gögüsle biceps mi triceps mi

ben de gögüs- biceps. omuz+sirt+triceps diyenlerdenim... ama bazi ustalarin önkol arkakol ayni gün calistirilabilir demesi acikcasi kafami karistirdi...

ben de gögüs- biceps. omuz+sirt+triceps diyenlerdenim... ama bazi ustalarin önkol arkakol ayni gün calistirilabilir demesi acikcasi kafami karistirdi...

kafa karıştıracak bişi yok göğüs gibi kanat gibi büyük ve gerçekten yıkıcı idmanlar yaptığın adelelerle biceps gibi ufak bir kası çalıştırmanla, triceps gibi ufak bir adele ile bicepsi çalıştırmayı kıyaslandığında kolda verimin daha fazla olacağı apacık bence.. hatta benim squatta 120-120 takan güzel idman yapan bir arkadaşım bir sene boyunca kol idmanını bacak idmanına koymuştu bu bir senenin belkide tamamı kürde geçti :) aldığı inanılmaz kütleye karşın kollar sadece yarım santim ya aldı ya almadı.. amaca göre idman şekli her şekilde mantıklıdır bilinçli olduğu sürece; ama kolda verim almak isteyen biri için kolun tamamını bir güne koymak off ve diğer idman günleride uygun ayarlandığında en iyi yöntemdir..

bende bench ve biceps aynı gün kanat ve triceps de farklı bi günde çalışıyorum en mantıklısı da bu bence...

Bana çok saçma gelen bir şey war biceps ve triceps i aynı gün çalışanlar war sizce bu ne derece doğrudur? bir günde kolun tümüne bu kadar yüklenmenin mantıklı bir açıklaması olabilir mi.

biceps ve tricepsi aynı gün ağır bir antreman çıkartarak çalış mantığını anlarsın :)
2.si herkesin kendi doğruları vardır yanlışlık payı olsada banada para verseler göğüsle triceps antremanını bozmam yani fikir ayrılıkları vardır bu işte ve olacaktır yanlış demek olmaz yaniii

bana da hacim programı istediğimde hocam göğüs-biceps ,sırt-triceps verdi.ama ben ne kadar zorlarsam zorlayayım bicepslerimde ağrı hissetmiyorum.4 hareket sonunda fazla gelir diye 5.hareket girmiyorum.overtraining korkumdan dolayı.bi ara sırt-biceps girmiştim ve ağrıyı hissettim kollarımda.sorum şu kasın gelişmesi için illa ağrı olması mı gerekir.(bence gerekir ama emin olmak istiyorum).ben ağrıyı böyle hissetmişsem devam etmem gerekir mi.overtraining olan kas ağrı yapar mı?

sayın flexor hocam mantıken yaptıgınız yoruma katılırım ancaaakk. gogus-biceps girip peşine off veriyorsanız kabul. ama yoksa mesela haftada 4-6 idman atanlar var. o zaman gogusle biceps calısamazsınız. ertesi gunu sırt gireceğiniz dusunulurse yorgun bicepsler bu antrenmanın verimini azaltacaktır. gogus triceps bu arada devreye girer. ertesi gun sırt biceps girilir. sonuc olarakda kaslar itme cekme prensibiyle dinlenir diye dusunuyorum hocam. bilmem yanılıyormuyum. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum ...

ön kol ve arka kolu ayni gün girenlere sorum su? haftada kac kere giriyorsunuz ön kol ve arka kolu. ben de programimi degistirdim ve haftada 1 ön kol ve arka kolu bacakla birlikte calistiriyorum. 3 gün antreman yapiyorum. 1 gün gögüs biceps 1 gün sirt, omuz, triceps ve son gün de bacak triceps biceps. ne dersiniz?

