Teknigimlemi alakali bilmiyorum barbell row deadlift ve karin calistigim günün ertesj belimde agri vardi ve squati kemersiz yapmam cok canimi yakiyordu ve ohp de hep kemer takiyorum kemersiz kilo cok dusuyor dengeyi sağlayamiyorun.Kisaca soyle soyleyeyim.
Ben kemersiz yapiyorum.
Baslangic asamasinda kemer kullanmaya gerek yok. Bu surada vucut karin kaslarini aktif hale getirerek stabil durmayi ogreniyor.
Ilerleyen asamalarda agir yuklerin altina girerken kemer kullanilabilir.
Bu durumda bile isinma setlerinde kemer kullanilmiyor. Sadece gercek agirliga gecilince kullaniliyor.
bazen salonda goruyorum. 100 kiloyla ceyrek squat yapiyor. Diz sargisi, bel, eldiven her sey var.
Bu kadar teferruata gerek yok. Hatta yurtdisinda ciplak ayakla yapilmasi tartisiliyor.
Biz isin show'undayiz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Calistigim agirliklar yuksek degil ama benim icin yuksek yani ben soyle yapiyorum nornal 5x5 de oldugu gibi her ant 2.5 ekliyorum ama haftada tum compoundlar 2 kere oldugu icin mesela ohp 2 kere olunca biraz zorluyor.Calistigin agirliklar kac kg? Teknigindr hata olma ihtimali var. Ve/veya agirlik fazla geliyordur. Vucut arka bel kaslarini devreye sokuyordur.
Form videosu yukleme.sansin varmi?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
en temel hareket olduğu için en başta yapılıyor.Squat'ın sürekli ilk sıraya yazılmasının bir espirisi var mı?
Ozaman geri kalan hareketler için performans artışı falan sağlıyor mu?en temel hareket olduğu için en başta yapılıyor.
Ozaman geri kalan hareketler için performans artışı falan sağlıyor mu?
Çünkü bugün squat dolu diye direk benchden başladım önceki güne göre performansım düşmüş gibi geldi.O yüzden sordum etkliyor mu diye yoksa bende mi bugün bir sıkıntı vardısquat genel kuvvet ve kas gelişimi açısından en verimli hareket. squat'ını geliştirirsen başta deadlift olmak üzere hemen her harekette gücün artar.
sen usturaya kafa atmışsın kardeş.beli dinlendirmek için ara vereceksin mecburen.Programda 4. haftada falandim artik dayanilmaz bel agrisi yuzunden bırakmak zorunda kaldim. Bunun sebebinin programa guncel kilolarimla baslamak ve haftada 3 yerine 6 gun ant yapmak olabilir. Sanirim kendi mezarimi kendim kazdim ...
Baya bos vaktim vardi spor salonuda yakindi nerdeyse her gun gittim ama artik porgrami yapamiyorum. deydimi , tabiki deymediHaftada 3 gün antremanın bile dinlenmede yeterli olup olmadığı tartışılırken 6 gün antreman yapma fikri baya kötü olmuş
Geç bir cevap ancak yeni gördüm konuyUMark rippetoe starting strength'te nefes alma konusuna deginmis ve zarari yoktur diyor.
zarar verdigini soyleyenler nefes tutmanin beyindeki kan dolasimini etkiledigini iddia ediyormus.
fakat nefes aldigimiz zaman ic basincimiz arttiginda omurilik icindeki kanal vasitasiyla ayni basinc beyin icindeki siviya iletiliyor ve bu da kafatasi icindeki basincin dengelenmesini sagliyormus. zira kafatasi icindeki organlar basinca zaten dayanikliymis vs.
ek olarak agirlik kaldirdigimiz zaman kaslar, tendonlar kemikler kikirdaklar organlar vs gibi beyin mekanizmasi da guclenip agirliga adapte oluyormus.
bu nefes tutma tekniginin adi Valsalva manevrasi. dolayisiyla bu teknigi guvenliginiz icin kullanin diyor. durum bu.