30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Hey maşallah :)
Ya ben normal günde 70 gramı falan geçemiyorum protein olarak sabah akşam et balık pişirmem lazım yumurta beyazına yükleniyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baris bey aslinda cok basit olan birseyi zor hale getiriyorsunuz, benim carsamba ve persembe gunlerim cok yogun bu yuzden bu iki gunde kahvaltim haric yemegimi yanima aliyorum az once her sali aksami oldugu gibi hazirladim, 30 dakika surdu surmedi, yarin arabaya binerken yanimda 140 gr karb 120 gr protein olacak, kapladigi alanda iki tane saklama kabi...

Sic Semper Tyrannis

Baris bey aslinda cok basit olan birseyi zor hale getiriyorsunuz, benim carsamba ve persembe gunlerim cok yogun bu yuzden bu iki gunde kahvaltim haric yemegimi yanima aliyorum az once her sali aksami oldugu gibi hazirladim, 30 dakika surdu surmedi, yarin arabaya binerken yanimda 140 gr karb 120 gr protein olacak, kapladigi alanda iki tane saklama kabi...

Sic Semper Tyrannis
120 gr protein ve 140 gr carbo nelerden oluşuyor peki

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba ben 38 yaşındayım 1.5 yıldır vg yapıyorum, ama bunun bilinçli olarak yani beslenme, düzgün antreman supplement kısmı son 5 ayımdır. ondan önce beslenmeye çok önem vermezdimki ne hata yapmışım ne hata :(
Bu sayfaya kadar yazdıklarınızın çoğunu okumaya çalıştım bir çoğunuzdan bir çok yeni şey öğrendim bu yüzden teşekkür ederim. Benim sıkıntım ise şu dediğim gibi son 5 ay bilinçliydim ondan önce spor olsun diye yaptığımdan ölçü bile almamıştım, neyse nasıl olduysa 5 ay önce kolumu ölçtürmüşüm 35 idi, şimdi o kadar dikkat ettim 5 ayda 1 cm artmış, feci moralim bozuldu. % 70 in üzerinde programa ve beslenmeme uykuma dikkat ediyorum, hatta eşim bile sen boşa gidiyorsun bişey değiştiği yok diyor sağolsun moralimi yerin dibine sokuyor :) boy 183 kilo 92, haftada 3 kez antreman yapabiliyorum işimden dolayı. siz ne önerirsiniz bu gelişme normalmidir, değilmidir, extra ne yapabilirim? (bu arada 5 ayda %2.5 yağ yakıp 3 kg kas yapmışım ama bence görüntüm aynı)

selamlar hoş geldin etsote :) hepimiz aynı yoldan geçtik sayılır. ee yaşımız da 20 lerde değil. gelişim daha yavaş oluyor haliyle. boşuna yapıyorsun hiçbirşey değişmemiş laflarını hepimiz duyduk, hala duyanlar vardır ve olacaktır. 5 ayda % 2,5 yağ yakıp 3 kg kas almak çok da kolay bir şey değil aslında. görüntü mutlaka değişiyor ama kendimiz ve yakınımızdakiler her gün gördüklerinden değişimi pek farkedemezler.

Ancak antrenman sistemini (haftada 3 gün çalışıyorsun bunun dışında) detaylandırırsan (kaç kilolarla çalıştığına kadar-gerçekçi :)) ve beslenmen ile ilgili en azından günlük alınan kalori, yağ, karbonhidrat ve protein miktarı bazında bahsedersen belki değiştirmen gereken şeyler olabilir, herkes fikrini ortaya koyar. @Created By Loss , @Bekci başta olmak üzere hepimiz elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Şunu da söylemeliyim. başlangıçtaki 1 senede düzensiz yapıyor da olsanız biraz gelişim olması gerekiyordu. hatta son 5 ayda 35 den 36 ya kol ölçüsü biraz düşük gibi geldi bana. daha yüksek bir kol ölçüsü üzerine 5 ayda 1 cm konulmuş olsaydı olurdu. ancak 35 den 1 cm ölçü düşük kalmış. bir yerde bir hata yapıldığını düşünüyorum.
Tekrar hoş geldin...

herkesde genelde (yeni baslayanlarda bizim yaslarda) ayni serzenis oluyor gelismedim veya sonuc alamadim diye.

Aslinda gelisiyorsunuz ama bu yavas oluyor tabi. Bu genetige, ant. performansina ve beslenme uyku duzenine bagli tabi. İlla sukadar zamanda sukadar sonuc alinacak diye bisey yok ki.

Olcu olarak bir sonuc goremesiniz bile kaslariniz sertlesiyor kuvvet kazaniyor yani vucut oturuyor. Durusunuz posturunuz duzgunlesiyor ve onemlisi kendinize ozguveniniz geliyor. Etrafin ozellikle eslerin olumsuz yorumlarina kulak asmayin. Hicbirsey yoksa bile o giydiginiz tsort yasitlariniza gore size daha cok yakisiyor emin olun.

