Supplement Distribütörlerinin 2012 Yılında Supplement Temin Ettiği Ülkeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BeachBoy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Weider ve özellikle Muschle Pharm'da durum nedir merak ettim açıkcası.

Weiderle ilgili böyle bir belge görmedim ama bizim salondakihoca güvenilir olmadığını söylüyordu . Ben weiderle ilgilenmediğim için üstünde pek durmadım . Araştırma yapılabilir weiderle ilgili ben distribtörden almak suretiyle o markadan problem çıkacağını düşünmüyorum .

Listede şöyle bir durum var:

Muscle Tech NitroTech Hardcore Pro Series Chocolate MilkShake: ABD, Birleşik Arap Emirlikleri
Muscle Tech NitroTech Hardcore Pro Series Chocolate MilkShake 4 LBS: ABD, ABD

Aynı ürün 2 kere yazılmış, birinde Arap Emirliklerinden de alındığı söyleniyor. Bu ürünü açıklığa kavuşturabilir miyiz?

weider ürünleri almanya da sanırım üretiliyor yinede kötü değildir ya chin de üretilenler ne olucak. hardline sayfasında defarlca soruldu onlarda amerikadan alıyoruz dediler ama l karniti torinleri chinden aldıkları ortaya çıktı exceli kullanmayı bilediğime tüm ürünlerini nereden ithal ettiklerine bakamdım ama hani içimdeki hardline sevgisi öldüya bir daha geri gelmez.

Ben Genrise markasının hammaddesini merak ediyorum açıkcası.
Bilgisi olan var mı ?

Hardline'ın kendilerine facebook üzerinden sormuş olduğum soruya verdiği cevabı aynen yazıyorum:
Tüketicilerimize daha sağlıklı ve daha kaliteli ürün sunabilmek için dünyanın önde gelen hammadde üreticileri ile çalışıyoruz. Seçtiğimiz
tüm hammaddeler mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel olarak uluslararası standartlara uymalı, insan sağlığı açısından zararlı bileşenler
içermemeli, yüksek hijyen standartlarına uygun olmalıdır. Bu kıstaslardan birine bile uymayan hammaddeleri kullanmıyoruz. Diğer
nutrition markalarının aksine tüm üretimimizi Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Böylece
ürünlerimizi en taze haliyle sizlere sunuyoruz. Hammadde ithalatını başta Almanya,
Amerika ve İsviçre olmak üzere dünyanın değişik bölgelerinden yapıyoruz. Kullandığımız
hammaddeler domuz yağı ve bileşenleri ile etil alkol içermiyor. Bu konuda
gerekli tüm incelemeleri yapıyor ve üretim belgelerini tedarikçilerimizden talep ediyoruz.
‘’ Whey Proteinlerimizin %100’ü ve tüm ürünlerimizin %80’i Amerika, Hollanda,
Fransa, İsviçre, Almanya ve Belçika’dan, kalan %20’si Kore, Hindistan ve Çin’den
konusunda uzmanlaşmış, Dünyadaki en iyi suplement firmalarının da tedarik ettiği
firmalardan alınıyor. Tedariklerimizde Helal Sertifikasını 1. planda tutuyoruz.
Ayrıca hammaddeler gümrüklerimize geldiklerinde içeri çekmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin
de yeterliliğini onayladığı ve milyonda bir hassasiyete sahip Laboratuar incelemeleri
sonucunda Helal’likleri sorgulanıyor.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığının açıklamış olduğu listede nasıl oluyorda
Amerika, Hollanda,
Fransa, İsviçre, Almanya ve Belçika ülkelerinden ham madde ithal edildiği yazmıyorda Çin yazıyor ?
Tarım ve Köy işleri Bakanlığımı yalan beyanatta bulunuyor yoksa Hardline Firmasımı gerçekleri saptırıyor ?

