güreş mi kick boks mu boks mu?

kick boks mu? boks mu ?güreş mi?

• Total voters
    405
bütün sporlarda risk vardır. sakatlanabilirsiniz bu her sporda geçerlidir.
ama söyle bir şey var bu işin profosyonellerinden ders alıyorsanız risk o kadar azalır.

ustaların elinden geçiyorsanız örnegin 2 ay seni eğittik hadi şimdi salonda ki müsabakalara çıkmış dövüşcüyle % 100 performansla dövüşün debnmez.
karşılıklı dövüşünde inceliklerini öğrenirsiniz sizden daha tecrubeli olan sporcuların ilk aşamalarda güçten çok teknik konuda size yardımcı olur.
tabi salonda bu inceligi göstermeyecek tiplerde olabilir. karşılıklı dövüşte refleksleriniz daha gelişmediginden çakal diye adlandırılacak tipler dişime göre bi tane düştü hep dayak yiyen konumundaydım şunu bi döveyim de rahatlıyım diyebilir. işte ozaman sakatlıklar çıkar genelde bu durumlarda sakatlıklara şahit oldum ben.

kısacası aşamalar vardır siz kendinizi koruyabilecek savunabilecek noktaya gelirsiniz bundan sonra bir adım daha atmanız gerekir bu da cesarettir bundan sonra iş size kalmıştır.

Konuştuğum hemen hemen herkeste boksa karşı bi önyargı var.Şu ana kadarki izlenimlerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim.Konuştuğum insanlar herhangi bi kulübe gittiğinizde sizi direk ringe atıp ilk günden maça çıkartıyolar zannediyolar.Ama ringe çıkmak için geçilen yolları anlattığımda şaşırıyolar.Hatta bu sayede yeni bi kişiyi boksa kazandırdım diyebilirim.Bizim insanlarımızın eksiği bilgisizlik.

Konuştuğum hemen hemen herkeste boksa karşı bi önyargı var.Şu ana kadarki izlenimlerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim.Konuştuğum insanlar herhangi bi kulübe gittiğinizde sizi direk ringe atıp ilk günden maça çıkartıyolar zannediyolar.Ama ringe çıkmak için geçilen yolları anlattığımda şaşırıyolar.Hatta bu sayede yeni bi kişiyi boksa kazandırdım diyebilirim.Bizim insanlarımızın eksiği bilgisizlik.

eksiği sadece bilgisizlik olsa iyi değil bilmeden bilmişlik yapmak.
bu body içinde geçerli boks içinde bi çok spor içinde hiç bir bilgi birikimi olmamasına rağmen fikir sahibi olabiliyorlar bu çok ilgiinç

ben her acıdan j.claude.er a katılıyorum. bırde sunu eklemek ısterımkı profesyonel bır kıckbox cuyla orta sevıye saglam yumruk bır boksör kapıştığında her turlu boksor alıyor. Cunku boksorler kıckboxculara gore daha dayanıklı oluyorlar. Bırde bence bu tarz sporların yapılma amacı sokakta kullanılması olmamalıdır. Ben 1 yıldır boks yapıyorum. Bu sporla ılgı tek amacımda ılerıde ıyı bıyerlere varmaktır.
--------------------------

hiç böyle bir şey olabilir mi?!...öyle olsa idi , "k-1" , "superleague "vb şampiyonları boksörlerden olurdu...))

boksörü , kickboks maçında "pert " ederler...tabi ki "eksterm sporcular" çerçevesinde...)

sokakta kendini korumak istiyorsan kick boks en ideali olacaktır. çünkü sokakta herkes tek dolaşmaz. güreşte rakibi kavraman yere atman gerekir boks belki işine yarar ama ayaklarını kullanmadığın zaman rakibinin yakşalmasını engelleyemezsin. ancak kick boksta hem yumruk hem bacak kuvveti sözkonusu olduğundan sokakta kendini koruman daha kolay olacaktır. eğer sadece spor olsun diye yapacaksan hangisi içine siniyorsa onu yapmalısın bizim yorumlarımız önemli olmamalı.