Pes etmek icin bahane cok o yuzden PES ETMEK YOK.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Valla yaş 39 boy 197 kilo 115 3aydır yapıyorum.tabi. 15 sene önce yapardım hanımı tavlayınca bıraktım. Şimdi benim veled heveslensin. Kötü alışkanlığı olmasın özellikle bilgisayar ve tv diye gidiyorum. Banada Faydası oldu omuz 132-136 kol 41-44 göğüs 122-126 bel 116-108 oldu

Yumurtalı mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Karnıbaharlar haşlandıktan sonra,1 tam yumurta,1 adet rendelenmiş havuç,sarmısak,az soğan,az ekmek içi maydanoz,köfte harcı kıvamına getirilir,köfte halinde fırında 10 dakika altın sarısı olana kadar hiç yağsız pişirilir.
Birdahaki sefere ekmek içi yerine protein tozu kullanıp denicem:):):)

Winston, hayaletfilo çok teşekkür ederim motive ettiniz beni :) evet güçlendiğimi bende
hissediyorum ama birde bu değişimi insan aynada görmek istiyor. son ölçümlerimde kilo 92, yağ
oranı %19.9 kas oranı 72 kg idi. sanırım yağdan bişi görünmüyor :)
haftada bi kardiyo yapardım 40-45 dakika yürüyüş ve yer hareketleri ile. bu son programda hoca
kardiyo hiç yapma dedi, bende 1 aydır yapmıyorum. Beslenme programı ve antreman programım şöle, eğer
yanlış birşey yapıyorsam lütfen söleyin, boşyere de bu kadar emek harcamak istemem.

Beslenmem şöle:

sabah
uyanır uyanmaz 400ml. ılık su
100 gram yulaf(1 küçük su bardağı light sütle )
4 yumurta 3 beyazı 1 sarısı ile birlikte
100 gr lor peyniri
2 dilim tam bugday ekmeği
1 tane muz

ara öğün 4-5 ceviz

öğlen
1 tabak yagsız makarna (100 gr kadar)
bol limonlu az zeytinyaglı bol sirkeli salata ve 1 porsiyon haşlama sebze yemeği
160gr ton balıği veya köfte veya tavuk (bunlar 250 gr, tavuk 300 de olabilio)

ara öğün
1 avuç badem (12-15 adet)
1 bardak yeşil çay

ikindi
160gr ton balıği veya köfte veya tavuk (bunlar genelde 250 gr, tavuk bazen 300 gr da olabilio)
2 dilim tahıllı ekmek
1 kase light yoğurt

ara öğün
1 kase yulaf ezmesi ligt sütle beraber (bunu genelde spor yaptığım günler yiyorum)
aksam
1porsiyon tavuk hindi yada kırmızı et
1 porsiyon yagsız makarna yada pilav (bazen bunun yerine burada yukardaki ara öğünümü de yiyebiliyorum)
1 kase az yaglı bol sirke limonlu salata ve 1 porsiyon sebze yemeği haşlama

yatmadan önce
lor peyniri(100 gr) (eğer lor yemezsem sabah kalkınca aç karnına protein tozu içerim)

antremandan önce noxx5 veya Lkarnitin antremandan sonra whey protein 1 ölçek
Programım şöle:
http://www.hizliresimyukle.com/image/BJJA[DOUBLEPOST=1429291487][/DOUBLEPOST]Biceps sırt ile beraber yapıyorum onda 2 hareketim var; barbell curl de 4 set yapıyorum (olimpik bardan biraz küçük z bardanda biraz büyük olan barla) barı 10 kg sayarsak yanlara 2.5 takıyorum sonra 1.25 ekleye ekleye 4 set yapıyorum. cable curlde de 20-25-30-35 kg ile yapıyorum 4 seti. Triceps göğüs antremanı ile yapıyorum onda da 3 kareket verdi hoca; french press te 2.5 la başlayıp 1.25 kg koyarak gidiyorum. rope ta 20-25-30-35 diye; pushdown da 15-20-25 diye gidiyorum. eksik veya fazlam varmıdır?

Son düzenleme:
@etsote

Bicep ve triceps te ki kullandiginiz agirliklar biraz az gibi geldi ...(1,5 sene antreman yapmaniza gore )
isinmayi saymazsak bence direkt yanlara 10 ar kilo takin ve 6/8 rep 3 set yapin rahatlikla yaparsaniz kiloyu az daha yukseltin, sonra dumbellere gecin 3set de hammer curls ve hep ayni agirlikta kalmayin bir kac hafta da 1,5/2 ser kilo ekleyin
Ve antreman saatiniz ne zaman , cunku antremandan sonra tek 1 olcek whey protein kullandiginiz yazmissiniz,
Bildigim kadariyla diette deilseniz antremandan 1 saat sonra bol proteinli karbonhidratli yemek gerekiyor ... ama gun icinde ki beslenmeniz gayet guzel !

@etsote

Bicep ve triceps te ki kullandiginiz agirliklar biraz az gibi geldi ...(1,5 sene antreman yapmaniza gore )
isinmayi saymazsak bence direkt yanlara 10 ar kilo takin ve 6/8 rep 3 set yapin rahatlikla yaparsaniz kiloyu az daha yukseltin, sonra dumbellere gecin 3set de hammer curls ve hep ayni agirlikta kalmayin bir kac hafta da 1,5/2 ser kilo ekleyin
Ve antreman saatiniz ne zaman , cunku antremandan sonra tek 1 olcek whey protein kullandiginiz yazmissiniz,
Bildigim kadariyla diette deilseniz antremandan 1 saat sonra bol proteinli karbonhidratli yemek gerekiyor ... ama gun icinde ki beslenmeniz gayet guzel !

Özkan bey ilginize çok teşekkür ederim, antremanlarımı duruma göre ya sabah 8.30 veya öğlen 1.30 gibi oluyor. Sabah antremana gitmeden öne sek kahve, muz ve 3-4 ceviz yiyerek gidiyoum gelince kahvaltımı tamamlıyorum protein tozuyla, öğlen gidersem ise antremandan sonra öğle yemeğimi yiyorum.

Back
Yukarı