30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Cevap için teşekkür ederim Created by Loss, high pulley cable curl ü 2 haftadır yapıyorum yeni başladım , yükseklik için dediğiniz gibi işe yarıyorsa iyi , ben bilmeden ekledim tabiki :) bacak için iç çamaşırlı bir foto eklemiştim görmediniz sanırım i tekrar ekleyebilirim. bel bölgesi için haftaya koşuya başlamayı düşünuyorum, koşu mekik , sopa hareketleri ile inceltebilirim umarım. göüslerim için ise herkez çok büyüdüğünü söylüyor salonda ve dışarıda.

Merhaba arkadaşlar. Bugün MR çekildi ve biceps tendinit (ödem) tespit edildi. Bir iki aydır sol kulunçda ağrım vardı. Gece üstüne yatamıyordum. Doktor spora devam ama göğüsten yukarısı için 1-2 ay dinlendirmelisin, sonra prp (o bölgeye iğne) yaparız dedi. Canım çok sıkkın, ne tavsiye edersiniz? Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Deca yapman lazım o zaman geçer diyenler oluyor. Ne dersiniz? İMDAT [emoji37][emoji37]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba arkadaşlar. Bugün MR çekildi ve biceps tendinit (ödem) tespit edildi. Bir iki aydır sol kulunçda ağrım vardı. Gece üstüne yatamıyordum. Doktor spora devam ama göğüsten yukarısı için 1-2 ay dinlendirmelisin, sonra prp (o bölgeye iğne) yaparız dedi. Canım çok sıkkın, ne tavsiye edersiniz? Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Deca yapman lazım o zaman geçer diyenler oluyor. Ne dersiniz? İMDAT [emoji37][emoji37]

Cevap için teşekkür ederim Created by Loss, high pulley cable curl ü 2 haftadır yapıyorum yeni başladım , yükseklik için dediğiniz gibi işe yarıyorsa iyi , ben bilmeden ekledim tabiki :) bacak için iç çamaşırlı bir foto eklemiştim görmediniz sanırım i tekrar ekleyebilirim. bel bölgesi için haftaya koşuya başlamayı düşünuyorum, koşu mekik , sopa hareketleri ile inceltebilirim umarım. göüslerim için ise herkez çok büyüdüğünü söylüyor salonda ve dışarıda.

Resmi goremedim Mesut Bey, isterseniz tekrar yukleyin, sopa veya ona benzer hareketleri ben pek onaylamiyor, kullanmiyor ve hicbir ogrencimede yaptirmiyorum sebeplerine gelirsek;
Sopa ile belinize yonelik sadece o bolgeyi calistiriyor olmaniz bel ve yan karin bolgenizdeki kaslar ile o kaslarin uzerindeki yag dokusu arasinda metabolik bir baglanti oldugu anlamina gelmiyor. Diger bir neden siz sopayi sirtiniza alip eminimki dakikalarca cevirebilirsiniz ancak nsca'ya gore bu su anlama geliyor. Bir kasin etkili bir sekilde calismasi icin zaman araligi 40-70 saniye arasidir. Siz sopayi dakikalarca cevirebildiginize gore burada sizin icin cok ama cok basit bir direnc var demektir buda neredeyse yapilan egzersizin anlamsiz oldugunu dogruluyor. Ayrica sopa cevirme egzersizleri ciddi ortopedik risklerde tasiyor. Bunun sebebi direnci cok dusuk olan bir egzersiz oldugu icin hareketin hizli yapiliyor olmasi, bu sebeple hafif ama hizli hareket eden cisimler newtonun ikinci yasasina gore daha fazla momentum ortaya cikariyor buda daha fazla kontrolsuz hareket demek, eklemlerin limitlerinin zorlanmasida kisaca sakatlik demek.

Sic Semper Tyrannis

Benim gectigimiz uc ay boyunca ssg ve sol iki kasigimda da odem vardi ve hayatimi oldukca zorlastirdi, ancak ilac tedavisi ile burkac hafta once duzeldi ve antrenmanlarima dondum, ancak agir kilolarla calismiyorum tabiki, prp benim icinde bir secenekti ama ona gerek kalmadi bende su an icin

