yatmadan önce whey mi lor mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kliwaj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sarc4stic dedi:
Genelde belirtilmiş ama bende tekrar belirteyim, whey'in özelliği kısa zamanda sindirilmesi, o yüzden yatmadan önce almak, ürünün amacına ters. Bunun yerine casein(yumurta) proteini alınabilir.

Yanlışın var sarc. Casein süt proteini. Gece bence en iyi tercih az yağlı beyaz peynir. Lor wheye daha yakın diye biliyorum. Yani daha hızlı kana karışıyor.

SCHWARZXXL dedi:
sarc4stic dedi:
Genelde belirtilmiş ama bende tekrar belirteyim, whey'in özelliği kısa zamanda sindirilmesi, o yüzden yatmadan önce almak, ürünün amacına ters. Bunun yerine casein(yumurta) proteini alınabilir.

Yanlışın var sarc. Casein süt proteini. Gece bence en iyi tercih az yağlı beyaz peynir. Lor wheye daha yakın diye biliyorum. Yani daha hızlı kana karışıyor.

Evet Schwarz haklısın, yanlış olmuş ;)

ben yörsan marka alıyorum 500gr lık. aynı şekilde 19 gr protein 2 gr yağ

okaysarac dedi:
saydam dedi:
ben migros dan bunu aldim,besin degerlerini bilmiyorum ama tadi muthis,tahsildaroglu nun loru beni mahvetti icindeki tuz yuzunden.

http://www.sogutlusut.com.tr/urun_alt.php?urn_kon=2

saydam besin değerlerini öğrenip bi ekleseydin yaw..merak ettim şimdi..yediğimiz çoğu şeyin zaten tadı yok..

iki ayri bölüme mail attim,ama hala cevap yok.eger 2-3 gun daha cevap atmazlarsa protesto edip yemiycem. :x

ben gece yatmadan önce 1 kutu süt içiyorum boyum uzasın diye..ama bazılarınız gece süt içmenin büyüme hormonunu engellediğini söylemişsiniz..bu konu hakkında net bi bilgisi olan var mı?

puhu dedi:
ben gece yatmadan önce 1 kutu süt içiyorum boyum uzasın diye..ama bazılarınız gece süt içmenin büyüme hormonunu engellediğini söylemişsiniz..bu konu hakkında net bi bilgisi olan var mı?

Ben sanmıyorum sütün öyle bi etkisi olduğunu,o zaman bütün gün sadece sütle beslenip yatan yenidoğanlar nasıl büyüycek ve neden doktorlar ısrarla süt ve süt ürünleri diyo çocuklar için,ben seve seve tüketiyorum valla,gelişimimden de memnunum :)

zfrskr dedi:
puhu dedi:

Ben sanmıyorum sütün öyle bi etkisi olduğunu,o zaman bütün gün sadece sütle beslenip yatan yenidoğanlar nasıl büyüycek ve neden doktorlar ısrarla süt ve süt ürünleri diyo çocuklar için,ben seve seve tüketiyorum valla,gelişimimden de memnunum :)

tespitin mantıklı..ama ben de son 1 yıldır gece yatmadan düzenli olarak süt içiyorum ve gelişimimden hiç memnun değilim.yani sütün boyumun uzamasına bariz bi etkisi olmadı..belki egzersiz yapmadığım için de olabilir sanırım..(bu arada 18 yaşındayım,boy uzama yaşım geçmiş değil yani)

Başlık altında kimi lor peynirleri yağlı kimileri az yağlı gibi mesajlar var.Bunu söyle açıklayabiliriz.

çok yağlı olan lor peynirleri kahvaltılık ve yağlı snıfına giriyorlar aynı zamanda daha cıvık bir halleri var.

Az yağlı olanlar ise genelde börek yapımında kullanılıyorlar. Ve daha kurular. Ömürleride diğer lora göre kısa.Aynı zamanda yağlı lordan daha ucuz.

Bana kalırsa önce ekonomik açıdan bakarsak lor whey e göre daha ucuz dur bunun için lor tercih edilebilir
sindirilme sürelerine bakarsak lor wheyden daha uzun sürede sindirilir yine bu yüzden lor tercih edilebilir
vucudun hazırla alışmaması için yine lor tercih edilebilir
ama ekonomik durum varsa whey de tercih edilebilir çünkü whey proteinlerin içinde vitaminler,mineralle, glutamin vs... gibi ek bileşenlerinde olduğunu düşünürsek whey terich edilebilir

Süt ve GH bahsi ıle ılgılı bırsey soylıyeyım. Yegenımde bır kas rahatsızlıgı var ve hangı Dr a gıtse ıs beslenmeye geldıgı zaman "gece sut ve sut urunlerı yok" dıyorlar. Buna sebep olarak GH mıktarının azalacagını soyluyorlar. Burda lafı gecen Dr lar Kas rahatsızlıkları konusunda ıhtısas sahıbı olanlar

arkadaslar lor peynirde yag olsaydı ben tavada yagsız pişirirken yagını bırakması gerekmezmiydi .. baya bi ısıtıyorum ama kuru , sıfır yag cıkarıyor .. Bu da bence yagsız oldugunu kanıtlıyor ..

valla ben gece yatmadan 1,5-2 saat önce 3 haşlanmış yumurta beyazı ile bol lor peynirini(çiğ halde) hafif zeytinyağı ile karıştırıp yiyorum. alıştıkça tadıda sorun olmuyor gün sonunda en son aldığım öğün budur.

Birde yatmadan önce whey mi lor mu dıyoruz ama acaba lor whey mi yoksa casein mi?? Lor eger whey se baslık yanlıs olmus.. lor caseinse tamam ama baslık şöle daha iyi olmazmıydı "yatmadan once whey mi casein mi? yada "ne zaman whey ne zaman casein" Diez inde gosterdıgı gıbı bı suru lor konusu var ama hıcbırınde kesın olarak caseınler sunlardır whey lerde bunlar dıye bısy yok. bı gıdacıya sorup bunu yazmak lazım foruma

Kendı sorduguma cevap vereyım:

Düşük pastörize sıcaklığı uygulanarak işlenen sütlerden yapılan peynirlerin, peyniraltı sularından lor peyniri yapılır. Peyniraltı suyu önce seperatörden geçirilerek içindeki süt yağı alınır.
Daha sonra 90-95°C'ye kadar ısıtılarak proteinlerin çökelmesi sağlanır. Çöken proteinler presleme teknelerine alınarak preslenir ve suyun uzaklaşması sağlanır.
İstenilen kuru maddeye ulaşan lor peyniri tuzlanarak ambalajlanır ve depolanır. Kalite kontrolden geçen lor peynirleri satışa sunulur.

Lor gece boyunca besleyecek proteın tozu ıse hemen kana karısacak o yuzden whey mı lor mu dersek tercıh lor olmalı.

Fakat bence asıl önemlı olan "Gece yatmadan once Whey protein mi yoksa Cazein mi?" sorusu olmalı.

Back
Yukarı