sabah kahvaltınızı paylaşırmısınız

boksbody

Özel Üye
gün içindeki öğünlerin en önemlisi olan (bence) sabah kahvaltınızı öğrenmek istedim benzer konu varsa ordanda devam edebilirim ancak belki uykusuz olduğumdan ben bulamadım
neden sabah kahvaltısı diye yazdım derseniz
çünkü bununla ilgili birçok alışılagelmiş kabuller var ancak bunun nekadar doğru olup olmadığını konuştukça hepberaber irdeleyeceğiz
bu konuda benimde kuşkularım var
bilinenler nekadar doğru?

Benim siklikla degisiyor, sikildikca degistiriyorum ancak temel olarak soyle, (hedef bulksa)

3-4 haslanmis kayisi kivami yumurta
3-4 tam tahilli ekmek
Yorsan light beyaz peynir/boreklik lor
Salatalik, domates
1 buyuk bardak tam yagli gunluk sut/bazen meyve suyu

bildiğimkadarıyla genel kanı uzun süreli açlık sebebiyle kalkarkalkmaz kasların proteine ihtiyacı oluğu o yüzden kalkarkalkmaz protein ağırlıklı beslenmemiz gerektiğiydi
son zamanlarda okuduğum yazılarda uzun süreli açlıkta önce karbonhidrat aılımı yapılmalı kaslara enerği gidişi sağlanmalı zaten protein ihtiyacı öyle 8-10 saatte dış müdahaleye gerek kalmayacakkadar vucutta protein deposu olduğu yönünde
yani önce hızlı emilimi olan karbonidratla kahvaltıya başlayıp aradan zaman geçtikçe protein alımı
bu nekadar uygulanabilir bilemiyorum ancak bu daha çok ara öğünmüş gibi algılıyorum
yani kalkarkalkmaz karbo sonra kahvaltı hazırlanma süresi vs ile aradan geçen zamanla birlikte protein ağırlıklı kahvaltı aklıma geliyor
uygulayan varmı bilemiyorum
bu konu üzerinde araştırmaları devam ediyor ancak şimdilik eski usul beslenmeye devam ediyorum
5 yumurta (1 sarılı)(bazen daha çok bazen daha az)
çok az ekmek
arı poleni (bir tatlı kaşığı)
lor peyniri (2 çorba kaşığı)
beyaz yağsız peynir(kibrit kutusuna yakın)
yarım domates

Antreman olan günler
100gr yulaf ezmesi süt ve meyveler ile
2 tam yumurta ile zeytinyağlı omlet
100gr peynir (bazen lor, bazen beyaz peynir, bazen kaşar. değişiyor)
10-15 siyah zeytin

Off günler
2 tam yumurta (kayısı)
1 dilim siyah ekmek
100gr peynir (bazen lor, bazen beyaz peynir, bazen kaşar. değişiyor)
10-15 siyah zeytin
Zeytinyağı 5gr

20130411_091126.jpg

öncesinde 100gr yulaf...

bildiğimkadarıyla genel kanı uzun süreli açlık sebebiyle kalkarkalkmaz kasların proteine ihtiyacı oluğu o yüzden kalkarkalkmaz protein ağırlıklı beslenmemiz gerektiğiydi
son zamanlarda okuduğum yazılarda uzun süreli açlıkta önce karbonhidrat aılımı yapılmalı kaslara enerği gidişi sağlanmalı zaten protein ihtiyacı öyle 8-10 saatte dış müdahaleye gerek kalmayacakkadar vucutta protein deposu olduğu yönünde
yani önce hızlı emilimi olan karbonidratla kahvaltıya başlayıp aradan zaman geçtikçe protein alımı
bu nekadar uygulanabilir bilemiyorum ancak bu daha çok ara öğünmüş gibi algılıyorum
yani kalkarkalkmaz karbo sonra kahvaltı hazırlanma süresi vs ile aradan geçen zamanla birlikte protein ağırlıklı kahvaltı aklıma geliyor
uygulayan varmı bilemiyorum
bu konu üzerinde araştırmaları devam ediyor ancak şimdilik eski usul beslenmeye devam ediyorum
5 yumurta (1 sarılı)(bazen daha çok bazen daha az)
çok az ekmek
arı poleni (bir tatlı kaşığı)
lor peyniri (2 çorba kaşığı)
beyaz yağsız peynir(kibrit kutusuna yakın)
yarım domates
Bence cok mikro hesaplara girmemek gerekiyor. Gunluk kaloriyi makrolara uygun olarak tutturmak, beslenme araligi icinde heuristic bir yaklasim sergileyerek, ac hissettikce yemek gibi, basariya ulasilabilinir.
Yoksa isin icine envai cesit diyet giriyor.

Aslında bi önerim var sadece kahvaltıyla sınırlamasak, ögünlerimizi fotograflayıp paylaşsak,

sıcaktan bunalıp yemek yiyemeyen arkadaşlar için motıvasyon kaynağı olur, ben dahil :D

Bişey sormak istiyorum omlet ile haşlamanın protein farkı olmaz dimi mesela 6 yumurta yiyorum 2 si beyaz haşlama bunu 6 sının beyazsını kırıp 2 sinin sarısını omlet yapsam bi fark olmaz dimi ?

@Antony Okadar kaşarı yiyip nasıl fit kalacaksın :) ben onu 1 haftada yerim :)
@grandor : açıkcası kesin bişey söyleyemem forumdada çok tartışıldı ama ortak düşünce nasıl yaparsan yap çok pişirme veya çok çiğ olmasın onun dışında çok farketmez

70gr yulaf
5 gr stevia
40 gr whey(30 gr protein)
kıvam kadar soya sütü

tek kasede karıştırıp yiyorum.. tuzlu şeyler yiyemiyorum sabahları.

kasarli omlet 2 bardak sut beyaz peynir zeytin ekmek en sonundada tatli niyetine buyuk bir kasik bal

Back
Yukarı