30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Selam gençler ve kendini genç hissedenler:)
Normalde bir gün çalışıp bir gün dinleniyorum ama bugun 2.gun dinlenerek spora gittim daha iyi bir performans ile çalıştım 1 gun dinlenmek yetmiyor sanırım. 2.gun boşluk vermek yanlış mı

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam gençler ve kendini genç hissedenler:)
Normalde bir gün çalışıp bir gün dinleniyorum ama bugun 2.gun dinlenerek spora gittim daha iyi bir performans ile çalıştım 1 gun dinlenmek yetmiyor sanırım. 2.gun boşluk vermek yanlış mı

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendinizi bu sekilde daha iyi hissediyorsaniz boyle yapin, herhangi bir sakincasi yok...

Sic Semper Tyrannis

Etsote. Bu kiloda aldigin karbonhidrat miktarinin cok cok fazla oldugunu dusunuyorum. Haftada 3 gun antrenman ve bu dusuk agirliklarla calisarak yakma sansin da pek yok. Kullandigin agirliklari mutlaka artirman gerek ki kesin artirirsin. Ogleden sonraki karbonhidratlari yari yariya azaltabilirsin. Bu beslenme duzeni ve bu agirliklarla 5 ayda kas kazanip yag yakmissan bundan sonra cok cok daha iyi duruma gelirsin

Etsote. Bu kiloda aldigin karbonhidrat miktarinin cok cok fazla oldugunu dusunuyorum. Haftada 3 gun antrenman ve bu dusuk agirliklarla calisarak yakma sansin da pek yok. Kullandigin agirliklari mutlaka artirman gerek ki kesin artirirsin. Ogleden sonraki karbonhidratlari yari yariya azaltabilirsin. Bu beslenme duzeni ve bu agirliklarla 5 ayda kas kazanip yag yakmissan bundan sonra cok cok daha iyi duruma gelirsin

Winston ilginize teşekkürler :) haydaa cidden bu kadar hafif kaldırdığımı bilmiyordum, ben kendimi kandırıyormuşum :) linke attığım program çıkıyormu bilmiyorum ama son setleri zor çıkarıyorum mesela bugün göğüs triceps vardı incline da 4 sette 12-10-8-6 rep te 45-50-55-60 kg kaldırdım, tricepste arkadaşların ve sizinde dediğiniz gbi 20-25-30 yaptım pushdown, frenhide biraz arttırdım ama rep sayısı tam çıkmıyor. şimdi programda yazan rep sayısını zorlayarak tamamlamak mıönemli yoksa 6 rep olan birşeyi daha ağır çalışarak 2 rep yapmakmı? veya sizin bu işi yıllardır yapan üstad olarak önereceğiniz program veya hareket var mı? Özkan bey önerdi bir tane onuda yazıyorum :)

Aranızda stacker creatin kullanan varmı bende işe yaramadı. Hocaya verdim oda memnun kalmadı. Bir y er de yanlış mı yapıyorum
Fatih bey gunaydin. Ben de su anda dymatize creatin monohydrate kullaniyorum. Antrenmandan yarim saat once aliyorum. Kaslara gereken enerji yenilenmesini hizlandirmak icin oldukca faydasini gordum. Supersetler daha kolay cikiyor bu sayede. Vucudun sekillenmesi konusunda direkt olmasa da bu sebepten yani set aralari dinlenme surelerini kisaltmasi bakimindan etkili. Antrenman sirasinda harcanan ATP nin ( atp adenozin tri fosfat. 3 fosfattan 1 i ayrildiginda 2 fosfatli adp olusur. Fosttin ayrilmasiyla enerji acigi olusur. Kreatin de adp ye 1 fosfat katilmasini hizlandirarak atp dongusunu tamamlatir.) hizla yenilenmesi antrenmanlarin daha sert ve yorulmadan cikarilmasini sagliyor. Monohidrat formunu kullanmissaniz markalar arasi pek farketmiyor etkisi.

