Benim geçen sene yaptığım birşeyi ton balığına alternatif olarak önerebilirim.
Evime yakın bir balıkçı vardı. Bir karadeniz lokantası, ufak ama güzel bir yerdi.
Hem pişiriyor, hem de çiğ balık satıyordu.
Birkaç kez restoranda yemek yedikten sonra kendilerine benim için hergün 200 gram civarı mevsim balığı pişirip pişiremeyeceklerini sordum.
Öğrenciyim vs... derken kabul ettirdim.
Hergün 200 gr hamsi tavayı 3 ytl'ye alıyordum.
Nasıl pişirdiklerine vs... dikkat ettim. Çay kaşığı kadar zeytin yağını teflon tavaya döküp mısır ununa buladıkları hamsileri pişiriyorlardı.
Hem az yağlı, hem ucuz.
O zaman da ton balığının kutusu 3,5 TL idi.
Süzülmüşü 112 gram olan balığa 3,5 tl vermek yerine 200 gram hamsiye 3 tl veriyordum.
Sürekli alacağınızı söyleyip böyle bir yerle anlaşırsanız hem çeşitli balıklar yersiniz, hem de ucuza getirirsiniz.
Afiyet olsun.