Genrise genel müdürünün hammaddeyle ilgili soruma verdiği cevap:

Bugüne kadar whey protein hammadde alımlarımızı Yeni Zelanda, USA ve Hollanda’dan yaptık.
Son alımımız Hollanda menşeilidir.

arkadaslar ben dymatize iso 100 ürününü besinsh... adresinden aldım ve bu ürünün ithalatcı firması bionutra kozmetik olarak yazıyor.ben genelde farmatekten aldıgım için suan biraz içime kurt düştü.acaba bi sorun varmıdır bu üründe.bilgelendirirseniz sevinirim

bende amix, multipower, ultimate iso lar, dymatize yi merak ettim ama bulamıyorum
aslında hepsinin tek tek görebilsek süper olurdu

hammaddesini çinden temin edenlerle abdden temin edenlerın fıyatı aynı:)
tercih ederken umarım ınsanlar goz onunde bulundurur bu verılerı.
Hocam şöyle bir durum var ama, Adidas, Nike gibi firmalarında Çinde üretim yerleri bulunuyor. Herkeste şu mantık var çinde üretilen ürünler kötü. Aslında Çin'de de kaliteli ürünler var ama dış ticarette genellikle kötü mallar alındığı için herkes ezbere çin malı kötü diyor.

Nike T-Shirt lerinde Made In China yazar mesela.

Çinde üretim yapmanın başlıca sebepleri, dolu insan var ve çoğu işsiz.
İşsiz insan çok olunca ee haliyle işçilerin maaşı da düşük olur.
Çin size vergi, arazi vb. konularda yardım eder, sonuçta sen oranın insanlarına iş sahibi yapacaksın sana kolaylık sağlıyor ülke orada.
Ham maddeleri de ucuza temin edebiliyor bu sayede.
Ucuz hammadde, düşük vergiler, işçi maaşı az ee niye gidip başka ülkelerde üretsinler ki şimdi :)

Tabi bazı firmalar şöyle yapıyor çin de üretim yaptırıyorlar sonra kendi ülkelerine alıyorlar o ürünleri ve üzerine sadece etiketleme işlemi yapılıyor o kadar. Falan filan ülkesi tabi herkes bak bu Alman malı sağlamdır gözüyle bakıyor. Peki bu adamın Çinde ürettirmediğini nereden bilicez ? :)[DOUBLEPOST=1400704063][/DOUBLEPOST]
Hocam şöyle bir durum var ama, Adidas, Nike gibi firmalarında Çinde üretim yerleri bulunuyor. Herkeste şu mantık var çinde üretilen ürünler kötü. Aslında Çin'de de kaliteli ürünler var ama dış ticarette genellikle kötü mallar alındığı için herkes ezbere çin malı kötü diyor.

Nike T-Shirt lerinde Made In China yazar mesela.

Çinde üretim yapmanın başlıca sebepleri, dolu insan var ve çoğu işsiz.
İşsiz insan çok olunca ee haliyle işçilerin maaşı da düşük olur.
Çin size vergi, arazi vb. konularda yardım eder, sonuçta sen oranın insanlarına iş sahibi yapacaksın sana kolaylık sağlıyor ülke orada.
Ham maddeleri de ucuza temin edebiliyor bu sayede.
Ucuz hammadde, düşük vergiler, işçi maaşı az ee niye gidip başka ülkelerde üretsinler ki şimdi :)

Tabi bazı firmalar şöyle yapıyor çin de üretim yaptırıyorlar sonra kendi ülkelerine alıyorlar o ürünleri ve üzerine sadece etiketleme işlemi yapılıyor o kadar. Falan filan ülkesi tabi herkes bak bu Alman malı sağlamdır gözüyle bakıyor. Peki bu adamın Çinde ürettirmediğini nereden bilicez ? :)
Yani diyeceğim kendi ülkende üretim fabrikası açarsan işçine 1000 $ vereceksin + vergiler elektriği vs. dünya para.

Çine açacaksın işçinin maaşı ucuz 300-400 $ belki daha ucuza bile kapatabilir. Vergiler düşük elektrik su filanda öyle hammaddeler ucuz daha ne olsun ki :) Bende olsam bende çine açardım üretim yerini yada hindistana filan.

Kendi mesajından alıntı yaptığın için tebrik ediyorum seni .
Bunu ikinciye görüyorum. :) Üyenin biri de sorduğu soruya kendi cevap vermişti :)

Back
Yukarı