Sabah aç karnına monohidrat kullanıyorum daha bi numarasını. Görmedik. Şimdi multipower tavsiye ediyor lar hocaya verdim kullansın anlarız. Birde vücutta gerileme oldu özellikle. Protein aminoasit karnitin kreatiin kullanmaya başladığım dan beri

Dediğini yapmak için hayatı buna göre yasamalısın. Oda mümkün gözükmüyor en azından benim için. Bu nedenle takviye zorunlu. Faydası varmı öncesinde sadece weider protein kullanıyordum. Faydasını gördüm. Şimdi stacker 2 sıfır izolat kullanıyorum bahsettiğim ürünlerle daha birsey yok bir ay mühlet verdim istediğim olmassa ürünleri wieder alacağım. Sonuçta yaş 40 ustadım bunlar Zorunlu

Multipower in digeri ile etki bakimindan cok farki olacagini dusunmuyorum. Acikcasi ben supplementlerin tamami icin inancimi kaybettim. Faydalari var mutlaka ancak mucize degiller. Elimde su anda kullandigim hydrolize protein tozu ve creatin var supplement olarak. Bittiginde kesinlikle supplement olayini kapatmayi dusunuyorum
Hocam, yukleme gerektigi icin zorlaniyorum , yuklemesiz olanlar fazla etkili degilmi, yuklemesiz olanlardan denemek istiyorum hemde ara vermem devamli kullanirim diye

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bugün sırt ve biceps çalıştım, sırtta her zaman yaptıklarımdan biraz daha hafif girdim (bicepsta kasmak için), bicepste dediğiniz gibi ağır girdim 4 set 10-8-6-4 rep yaptım (barbella tek taraf olarak 5-7.5-10-12.5 kg girdim çıktım hakkaten :P), bana güç verdiniz arkadaşlar :D, sonrada cable curlde kastım baya, acaba cable curl yerine hammer mı yapsam özkan beyin dediği gibi, salondaki hocaya göre gerek yok ama ben sizin dediklerinize daha çok önem veriyorum:) birde bu ağırlıkları yaparken 1-0-4 dediğiniz hızlı veya indiriken yavaş çalışmayı bütün hareketlerde yapayım mı?

Bugün sırt ve biceps çalıştım, sırtta her zaman yaptıklarımdan biraz daha hafif girdim (bicepsta kasmak için), bicepste dediğiniz gibi ağır girdim 4 set 10-8-6-4 rep yaptım (barbella tek taraf olarak 5-7.5-10-12.5 kg girdim çıktım hakkaten :P), bana güç verdiniz arkadaşlar :D, sonrada cable curlde kastım baya, acaba cable curl yerine hammer mı yapsam özkan beyin dediği gibi, salondaki hocaya göre gerek yok ama ben sizin dediklerinize daha çok önem veriyorum:) birde bu ağırlıkları yaparken 1-0-4 dediğiniz hızlı veya indiriken yavaş çalışmayı bütün hareketlerde yapayım mı?
TUT prensibi (time under tension) oldukca onemli bir faktor, kuvvet antrenmanlari disinda kaldirilan agirliktan cok aktif durumdaki kas veya kas gruplarinin maruz kaldigi gerilme suresi daha onemli, bu yuzden agirliklarin rakamsal degerlerini ilerlemenizi takip etmek acisindan degerlendirin bunun disinda rakamlara cok ta takilmamak lazim.., sirt ile birlikte biceps calismanizin ozel bir nedeni yok ise biceps yerine triceps calismak daha verimli olabilir, bu yaptiginiz yanlis demiyorum ancak amator seviyede max verim almak adina sirt-triceps kombini daha uygun, ya da split seklinden tamamen kurtulup upper/lower seklinde bir sistem de benimsenebilir, daha.onceki mesajlarinizda gordugum kadari ile alt ekstremite calismaniz pek yok, yine ozel.bir sebebi yok ise antrenman programlariniz da squat deadlift gibi hareketlere mutlak yer verin.

Sic Semper Tyrannis

Dün akşam antrenman öncesi creatin kullanıp başladım. Allah nazardan korusun ağırlığı ikiye katladım. Süper set girdim antrenman bitti ben hala hareket arıyorum yapacak. Bu sebepten stacker 2 monohidrat benden tam puan aldı tavsiyemdir

Arkadaslar antreman oncesi kreatin alip harikalar yaratmak gibi bisiy yoktur,yasadiginiz sadece plasebo etkisidir,kreatin uzun vadede kullanimda etki eden bir suplementtir,yani antreman oncesi aldim antremanda agirliklar artti gibi birsey sözkonusu degildir.kreatini bir iki haftalik kullanimindan sonra agirliklarda artis olabilir fakat hemen antreman oncesi alip antremanda etki beklemeyin.öyle olsaydi kimse pre workout suplement kullanmazdi,ucuz olan kreatin kullanir aslanlar gibi antremanini cikarirdi.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Back
Yukarı