Sızce bır body cinin ideal boyu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DeZzA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ideal boyu bilemiyorum ama tanidigim bütün profösyonel bodyciler en fazla 180 cm benim boyumla ayni ekstra yan yana geldim boylarini ölcmek icin dexter jackson 172 civari ronnie 178 civari victor martinez bence birdahaki sene mr olimpia 178cm bir toney freeman baya uzundu 185 var tahminen fakat sansi olmuyor onlarin yaninda

1.80 1.90 arası

Bence 1.80-1.90 ideal.Estetik olarak güzel durur.

boyla kilo orantısı var. boya göre hoş durankilolar var. valla boy sorun olmaz.
ben uzun boylu olmayı şu yüzden isterdim ne kadar ağırlığın varsa o kadar güçlüsündür. ki bununda tamamen kas olduğunu düşünürsek baya iyi olur.

şimdi boyum 2.45m olacaktı.ne güzel 175 kilo az bile gelirdi.:D hem 100m uzaktan çok fit bir görünüm hemde çok güçlü biri:D

1.82 1.83 1.84 1.85 ideal benim boyum 1.90 ama doldurabilene güzel 102 kg oldum halanda küçük hissediyorum bide şöyle bir uyuz yanı var 1.70 e 70 kg bir adam vücudu yaptıkdan sonra 170 gr civarı proteinle vücudu koruyacaksa ben belki 300 gr protein ile koprumak zorundayım. ama estetik açıdan doldurdunmuda gider yani herşekil.

1.80 1.90 ideal bence uzun boylu olmak daha estetik duruyor kas hatlarıda uzun oluyor ayrıca uzun boyluların kas kütlesini arttırması kısalardan daha zordur ancak arttırdıktan sonrada kısalardan daha uzun süre fit kalır bıraksa bile daha sonra hacim kaybeder.

190 üstü kişiler genelde kambur ve ince yapılı oluyorlar. Benim gittiğim salonda birkaç kişi var böyle ve şöyle bir bakınca hiç de body vücudu yapabilecekmiş gibi gelmiyor, ki bunlardan birisi 1 yıl oldu benle beraber fakat halen kambur ve daracık omzu var. Hatta bir de aynı kategoriden 2 metrelik bir çocuk geldi bugünlerde işi gerçekten zor görünüyor.

Bu spor için de bence en uygun boy 1.75 - 1.85 arası. Ben ise malesef 1.77 :)

190 üstü kişiler genelde kambur ve ince yapılı oluyorlar. Benim gittiğim salonda birkaç kişi var böyle ve şöyle bir bakınca hiç de body vücudu yapabilecekmiş gibi gelmiyor, ki bunlardan birisi 1 yıl oldu benle beraber fakat halen kambur ve daracık omzu var. Hatta bir de aynı kategoriden 2 metrelik bir çocuk geldi bugünlerde işi gerçekten zor görünüyor.

Bu spor için de bence en uygun boy 1.75 - 1.85 arası. Ben ise malesef 1.77 :)

bu dahil bütün genellemeler yanlıştır;)
evet uzun boylu ve dar omuzlular çok kötü duruyo dümdüz bişe hiç estetiği yok ancak uzun boylu olup geniş omuzlu olan kişiler bu spora en ideal kişilerdir bence

Ben daha da uzun olmak isterdim; ama uzun boyun estetik adına çok da avantaj olduğunu düşünmekten vazgeçtim. Kısa boylu ve biçimli olanlar estetik adına daha iyi duruyor. Bir de uzun boylu olanda daha estetik durmuyor aslında. Bizim salonda ufak tefek; ama biçimli çok kişi var. Uzun boylu olan da ya çok zayıf ya dar omuzlu ya da felaket kambur. Arada iyi hacim almış, estetik duranları da var;ama boylu olduğu için kısa boylulardan daha estetik durduğunu söyleyemem. kısa boylu toplu vücutlu olanlara kas daha iyi gidiyor.

Back
Yukarı