Aneximandros körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmasın ama bende bu son yazdıklarını gerçekten ilgi ve beğeniyle okudum, eminim sende sosyal bilimlere uzak birisi değilsin.
Benim arkadaşlarıma, özellikle bayan arkadaşlarıma komik gelen bir yaklaşımım vardır, birisiyle çıkmaya başlayan ve bana bunu anlatan arkadaşıma (aslında bu sırf kız arkadaşlarım için geçerli değil, erkekler içinde öyle)
Hemen şunları sorarım,
Nerede oturuyor,
Hangi lise ve üniversiteden mezun,
Babası ne iş yapıyor, annesi çalışıyorsa ne iş yapıyor,
Kaç kardeş,
Eğer İstanbul'lu değillerse nereliler.
Bunlar kimine göre normal sorular olarak gelebilir, kimine göre geyik-nüfus sayımcısı sorusu gibi gelebilir, ama değil.
Aneximandros'un dediği gibi, seçimlerimizi içine bağlı bulunduğumuz sosyo ekonomik yapı belirliyor.
Üniversite'de özellikle çok somut olarak gördüğüm şey, herkesin çok enteresan şekilde, kendisine yakın bir yerde oturan, benzer tipte liselerde okumuş insanlarla takılıdığydı.
Bu bilinçli olarak yapılmıyordu, aradan 2-3 sene geçtiğinde, doğal bir gözlem olarak görüyordunuz.
Forumda bile, enteresan şekilde benim tüm görüştüğüm arkadaşlar, mesafe olarak bana 5-10 km. mesafede oturan insanlardan oldu.
PumpForever bir istisnaydı, onunda okuduğu lise ile benimkisi benzer yapıdaydı, benzer bir eğitimden geçmiştik.
Kız erkek ilişkileride böyle, Ulus'ta oturan bir arkadaşım, Rami'de oturan bir kızla beraberse, bu işin fazla yürüme şansı olmadığını biliyorum.
Çok şekilci olduğum için değil, yapılan araştırmalar ve benimde gözlemlerim, zıtlıkların çok kısa bir süre için, sadece o anlık ihtiyaçlar karşılanana kadar çektiği, daha sonra ise ilişkinin sürdürülmesine yeterli olmadığı.
Bu durumda, varoşlarda oturan bir kız beni aşırı kibar bulabilir, o kendi ortamında küfürlü konuşan, kabadayı tavırlı bir tipten hoşlanıyor olabilir.
Tabii ki istisnalar var, bazı insanlar içinde bulundukları ortamın üstünde olurlar, kalantor bir fabrikatörün kızı çok duyarlı bir sosyal düşüncede birisi olabilir, ya da varoşlarda yetişmiş bir genç çok kibar ve incelikli olabilir.
Ancak bunlar istisnalar, genel olarak bulunduğumuz demografik yapı zaten bizim ne olduğumuzu iyi kötü ortaya koyuyor.
Özel üniversitelerde bile bu fark vardır, Bilgi'de genelde gerçekten zengin, belli bir süredir varlıklı aileden gelen, bunu sindirmiş insanlara rastlamak daha kolayken, bir Yeditepe, Okan Üniversitesinde bitirim tavırlı, parayı yeni bulmuş, Kurtlar Vadisini izleyen ve küfürlü konuşan insanlara rastlamak daha kolaydır.
Bunu ayrımcılık amacıyla yazmıyorum, genele baktığımız zaman, yaşadığımız yer, içinde bulunduğumuz çevre bizi çoktan şekillendirmiştir.
Bunun üstüne çıkarak, farklı beğeni ve beklentilere sahip olmak bir hayli zordur.
O yüzden bana nerede oturduğunu ve yukarıdaki sorularımın cevabını söyle, sana kimlerle beraber olacağın, beraberliklerinin ne tür sonuçlar çıkaracağına dair nokta atışı yorumlar yapabilirim diyebilirim.
Bu dediklerimin seksilikle bağlantısı ise, Etilerde oturan kızın seksi dediği şeye Pendik'te oturan bir kızın genel olarak ıyyy diyeceğidir.
Genellemeleri sevmem, ama genelde doğru sonuca gçtürürler insanı.