smith machine ağırlığı

boyka06

Üye
merhaba arkadaşlar ben smith machinede squat yapıyorum smith machinein ağırlığı ne kadardır?tam olarak kaç kg yaptğımı bilmek istiyorum

Tam olarak kaç kg yaptığını anlamak için sadece barın ağırlığını hesap etmen yetmez, çünkü sertbest squat'ta ayrıca ağırlığı dengede tutmak için de efor sarf edersin. Tam olarak kaç kilo yaptığını bilebilmek için serbest deneme yapman gerekir.

Tam olarak kaç kg yaptığını anlamak için sadece barın ağırlığını hesap etmen yetmez, çünkü sertbest squat'ta ayrıca ağırlığı dengede tutmak için de efor sarf edersin. Tam olarak kaç kilo yaptığını bilebilmek için serbest deneme yapman gerekir.
valla bizim salondaki smith machine nın tırtlığındanmı bilemem normal bara 40ar 50şer kilo takarken bunda 10ar kilo taktığımda bile acayip zorlanıyorum sanki smith de squat yapmak çoook zor gibi , benle aynı sorunu yaşayan varmı

serbest squat yapcak düzen ne yazık ki yok
valla bizim salondaki smith machine nın tırtlığındanmı bilemem normal bara 40ar 50şer kilo takarken bunda 10ar kilo taktığımda bile acayip zorlanıyorum sanki smith de squat yapmak çoook zor gibi , benle aynı sorunu yaşayan varmı
bizim arkadaşın hocası 35 kg demiş ama bn inanamadım

Smithde herhangi itiş gücüyle raylı olduğu için yukarı kaldırma olayı nispeten daha kolay, hatta smithe alışınca uzun bir süre serbest sistemde zorlandım. Hareket icrasında formunuz ve kaldırma eğriniz bozuksa smith düzeltiyor, ancak serbestte sürekli öne devriliyordum, 2 ay bodyweight yaptım düzeldi.

ağırlığını bilmiyorum ama Smith machine de yapılan hareketler daha zordur sürtünmeden dolayı ama hareketten çalmadan doğru formda yapılır
Sürtünme neredeyse yoktur, çünkü yerçekiminin aksi istikametinde kaldırış yapıyorsunuz. Tam tersi daha kolaydır, barı devirme şansınız yok, denge kurmaya gerek yok, altında kalma riskiniz yok, sadece itiş eylemi var. Hack squat ve diğer squat makineleri de raylı sistemdir, onlarda sürtünme vardır ama yağlı sistem olduğu için yine azdır, hepsinde çok ağır kilolar girebilirsiniz ama işte gerçek squatta olmaz o.

Ağırlığa gelince bar olimpik ise 20 kg kafadan var, kilit sistemiyle beraber max 25kg. Civarı olabilir

Son düzenleme:
Konunun üstünden geçmiş ama ben yine de cevap vereyim, standart bar ağırlığında, oluyor 17 kilogram civarında.
Gittiğim salonda öyle, bench press barıyla aynı ağırlık, onu da tarttım 17 kg geldi.

Back
Yukarı