Sadece pazu çalışmak zararlı mıdır ?

Öncelikle merhaba demek istiyorum. Foruma yeni kaydoldum. Sizlere sorum şu olacak sadece 3 hareketle 15'erden 4 set halinde yapıyorum. Bir arkadaşım body salonuna gidiyor ve bana hergün sadece pazu çalışırsan hacimde değişiklik olmaz sadece kasın güçlenir demişti. Yaptığım hareketler ; Standing Alternate Dumbbel Curl , Concentration Curl ve birde ingilizce ismini bilmiyorum ama türkçede çekiç diye bir hareket var bu üçünü yapıyorum. 5 kiloluk dumbel ile 15x4 şeklinde her gece uyumadan çalışıyorum. Sadece dumbel ile çalışma imkanım var. Sizce arkadaşımın dediği doğru mu ? Yada pazu yapmam amacıyla neler önerirsiniz ? Şimdiden teşekkür ediyorum. Bu işte daha yeniyim yardımcı olursanız sevinirim.

Peki bu programı hangi aralıklarla ne kadar tekrarla yapmalıyım ? Biraz daha açıklar mısınız ?

Son düzenleme:
haftada üç gün gün aşırı yapabilirsin hareketleri nizami bir şekilde 3*12 yada 4*10 şeklinde yapabilirsin sana kalmış...

Bütün kaslar birbiriyle bağlantılıdır.
Bi yerden sonra kasda gelişme olmaz,o yüzden tavsiyem diğer bölgelerinide çalıştırman olur.

Zararlıdır değil de daha az yararlıdır diyelim.

Bir de hava kararmadan önce sporunu tamamla, hava karardıktan sonra vücut dinlenme moduna geçer.

Back
Yukarı