zfrskr dedi:Yatmadan önce en uygunu süt bence.Yatmadan önce 1 kutu yağsız süt devir.Kazein yavaş yavaş sindirilir,hücreler aç kalmaz proteine.Whey ve lor hemen sindiriliyo yatmadan önce süt en iyisi![]()
yatmadan hemen önce içilen sütün growth hormonunun salgılanmasını engellediği, sütü tek başına içmek gerektiği ve saat 18:00 dan sonra süt içilmemesini (Bodybuilding açısından) tavsiye edildiğini hatırlıyorum.zfrskr dedi:Yatmadan önce en uygunu süt bence.Yatmadan önce 1 kutu yağsız süt devir.Kazein yavaş yavaş sindirilir,hücreler aç kalmaz proteine.Whey ve lor hemen sindiriliyo yatmadan önce süt en iyisi![]()
DaFFy dedi:lor daha iyi bir seçim, whey kısa sürede kana karışıyor vücudu uykuda uzun süre besleyemez aynı şekilde whey gibi işlenmiş olan casein proteini tozları da çok iyi olur, ayrıca akşam saatleri yada yatarken süt ve süt ürünleri tüketiminin growth hormonunun salgılanmasını engellediğine dair kesin bir bilgi yok.
brujah dedi:DaFFy dedi:lor daha iyi bir seçim, whey kısa sürede kana karışıyor vücudu uykuda uzun süre besleyemez aynı şekilde whey gibi işlenmiş olan casein proteini tozları da çok iyi olur, ayrıca akşam saatleri yada yatarken süt ve süt ürünleri tüketiminin growth hormonunun salgılanmasını engellediğine dair kesin bir bilgi yok.
Süt ürünlerinde laktoz olduğu için kan şekerini yükseltir bu sebeple STH(büyüme) hormonu salgılamasını sekteye uğratabilir.Fakat birçok vücutçu gece vakti özellikle süt ürünü alın diyor kime inanmalı bilmiyorum.![]()
Peki yatmadan evvel süt içen arkadaşlar gaz hiç mi problem yaratmıyor sizde?Ben bin türlü kabus görüyorum gaz yüzünden.
bonatschi dedi:maliyet olarak da lor peyniri tüketmen daha hesaplı..
ayrıca lor peyniri tüketmenle whey tüketmen arasında yağlanma açısından hiçbir fark yok.. her ikisi de nerdeyse 0 yağ içermekte..
DaFFy dedi:tahsildaroğlu markalı alın, 100 gr da 19 gr protein, 2 gr yağ var... yağsız olduğunun kanıtı da lorlu lumurta yaparken yağsız tavaya loru koyuyorum yağ bırakmıyor peynir direk kızarmaya yanmaya başlıyor ki zaten yerken de kuru...
aynı markadan bahsediyorsak seninki hatalı basım olabilir..ForzaBeşiktaş dedi:DaFFy dedi:tahsildaroğlu markalı alın, 100 gr da 19 gr protein, 2 gr yağ var... yağsız olduğunun kanıtı da lorlu lumurta yaparken yağsız tavaya loru koyuyorum yağ bırakmıyor peynir direk kızarmaya yanmaya başlıyor ki zaten yerken de kuru...
Benimkide aynı bahsettiğin şekilde ama 25 gram yağ 25 gram protein diyor nasıl iş anlamak mümkün değil...