Bence hangisine daha çok yakınsan, ilgiliysen onu yap derim. İstemediğin birşeyde başarılı olamazsın değil mi? Tekmelerine ve yumruklarına güveniyorsan kick boks, Ama sadece yumruklarımı konuştururum ve savunma yaparım dersen boks. Ben dayanıklıyım zor düşerim kolay fırlatırım dersen güreş derim :)

Ben oyumu bokstan yana kullandım neden sokakta işime yarasın demişsin ben kick boks ve boks ile uğraşan bi insanım ve sokakta barda orda burda kavgaya karışıp kendini koruman gerektiğinde bokstan başka spora güvenemezsin atıyorum sokakta serserinin teki ile kavga etmen gerekti ayağında harley bot var bu harley bot olmaz başka bot olur takılma ona ve kot pantolon giymişsin bu durumda dur bi adama high kick vuriyim yapışsın yere diyemezsin ama adama tutturucağın bi kroşe ile adamı yere yapıştıra biliyosun ve boksta kullanılan sadece kol yani yumruktur bu yüzden üst vücudun çok feci bi şekilde çevikleşiyo ve yumruklardan kaçmak bi reflex haline geliyo umarım yardımcı olabilirim bu yazdıklarımı okuyup mike tysonun training videolarını izlersen neyden bahsettiğimi tam olarak anlarsın diye düşünüyorum.

bizim basket takımında bi cocuk var gureşçi adamı kımse yıkamıyo savunma yaparsa asla geçemiyosun pota altı oynarken bı vücut koyuyo cıgerlerın dagılıyo adamı gecen bahcede dovmeye kalktılar 4 kısı yere yatıramadı hepsını dövdu eleman

Sokak açısından bence boks ya da kick boks. Güreş anca rakibine zarar vermek istemiyorsan teke tekte etkili olur. Kick boksta mesafeli vuruşlar yapabilirsin tekmelerinle.

Ben Kick Boxcuyum Onun İçin Kick Boks Diyorum
Burda Boksör Veya Kick Boksör ArkadaşLarım Varsa iyi biLirLerki boksta yumrukLar iyidir kick boksta hem yumruk hem tekme
Kick BoksörLe Boksörün Maç Yaptığını Var Sayarsak ki ikiside profesyoneL oLsun
Kick boksör boksörü bacakLarından rahatça knock out edebiLir
Boksörün ALt BöLge Zayıftır Kick Boksörün ALtıda Üstüde Darbeye DayanıkLıdır
Burda Ne Demek istediğimi Daha iyi anLıcaksınız
bkz: https://www.youtube.com/watch?v=xBG9PeImA10
Zenci OLan Boksör Beyaz OLan Kick Boksör

Kick Boksta Güç Kazanırsınız
KaLıcı OLması Kesindir İster İstemez
VG'nin yanında ideaLdir.HeLeki Amacınız Definasyon ise
Kondisyonunuz Hat Safhada OLur
BiLdiğiniz Gibi Body HantaL Bi Spordur
Sokakta Çok EtkiLidir Bunun Çok ÖrnekLeri Var
DayanıkLıLık Artar

Ama Bu Demek DeğiLdirki Boksta BunLar OLmaz Tabiki OLur ama ikisini kıyas ettik ve sonuç benim için budur
GeLeLim Güreşe güreşin avantajLarı çok büyük
Kick Boks ve Güreş BiLiyorsanız KoLay KoLay YıkıLmazsınız

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 05:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 05:00 ----------

arkadaşlar bu konuyu ben de çok merak ediyorum
merhaba arkadaşlar;

sizce vücut geliştirme ile tüm kasları çalıştıran kick box sporu bir arada yapılır mı? yoksa bir arada yapan birinin kas kaybı mı olur ya da gelişemez mi şişemez mi?
1 senedir vücut geliştirme yapıyorum
22 yaşındayım
boyum 178 kilom 76
yağ oranım %12
mesela ben 22 yaşındayım gökhan saki ya da badr hari gibi k1 ci olmak istiyorum
burada bir kick box salonu buldum ama adam kick box un kuşak sistemi ile olduğunu söyledi
benim bildiğim kick boxda kuşak sistemi yoktu
amacım müsabık olup 5 6 ay içinde müsabakalara çıkmaz
zaten kas kütlem iyi 1 yıldır vücut geliştirme yapıyorum...

