bu tür ürünleri kullanırken yok amino yu bu kadar almalısınız proteini bu kadar almalısınız diye bir kesin tabir yok..
şunu belirtmek istiyorum...bu işi çok iyi bilen bir dostumun bana dediği şudur...beslenme çizelgen olucak herşey bu çizelgede. bakıcaksın bugün alıcağın proteini az almışsın o zaman protein tozunu alıcaksın..diğer suplementlerde aynı keza.
paylaşmak istedim....

arkadaslar istanbul mydrom spor merkezinde yapılan bir seminere nevada unuversitesinden spor bilimleri ile ugraşan bir profs. gelmişti bu soruyu ona yonelttiğimde cevirmeni vasıtası ile aıklama yaptı aynen aktarıyorum

(((l_gulutamin vucut ve gelişme için en onemli amino asittir gulutamin sadece gelişim için degil vucudu gelişmeye ve buna baglı piskolojiye hazırlamak, metabolizmayı tamamlamak yıpranma ve yıkımı bloke etmektir.

kullanımı 50 kiloluk bir insanla 90 kiloluk bir insanın kullanımı aynı olamaz (bu bütün sporcu gıdaları için gecerli)
arastırmalarım da gordum ki en iyi sonuç veren iki yontem var birincisi

gulutaminin yıkımı cok iyi önlediği için antremandan hemen sonra

2 cisi anreman arasında ve sonrasında ))))

hocamızın bu anlattıklarını denediğimde gercekten buyuk fark gordum

Glutamine

Glutamine normalde vücutta bulunuyor kasları sağlamlaştırmak adına kullanılan bir aminoasit türevidir büyüme hormanlarını atkilediği söyleniyor ama bence gereksiz özellikle protein konsantrasyonu ile alındığında gerçekten faydalı ama sonuçta böbrekler daha çok çalışıyor bence protein konsantresi yeterli :p

benim antrenor bana dıyetteyken lcanıtın ile creatını kombine edelim diyor bakalım deneyince nasıl sonuç çıkkıcak sonucları sizlelerle paylasıcam.

En iyi L-Glutamine

Saydam hangi marka L-Glutamine kullanıyosun.Weya diğer arkadaşlarada soruyorum araştıran varsa lütfen bana cvp versin.Herkez farklı marka söylüyor.Arkadaş perfect L-Glutamine 500gr kullanıyor.İçersinde creatine var yani memnun.Ama ben yinede almadan arşatırayım dedim.Sizce en iyi L-glutamine ?

ben en son yazin kullandim diyet doneminde amerikadan getirtiyordum markasi EAS

saydam dedi:
ben en son yazin kullandim diyet doneminde amerikadan getirtiyordum markasi EAS

saydam,yaz dönemınde glutaminin çok faydası nı gördünmü,beklentine cevap verdimi..?birde kullanım miktarların ne ölçüde oldu?

benim fayda gormem zordu.o anki kisisel problemlerim coktu ve cogu yapmam gerekenleri yapamadim.benim verecegim yanitlar cok inandirici olacagini zannetmiyorum sana nedeni ni pmden veya msnden anlatirim

saydam dedi:
benim fayda gormem zordu.o anki kisisel problemlerim coktu ve cogu yapmam gerekenleri yapamadim.benim verecegim yanitlar cok inandirici olacagini zannetmiyorum sana nedeni ni pmden veya msnden anlatirim
eyvallah saydam,çok memnun olurum...

Back
Yukarı