Oncelikle
ZUZU, sana ayrica cok tesekkur ederim, dogal yollardan beslenmeyi tavsiye ettigin icin, kilo almak istediginde tozlar ilaclar igneler alman icin baski yapan cok oluyor, ama bence dogal yoldan beslenerek almak en iyisi, ben bunu dogru yol olarak goruyorum, ve bunu tavsiye ettigin icin, kendimce tesekkuru bir borc bilirim sana. Tesekkur ederim dostum.
Ve..
Slm CokZayif, bende yaklasik 1-1,5 sene onceye kadar cok zayiftim ve bu durumdan cok sikayetciydim. Kollarim ozellikle incecikti ya oyle boyle degil, cok zayiftim.
1-2 lokma yiyince tikanmasamda pek birsey yiyemiyordum, daha dogrusu hemen doyuyor gibi oluyordum, icim almiyordu, ki bu durumda kilo almamda pek mumkun degildi.
Bodybuilding de cok yeniyim 1 ayim dolmadi ama iste bilgi toplamaya calisiyorum, ve 1-1,5 senedir de kilo almaya calisiyordum.
14,5 kilo kadar aldim ama spor yapmayinca bir bolumu yaga donustu ne yazikki
Tam olarak degil ama aklimda kaldiginca soylemem gerekirse;
1 sene once yaklasik olarak 65-66 kilo civariydim,
Simdi ise 79,5 kiloyum (1,80 boy)
Kilo almam diger arkadaslarimiza gore yavas olabilir ama cok zor kilo alan biriydim.
Yaptiklarimi soyleyeyim sana;
> Inat ettim ya, kalcalardan kemikler goruluyordu neredeyse, aslinda kilom cokta kotu degildi tarti uzerinde ama cok zayiftim gercekten (kemiklerimmi agir ne

), ve bu zayifligi asacagima inat ettim!!
> ama daha adam akilli birsey yemeden doyuyordum, ne kadar dogru bilemem ama midem kucuk herhalde dedim, kulaktan dolma bilgilerle su icerek midemi zamanla buyutmeye karar verdim. Ozellikle su, bazende yarim litre-1 litre civari sut icerek ilk 1-1,5 ay midemi birseyler alabilecek gibi buyutmeye calistim
(tekrarliyorum bu bilgi yanlis olabilir bilemiyorum, sadece yaptiklarimi ve o zamanlar ne dusundugumu paylasiyorum)
> ilk 1-1,5 ay sonunda cok sukur daha kolay ve daha cok miktarda seyler yiyebildim. 1,5 ay kadar her gun tika pasa suyla, veya sutle mideyi doldurmak gorundugu kadar kolay birsey degil emin olun

Ama cok sukur ise yaradi bende)
> sonra sunlari yemeye ozen gosterdim:
Sivi Besinler
- Yogurt
- Sut
- Su (
http://www.atletik.org/ABTD-makaleler/makale-abtd0173-sayi18-sayfa23-terlemedenbasariyaulasilmaz.htm deki linke gore su ihtiyacimi belirledim, spor yaparken birazcik daha fazla su icmeye ozen gosteriyorum, ancak vucut gelistirme yapacaksan sanirim su cok onemli, kilo alirkende cok onemli,
suyu sakin aksatma+cok sut ve sut urunu tuketip yeterli su almazsan, su tuketmeyi aksatirsan bobrek tasina neden olabilir ki muthis bir agridir, Allah dusmanima bile vermesin insallah)
Kati Besinler
- Peynir(ozellikle tost olarak cok severim, peynir eriyince muthis olur bence)
- Tavuk Gogus (
kucuk kucuk parcalayip iyice pisirirsen, pisirirken hafif aci pul biber ve kekik koyarsan guzel ve rahat yenir olabiliyor, en azindan benim agiz tadima cok uygundu, onemli olanda agiz tadina uygunlugu ve iyice cignemendir bence, onun disinda protein degeri yuksek olan boylesine bir besini ne kadar cok yiyebilirsen kardir bence, yinede arastirmani ve ona gore karar vermeni oneririm)
- Pilav (kilo almaya birebir, ama duzgun bir beslenme sistemiyle birlikte olursa)
3 Sivi
3 Kati Besinin dogru bir sekilde kullanilmasi ile yeterince kiloyu dogal yollardan alabilecegimi gordum.
Ama yinede ilk 2 ay kadar falan bi gelisme bekleme, mideni buyutmeye bak bence,
Ama cok fazlada icme, gecenlerde bi haber vardi biri acayip cok su icmis ve vucuduna zarar vermis, bir baskasida cok fazla (abarti derecede) su ictiginden hayatini kaybetmis, Allah rahmet eylesin.
Su icmede kendime gore belirledigim zorlama limiti:
Suyumu ictim, ne zaman midemin doldugunu hissettim, yarim bardak falan daha ictim ve biraktim su icmeyi. Zamanla bir miktar daha su icebildim, zamanla biraz daha derken yemek yiyebilecek duruma geldim.
ki benim gibi zor kilo alan birinin 1-1,5 sene icinde yaklasik 14,5 kilo alabilmesi bana gore muthis bi olay

yinede uzmanlar saglikli kilo amanin ayda 3-4 kilo civarinda oldugunu soyluyorlar, buna gore az almis sayilirim, ama yapi meselesi iste.
Kolay gelsin dostum
c.y.b.e.r.k.e.n
NOT: Burada soylediklerim sadece ve sadece kendi uyguladiklarim ve aldigim sonuclardir. Sonuclardan kesinlikle sorumlu degilim, konu saglik olunca herkes kendi kararini vermekte ozgurluktur, tum sorumluluk uygulamaya karar verenindir.