-Kick Box MU
-Capoeira mı
Bana uygundur
kick box hakkında bilgili olanlar
ve kick box yapanlar bizi bu durumda bilgilendirirse sevinirim

Buraya BakabiLirsin

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-re-mi-kick-boks-t32087p7.html

güreş nedeni açık birçok antrenman metodu kullanılır

yıllarca kick boks yapmış adamlar geliyolar boks antrenmanlarına yumruk atmaktan haberleri yok sokak dövüşünde tekme atamazsın 1 tekmeni boşa alan adam tek ayağın havadayken vurursa sana köy sandığı olursun :) olimpik bir spor dalı değildir kick boks.
Adem bozkurt u izleyin boksördür kendisi kick boks maçlarına çıkıyor sonuç ortada.

Boyun kisa ise guresle ugrasirsan bircok farkli spor dalindan rakibe ustunluk saglarsin.

Sokakta kendini korumak istiyorsan ayakta kalman arkadasimizin da dedigi gibi cok onemli olacaktir.bu nedenle boks da her erkegin birsekilde ucundan yanindan gecmesi gereken bir spordur.

Kickboks konusunda cok bilgi sahibi degilim alcak tekme atabilmeyi becerebiliyorum ama yuksek tekme atip aytakta kalmak ve disarda bunu kullananabilmek buyuk bir huner gerektiriyor.bu konuda bilgili arkadaslar tecrubelerini paylasirsa sevinirim

adem bozkurt , köken olarak "muay thai 'cidir " ...

boksa sonradan geçti !...)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:20 ----------

güreş nedeni açık birçok antrenman metodu kullanılır

-----------------------

"kick boks " kullanmaz mı ?!...)))

anlaşılan burdaki olay "kick boks antrenman metodlojilerinde " yatıyor !...

konu dövüşe gelldiğinde , üst pik noktalarda (ustalarda) her zaman "strike disiplinleri " , "grapplinglere " göre avantajlıdır ...)

Boksörüm ben besyo da güreşçi arkadaşlar var bana dışardan bakın normal bir insanım güreşcilerse body yarışmasına gidiceklermiş gibi cüsseliler.

ben boksdan yanayım gücün bir yere yoğunlaşması seni daha güçlü kılar bi süre sonra kritik vurma şansın artmaya başlar tek yumrukta işi bitirirsin kick boks'da tekmenin sokakta riskli olduğunu düşünüyorum giydiğin açısından mekan rakiple mesafen güreş içinse pek bişi diyemiycem ama benim düşünceme göre teke tekte gayet başarılı kalabalık rakipte başarısı ne olur bilemem günümüzde çoğu kişi arkasına güveniyo zaten bence boks hem hızlı hem güçlü yumruğuyla olaya kısa yoldan noktayı koyar

boks hem body için iyidir yağ bırakmaz vucütta sokakta vurduğunu yıkabilirsin boks bisiklet gibidir bikere öğrenince kalır zayıf olmak boksta dez avantaj olmaz hepsinin cevabını yazdım bende boksörüm o bakımdan tavsiye ederim

Aradığın şey Güreş ama fit bir vücudun varsa ve kilon 70 felan ise kickboskta yapabilirsin..

yıllarca kick boks yapmış adamlar geliyolar boks antrenmanlarına yumruk atmaktan haberleri yok sokak dövüşünde tekme atamazsın 1 tekmeni boşa alan adam tek ayağın havadayken vurursa sana köy sandığı olursun :) olimpik bir spor dalı değildir kick boks.
Adem bozkurt u izleyin boksördür kendisi kick boks maçlarına çıkıyor sonuç ortada.
yıllarca kickboks yapmış dediğin insanı kandırıp parasını almışlardır öyle birşey olması için kanıdırlması gerekli kickboks çalışan kişi yumruk atmasınıda bilir boks antremanlarına göre çalışmaz seni kandırmışlar dostum asıl bence :).olimpik spordalları neymiş bize öğretir misiniz? Mücadele sporları arasında kickboksu boksa göre aşalamak sizin egonuzmu artırıyor.
Adem bozkurt boksörünüzün maçlarını izliyenler.şunuda izleyin
Badri Hari Kickboks yapan biri 2007 K-1 Dünya Ağırsiklet Şampiyonu.Videoları karşılaştırın bakalım hangisi kendi dalında en iyi.

Back
Yukarı