Re: Yaw Ben Ne Yapacam ? Yardım
Hellbringer dedi:
ben 18 yaşında 1.77 boy 72kg
bir türk evladıyım body e merak saldım ama kafama bir kaç soru takılıyo burdaki bilinçli abilerimin bu sorulara en iyi ceapları vereceğinden eminim.
1. body boyu kısaltırmı ? kısaltmazsa uzamayı durdururmu ?
2. body ile yaptığınız kas kof'mudur ? yani sadece görüntü ve az bi miktar güç artışımı ? yoksa görüntüsüyle orantılı bi güç artışımı ?
3. body yaparken gözle görülür bi vücut gelişmesi ortalama ne kadar zaman alır ?
4. body yaparken iğne ve ilaçsız gelişmenin yavaş zor ve belli bi yere kadar olduğu doğrumudur
5. içki ve sigara tüketimi vücudun gelişmesini engellermi yavaşlarıtrmı durdurumu ?
6. hormon kullanımında öztrojen hormonu alan bazı kişirlerde ömüür boyu ikdtidarsızlık olduğu doğrumudur ?
en yakın zamanda ilgileneceğinizi umuyorum bu soruların ceabı halinde büyük bi umutla başlamayı düşünüyorum sizler gibi profesyonel kişilerin ilgilerini urda bizle paylaşmları gerçekten çok faydalı ve yararlı bi iş olmuş herkese saygılar
1. evet, erken gençlikte yapılan ağırlık çalışması kemiklerin boyuna gelişimini yavaşlatır, metabolik faaliyetlerin kırmızı kas üretimine yoğunlaşmasından mütevellid genetik imkanlardan daha kısa bir boya sahip olunmasına neden olabilir. lakin zamanında yapılan vücut geliştirme antremanları boyunuzu kısaltmaz.
2. Güc aliyorsun tabii, zaten ilk aylarda ne kadar birden kglari artirdigindan belli. Yanliz yoksa görüntüsüyle orantılı bi güç artışımı ? ona biraz zor cevap verebilirim, nedenini sorursan soru birhos soru

yani bu kadar kaldiriyorsan bu kadar büyük olacak diye bir sey yok. Yani kaslarin büyük olmasada güclü olabilirsin, mesela senin kaslar benimkinden büyük olsada ben belki daha fazla Bench press´de kaldirim.
3. Insandan insana fark var yanliz fark ne kadar fark ? yani 3 ayda antrenman yaptigin belli olabilir yanliz asagida yazdigim gibi.. başarılı bir çalışmanın %65 beslenme, %20 dinlenme %15 antreman'a bağlı.
4.
http://www.turkforum.dk/Forum/viewtopic.php?t=111
5. Icki gelismeyi engelleyebilir, beslenmeyi bozar, dogru calisamazsin. Sigaranin farki olmaz.
6. Hayir, neden östrojen alinsinki ? estrojen kadin hormonu...
Diger önemli yanilgilar...
yanilgi: antrenorun bana yazdigi program manyak hosuma gitti, ben hep bu hareketleri yapicam, cok sisicem, cok gelisicem
gercek: yaanni$. hep ayni hareketleri yapmak vucudun hareketlere olan direncinin artmasi sonucunda gelismenin yavaslamasina hatta durmasina yol acar. bu yuzden 2-3 ayda bir yapilan hareketler degistirilmelidir.
yanilgi: bizim salondaki hayvanlar normal beslenme disinda toz moz iciyorlarmis, manyak bunlar ölüp gidecekler kesin zararlidir o ictikleri.
gercek: gerek karbonhidrat gerek protein olsun, vucudun gelismesi icin gerekli olan besinleri yeterli miktarda almazsaniz bosuna kasiyor olursunuz. herkesin her zaman cok ve cesitli yemeye firsati olmayabilir. bu durumda karbonhidrat tozu, protein tozu vb duzenli olarak alinarak normal gunluk beslenmeye takviye yapilabilir, bunlarin insan vucuduna pek bir zarari yoktur cunku bahsedilen protein ve karbonhidrat tozu normal besinlerden alinan protein ve karbonhidratin sikistirilmasiyla uretilir. lakin ozellikle steroidler uzun vadede zararli etkiler yaratacagindan, dikkat edilmesi gerekmektedir
yanılgı: hafif ağırlık çok tekrar çalışırım az yerim,gram yağ olmaz kaslarımın bütün detayları ortaya çıkar,damarlar fışkırır her yerimden.
gerçek: o posterlerde gördüğünüz her yerinden damar fışkıran,süper atletik görünümlü yağ oranı 0 olan adamlar yarışmaya çıkmadan ya da objektiflere poz vermeden bir kaç hafta öncesinden protein diyetine girerler ve kısa bir süreliğine hiç yağ kulanmadan çalışarak vücutlarını o şekle getirirler,bir vücut geliştirmeci normalde öyle değildir,ve o durumu uzun süre korumak da pek mümkün değildir,hiç yağ almadan veya az yiyerek devamlı çalışırsanız,gelişme durur hatta vücut ihtiyacı olan enerjiyi kas kümelerinden alarak onları eritir.
yanilgi : vucut geliştirme sporunda en önemli aktivite ağırlık çalışmasıdır.
gerçek : en büyük yanılgılardan biri. spor beslenme, dinlenme ve antremanı ile bir bütündür. herhangi birinin eksikliği tüm çabaları boşa çıkartır. yine de bu üç konu içerisinden en kritiği seçilecekse o beslenmedir.
kimi uzmanlar, başarılı bir çalışmanın %65 beslenme, %20 dinlenme %15 antreman'a bağlı olduğunu söylerler ki doğrudur.
yanilgi: vucut gelistirme salonlarindaki duvarlari kaplayan aynalar insanlar kaslarina baksin sevinsin diye konulmustur
gercek: o aynalarin asil amaci, kisinin aynaya bakarak hareketleri dogru yapip yapmadigini kontrol edebilmesini saglamaktir
yanılgı: kısa sürede hayvan kilo alayım, günde 6-7 bin kalori lüpleteyim kaslarım daha hızlı gelişsin
gercek: kilo almak sadece kas kitlesi artması anlamına gelmez. kısa sürede arttıramazsınız zaten. normalde ayda birkaç santim, hadi çok zorlarsanız joe weider vb. gibi katkılarla 1-2 cm daha. fazla kalori yağ deposuna gider , kaslı olucam derken yağ da bağlarsınız + 1 ay gibi kısa bir sürede 20 kg. falan almak hem dolaşıma hem kas iskelet sistemine yük getirir. zamana yaymak vücudun kapasitesini zorlamamak en doğrusu. harcanan kalori alınan kaloriyi geçtiğinde destek almak gerekir elbette. ama onun dışında şöyle proteinli , böyle karbonhidratlı diye pazarlanan ürünleri alarak kapitalist sistemin ekmeğine de yağ sürmüş olursunuz. insan normalde rahatlıkla 4-5 , bilemedin 6 bin kalorilik tıkınabilir doğal yollarla. ( %65-70 karbonhidrat- % 10-20 protein, kalanı yağ + bol sıvı) halter kaldıracaksanız o ayrı daha yüksek kalori gerekiyor.
Umarim biraz yardimci olabildim baska sorularin varsa cekinme...