genellikle kullanilmayan kol daha kalindir, yani solaksaniz sag kolunuz ötekinden daha kalindir. bu gayet normal bir durum aaslinda. adalenin dinlenebilme sürecinle alakali.... garip bisey degil yani...
Eksik kalmış kola ayrı çalışma şekli uygulamamalısın.. (set sayısı da buna dahil)Arkadaşlar benim sağ biceps'im sola göre 1,5 cm daha kalın şekil olarak ta baya bi farkediliyor.Ben evde 1 tane dumbell ile 1,5 aydır evde kol çalışıyorum.Yaptığım hareketler dumbell curls,hummer curls,Concentration curls.Bunları 4 set 12 tekrar yapıyorum.Sol koluma fazladan 1 set daha yapıyorum.Ama bi ilerleme olduğunu göremedim hatta sağ kolum sanki daha farkı açıyomuş gibime geliyor.Sizce çalışma şeklim yanlış mı?
bende şekil olarak değilde güç olarak fark war sol kol sağ koldan biraz daha güçsüz barbell curl yaparken sol kol hep aşağıda kalıyor.
Ölçü farklılıgının veya asimetri'nin oluşmasındaki bir diğer neden olarak ,
yatakta dinlenme veya uyuma şeklimiz olabilir mi ?
örneğin genelde sol kolunun üstünde uyuyan birisinin sol kolu sağ göre daha ufak,
veya
sol omzunun üstünde uyuyan (yan olarak)
sağ omuz daha gelişmiş ,
veya çogunlukla yüzüstü uyuyan ,yatan birisinin göğüslerinin daha az gelişmiş olması ?
Bunlarda ölçü farklılığını beraberinde getirir mi ?
çünkü uzun bir süre o bölgenin üstüne belli bir ağırlık maruz kalıyor kan akışı o bölgede yavaşlıyor olabilir mi ?