Ben Gogusle triceps denemeden once ayni olay yani sirt biceps denedim , Inanin bana cok yanlis bir antreman secimiydi , cunku sirt calistirirken cogu harekette biceps de calisiyor ve zaten doymus olan bolgenize yuklendiginizde cok basamiyorsunuz , aslinda ilk bicepsle basladigim icin sirt calismam berbat olmustu , 140 pound bastigim bir harekette 120 poundu zor bastim hatta 10 tekrari tamamlayamadim, o yuzden en dogrusu olarak ben su calismayi oneriyorum

Chest - Biceps
Back - Triceps
Shoulders - Trap(Trapez)
Legs - Forearm(bilek)

benim pogramım şöyle:

incline press 10-8-6

dumbell press 10-8-6

incline dumbell fly 10-8-6

cable cross 10-8-6

bunun üzerine triceps giriyorum o da şöyle:

close grip bench press 10-8-6

one dumbell triceps press (enseye indiriş) 10-8-6

bi de cable da bi hareket yapıyorum ismini bilmiyorum 10-8-6

eğer enerjim bitmemişse eller dar pozisyonda 2/10 şınav

sizce bu programda tricepslere çok yüklenmiş olur muyum. overtrain olma ihtimali yok gibi geldi bana. çünkü set ve tekrar sayılar falz değil bu yüzden beni pek korkutmadı.. lütfen görüşlerinizi paylaşın benimle. teşekkür ederim şimdiden.. :)

pazartesi-çarşamba-cuma
*10 dk yürüyüş
*omuz hareketleri (4 set 12 tekrar)
*bacak hareketleri (2 set 12 tekrar)
*arka kol (4 set 12 tekrar)
*barfiks (4 set 10 tekrar)

salı-perşembe-cumartesi
*10 dk yürüyüş
*göğüs hareketleri (4 set 12 tekrar)
*ön kol hareketleri (4 set 12 tekrar)
*omurga hareketleri (2 set 12 tekrar)
*mekik (4 set 20 tekrar)

pazarları sadece cardio 30 dk koşu+yürüyüş

sizce çok mu abartı veya yanlış bir şey var mı

bide yeni başlayacam 5 kg lik dambıllarla ne kadar gelişebilirim 177 bol 57 kilo

Uzunca sure gogus-biceps, omuz-triceps, bacak-kanat calistim.
Bir suredir gogus-biceps, kanat-triceps, bacak-omuz giriyorum. Ikincisi daha faydsli gibi

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Dostlar hepinizin yazisini da tek tek okudum ama aklima bisey takildi ben ilk basladigimda gogus- biceps omuz- triceps sirt, kanat - bacak calisiyordum simdi hoca antremani degistirdi su sekilde oldu gogus-sirt, kanat biceps-triceps omuz-bacak sizce bu antreman verimli olurmu?

http://i93.photobucket.com/albums/l52/flexor1/Adsz.jpg

göğüs hareketlerinde 2. etki alanı trcepstir fakat 2. yapılacak antremanbicepstir

triceps göğüsün %20 kadar çalışırken biceps dinlenik ve esnemiş olarak antremana hazırdır.
triceps sürekli kasıldığından çıkarılacak antremanda kısa sürede doyuma ulaşması (erken form) bizim için iyi değildir. (işlenmeden bitirilen bölge)

ben şöyle sorayım yorgun olan yada yorulmuş olan kasımı çalıştırırdınız yoksa dinlenmiş esnemiş olan kasımı ?
mesela Ben 6 gun antreman yapiyorum gunde cift bolge haftada 2 kez her bolgeyi calistiririm.gogus triceps-sirt biceps seklinde.Fakat soyle bir sorum olcak size eger gogus biceps /sirt triceps tarzi bir program uygularsam toplamda 4 gun biceps 4 gun tricepse yuk binmezmi ?(2 kez gogus sirttan dolayi 2 kezde biceps-triceps antremanindan dolayi) Kendi deneyimlerimden soyluyorum bicepsin ertesi gunu sirt calisirsam guzel verim alamiyorum.

göğüs triceps göğüs biceps göğüs triceps-biceps triceps biceps kombinasyonları denedim deniorumda su varki göğüs biceps antrenmanından hiç verim almadım çünki psikolojik olarak sıkıcı gelıor o yuzden hiç verimli kol antrenmanı geçmıor ancak triceps ile gayet keyifli ve verimli gecıor bu aralar göğüs sonrası ve sırt antrenmanı sonrası biceps ve triceps birlikte giriorum ve gayette güzel antrenman çıkıor keyif aldığım verim aldığım su sudur demek gibi kesin bişi yoktur herkes için doğru yada yanlış bişide yoktur x kşisinin fayada< gördüğü şeyden y kşisi zarar görebilir x kşisinn programı y kşisine uymaz uymıcaktırda o yuzden şunu sunla yapmak doğrudur denmesi sadece yanlıştır

Back
Yukarı