Sic Semper Tyrannis

@Mesut AK söylenicek herşeyi @Created By Loss sağolsun söylemiş,söylenicek çokda bişiy bırakmamış, beslenme konusunda makro hesabı yaparak gitmen daha iyi olur, birde özellikle şu sopa çevirmeyi sakın ha yapma,nedeni çok güzel açıklanmış,bu sporda kara listemde olan 3 hareket var
Enseye press
Tam mekik
Sopa çevirme[DOUBLEPOST=1430407994][/DOUBLEPOST]
Arkadaslar uzun sure forumdan uzak kaldim ama takipteyim.tecrubelerinizden yararlanmak icin soruyorum.iki aydir fatcecret diye bi uygulamayla kalori hesabimi tutuyorum.ama bi sıkıntı var.su an 84 kiloyum ve bel cevrem 90 boyum 177.almam gereken kalori 2800 hesaplara göre. Bunlarin 160 gr proteinden 300 gr carbodan 80 gr da yagdan aliyorum.bunlar ortalama 2600 cal ediyir.bende gunluk bi saat agirlik antramani 45 dk cardiyo ve bi saat yuruysle beraber ortalam gun içi 3100 cal harciyorum.yani kisacasi ben ayda 15000 cal acik verirken ve 7000 kaloride 1 kg ederse benim kilolar nereye gidiyor. :).iki ayin sonunda kiloda ayni bel cevreside.acaba bunda yasin 46 olusunun bi payi varmi.eger antraman sistemim ve yediklerimi soracaksaniz konu cok uzayacak ama 3 yillik okuma ve arastirmayla bana gore uygun gibi geliyo ama yinede bi yerde bi yanlis var.gorulerinize ihiyac var.simdiden tsk.bu arada antreman tek bölge cardioda hit.haftada 5 bazen 6 gun.
Yaptığınız hesap çok doğruda olsa,harcadığınız enerjiyi tam olarak hesaplama şansınız yok,bu programla bu hesapla halen kilonuzda bir eksilme yoksa bu ya aldığınız kalori fazla yada harcadığınız kalori sizin düşündüğünüzden az,bunun başka bir açıklaması malesef yok.
Haftanın 5 bazende 6 günü hem ağırlık antremanı hemde ardından hıt kardio bana abartılmış geldi.kendinize haftanın 3 en fazla 4 gün ağırlık antremanı 2 yada 3 günde antreman olmayan günlerde kardio yapmanız daha uygun olucaktır.kendinizi aşırı yıpratıp vücudunuzu aşırı yoruyorsunuz.

Son düzenleme:
Bakin basimiza birde bu cikti,diyorki kh alin bol bol yoksa zayiflayamazsiniz diyor,baklava manti makarna serbest,garip olansa hic kaloriden bahsedilmiyor,kh yemezseniz zayiflayamazsiniz diyoor:)[emoji41][emoji4]
034ebc6637d0e21059afa46311bb813c.jpg
y
85995e9e6112e5c1aabce55a7bb2099c.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Bakin basimiza birde bu cikti,diyorki kh alin bol bol yoksa zayiflayamazsiniz diyor,baklava manti makarna serbest,garip olansa hic kaloriden bahsedilmiyor,kh yemezseniz zayiflayamazsiniz diyoor:)

Bu arada tapatalkdan gönderilen mesajlar çift gidiyor foruma:)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Yaşım 29 ama 3 ay sonra 30 olacağım yani ben de sizden sayılırım artık. :)

İşsiz güçsüz evde oturmama sigarayı bırakmam da eklenince 1 senede 68 kilodan 83 kiloya çıktım (boy 1.68). Sigara içme isteği açlığa benzediği için canım bin bir türlü şey isterdi. Ben de canım ne istediyse yedim, çünkü sigarayı bırakmak çok daha önemliydi benim için. Kilo alırsam da veririm diye düşünmüştüm. Yani bu günlerin geleceğini biliyordum. Çarpıntı, aşırı terleme, nefes darlığı gibi sorunlar başlayınca da kilo sınırıma ulaştığımı anladım ve 3 Nisan'da acil olarak diyete ve spora başladım.

Neredeyse 1 ay oldu ve 83 kg'dan 78 kg'ya düşebildim. 67 kiloya inene kadar kardiyo ağırlıklı olarak çalışmaya devam edip, daha sonra vücut geliştirmeye daha fazla ağırlık vererek ağırlığımı 64 kg'da sabitlemeyi planlıyorum.

Yaşım 29 ama 3 ay sonra 30 olacağım yani ben de sizden sayılırım artık. :)

İşsiz güçsüz evde oturmama sigarayı bırakmam da eklenince 1 senede 68 kilodan 83 kiloya çıktım (boy 1.68). Sigara içme isteği açlığa benzediği için canım bin bir türlü şey isterdi. Ben de canım ne istediyse yedim, çünkü sigarayı bırakmak çok daha önemliydi benim için. Kilo alırsam da veririm diye düşünmüştüm. Yani bu günlerin geleceğini biliyordum. Çarpıntı, aşırı terleme, nefes darlığı gibi sorunlar başlayınca da kilo sınırıma ulaştığımı anladım ve 3 Nisan'da acil olarak diyete ve spora başladım.

