Split ve Fullbody hakkında yardım lütfen

sen bana araştırma yollasana bak ben bu kadar cahil olsam 63 kg %20 yağ oranında başladığım spora 15 ayda 84.5 kg %12 yağ oranında bir vücut yapmazdım senin gibi çevremde çok var yok kanıtla araştırma göster al gösterdim daha ne yapayım salon hocalarımın videosunu atayım bak senin gibi insan çok ben arkadaşlarımı özel çalıştırıyorum %30 yağ oranınıda 85 kg çocuk 3 ayda %20 yağ oranı da 85 kg oldu ben bunları nasıl yapıyorum bu kadar cahil isem benim diceklerim bunlar atarlanmadım:) sadece yazdım birazda sen bana yolla araştırma ha ben 5 tekrar kas yapmaz demiyorum ama bir 6-12 tekrar aralığındaki kadar da kas yapmaz
Güzel işler yapmışsın tebrikler. 8 yıllık vg geçmişim var son 2-3 yıldır da bu işin bilimi ile ilgileniyorum. Dediğin doğru fakat eksik. bahsettiğimiz kas yapma ise 1 tekrar da yapar. Bahsettiğin hipertrofi için" tavsiye edilen tekrar aralığıdır" ki bu da son yıllarda tarih oluyor. Kas yapmada çalışma hacmi, yoğunluk, sıklık, deload,periyodizasyon gibi kas yapımını etkileyen bir çok etmen var. Tekrar sayısı ile bunu sınırlamak çok yanlış.
Aşağıda bilim ile pratiğin incelendiği harika bir kaynak var, okumanı tavsiye ederim. İyi sporlar.
http://strengtheory.com/the-new-approach-to-training-volume/

Güzel işler yapmışsın tebrikler. 8 yıllık vg geçmişim var son 2-3 yıldır da bu işin bilimi ile ilgileniyorum. Dediğin doğru fakat eksik. bahsettiğimiz kas yapma ise 1 tekrar da yapar. Bahsettiğin hipertrofi için" tavsiye edilen tekrar aralığıdır" ki bu da son yıllarda tarih oluyor. Kas yapmada çalışma hacmi, yoğunluk, sıklık, deload,periyodizasyon gibi kas yapımını etkileyen bir çok etmen var. Tekrar sayısı ile bunu sınırlamak çok yanlış.
Aşağıda bilim ile pratiğin incelendiği harika bir kaynak var, okumanı tavsiye ederim. İyi sporlar.
http://strengtheory.com/the-new-approach-to-training-volume/
bak anlaşılan benden yaşça büyüksün o yüzden abi dicem bak abim ben sana 5 tekrar kas yapmaz demiyorum ben 5-10-15 pirensibini deneyip güzel etki aldım tabikide kas yaparsın ama 1 tekrar çalışanla 10 tekrar çalışan arasındaki fark 24 saatlik protein sentezi dediğini de okudum sayende bilgime bilgi kattım sağol:)

Güç ve kas artışı oluyor(ne kadar güç o kadar kas. Bunu ilk denemen de 50kiloyu yerinden oynatmayıp bir kaç ay sonra 100kg a yakın kaldırdığında anlıyorsun.)fakat body deki kadar şekilli,estetik durmuyor.
Bu estetik farklılığın sebebi az tekrar-çok tekrar hypertrophy-güç çalıçması farklılığından kaynaklanmıyor.Genel manada güç çalışması yapan insanlar daha yüksek ağırlıklar kaldırmak adına yağ oranlarını yüksek tutuyorlar.Düz mantık ne kadar ağırsın o kadar bench press.Yağlı vucüt doğal olaraktan estetik durmayacaktır.Ek olarak
Güç çalışması yapan insanlar belli kaslara odaklanmak yerine vucütlarının tümünü geliştirmeye odaklandıklarından body yapan insanlara göre daha estetik olduklarını düşünüyorum(Yağsız bir vücuda sahiplerse)

Back
Yukarı