Neredeyse 1 ay oldu ve 83 kg'dan 78 kg'ya düşebildim. 67 kiloya inene kadar kardiyo ağırlıklı olarak çalışmaya devam edip, daha sonra vücut geliştirmeye daha fazla ağırlık vererek ağırlığımı 64 kg'da sabitlemeyi planlıyorum.
Selamlar
Benim yaptigim gibi yapiyorsun anladigim kadari ile bende 81 den 68 e düştüm 3 ayda kardio ile aralıktan beri de ağırlık çalışıyorum kilom 68 kaldı şimdilik kas oranim yavaş yavaş artıp yağ oranim düşüyor yağ oranımı yüzde 10 lara indirmek istiyorum bakalım suan % 13.5 falan
Hergün 1 saat kardio yaparak 3 ayda 13 kilo verdim ve diyetle tabiki suan haftada 3 gün agirlik diğer günlerde de evde 2 gün interval kardio yapıyorum vede protein ağırlıklı besleniyorum tabiki
Durum böyle. Sana kolay gelsin.istedigin kiloya inmek zor ve zahmetli ondan verdiğinde almaktan çok korkuyorsun bidaha o zahmete giremem kesinlikle
Suan huzurluyum istediğim kiloya indim biraz daha göbek takıntısı var onu sıfırlamam lazım:)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar
Benim yaptigim gibi yapiyorsun anladigim kadari ile bende 81 den 68 e düştüm 3 ayda kardio ile aralıktan beri de ağırlık çalışıyorum kilom 68 kaldı şimdilik kas oranim yavaş yavaş artıp yağ oranim düşüyor yağ oranımı yüzde 10 lara indirmek istiyorum bakalım suan % 13.5 falan
Hergün 1 saat kardio yaparak 3 ayda 13 kilo verdim ve diyetle tabiki suan haftada 3 gün agirlik diğer günlerde de evde 2 gün interval kardio yapıyorum vede protein ağırlıklı besleniyorum tabiki
Durum böyle. Sana kolay gelsin.istedigin kiloya inmek zor ve zahmetli ondan verdiğinde almaktan çok korkuyorsun bidaha o zahmete giremem kesinlikle
Suan huzurluyum istediğim kiloya indim biraz daha göbek takıntısı var onu sıfırlamam lazım:)

Aynen benim yapmak istediğimi yapmışsın gerçekten tebrik ederim :)

Ben şimdilik protein hesabına pek girmiyorum, kalori sayımı yaparken kasların erimemesi ve çalışmalarımın boşa gitmemesi için günlük 100 gr civarı alıyorum genelde. Senin yaptığın gibi ben de 60 küsürlere indiğim zaman protein ağırlıklı beslenmeye başlayacağım.

Aynen benim yapmak istediğimi yapmışsın gerçekten tebrik ederim :)

Ben şimdilik protein hesabına pek girmiyorum, kalori sayımı yaparken kasların erimemesi ve çalışmalarımın boşa gitmemesi için günlük 100 gr civarı alıyorum genelde. Senin yaptığın gibi ben de 60 küsürlere indiğim zaman protein ağırlıklı beslenmeye başlayacağım.
Günlük 100 gr protein şu anda sizin için zaten yeterli bir miktar,fakat kas kaybının önüne geçmek için mutlaka ağırlık antremanınıda programınıza eklemeniz gerekir.tek başına bol protein almak kas kaybıne engel olmaya yeterli olmucaktır.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Günlük 100 gr protein şu anda sizin için zaten yeterli bir miktar,fakat kas kaybının önüne geçmek için mutlaka ağırlık antremanınıda programınıza eklemeniz gerekir.tek başına bol protein almak kas kaybıne engel olmaya yeterli olmucaktır.
Kolay gelsin.[DOUBLEPOST=1430515395][/DOUBLEPOST]
Kolay gelsin.
Nasıl geçti Abi senin ziyafet :)

Kolay gelsin.

Aslında çok ağır olmasa da ağırlık antrenmanı yapmaktayım. Günlük çalışmamın içine ağırlık antrenmanını da ekledim.

Kendi hazırladığım iki tür çalışmam var. Ağır ve hafif olarak hazırladım.
Ağır Plan (PDF)
Hafif Plan (PDF)

Haftalık çalışma planım ise toplam 6 gün:
Ağır / Hafif / Hafif / Ağır /Hafif / Hafif / Boş

Dizimde küçük bir problem olduğu için şimdilik fazla yüklenmek istemiyorum, o yüzden squat hareketini minimumda tuttum. Gelecek haftalarda durumuma göre değişikliklere gideceğim.

Back
Yukarı