Huaaaaaaaaaa diye başlamak istiyorum, kol antremanı tamamdır ve tam tahmin ettiğim oldu, bicepslerin üzerinden damarlar fışkırdı, tricepsin 3 başı da antreman sonunda net belliydi, parmaklarım su şişesini bile tutamadı, önkollar kaya gibi sertleşti, bu antreman şoklama antremanıydı ama ben bunu her kol günü yaparım gibi geliyor çünkü aşırı derecede verim aldım antremanda kolumu ölçtüm 40.3 cm çıktı ki soğuk ölçüsü tam 38 cm, pump manyağı oldu kollar
Her zamanki gibi 4-5 dk ip atlama showu yaptım, 2-3 dk dumbbellarla ısındım, zevkine 1 set barfiks 1 sette drop push up yaptım.
Sonra
KOL SAVAŞI
Bölüm içindeki hareketlerde dinlenme yok, süperset şeklinde, her bölüm 3 set, genel setler arası 60-90 saniye, bölümler arası 2 dk dinlenme.1 saat sürdü.
Bölüm 1
- Z-Bar Curl & Skull Crushers & Close Grip Bench Press
Bölüm 2
- Incline Close Grip Z-Bar Curl & Lying Reverse Triceps Extensions
Bölüm 3
- Rope Curls & Overhead Rope Triceps Extensions
Bitti mi ? Tabiki hayır !
Bölüm 4
- Hammer Curl & Isometric Biceps Turn & Overhead Dumbbell Triceps Extensions & Close Grip Push Ups
Bölüm 5
- Concentration Curl & Dumbbell Kickback & Chin Up & Dips
Bölüm 6
- Barbell Wrist Curl & Reverse Barbell Wrist Curl & Hammer Wrist Curl & Reverse Hammer Wrist Curl
Bölüm 7
- Farmer Walk
Bu kadarcıktı
Farmer Walkı ilk kez yapıyorum, salon çok kalabalık olduğundan istediğim plakaları bulamadım, 2 tane 40 kg luk dumbbell ayarladım onlarla yaptım, 45sn 1 dk civarı sürdü 1 set, zamanla bu ağırlığı arttırırım zaten, bu deneme amaçlı sayılır.
- Z-Bar Curl 37.5kg 8 tekrar, Skull Crushers 37.5kg 6 tekrar & Close Grip Bench Press 37.5kg 10-12 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set)
- Incline Close Grip Z-Bar Curl 17.5kg 10 tekrar, Lying Reverse Triceps Extensions 17.5kg 12 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set)
- Rope Curls 22 kg 12 tekrar, Overhead Rope Triceps Extensions 22kg 15 tekrar ( Bu şekilde 3 set)
- Hammer Curl 30 kg 12 tekrar, Isometric Biceps Turn 30 kg 30-40 saniye, Overhead Dumbbell Triceps Extensions 15 kg 15 tekrar,Close Grip Push Ups 10 tekrar ( Bu şekilde 3 toplam 3 set)
- Concentration Curl 10 kg 10 tekrar, Dumbbell Kickback 10 kg 15 tekrar, Chin Up 8 tekrar,Dips 10 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set)
- Barbell Wristler boş olimpik bar ile, hammer wristler 5 kg dumbbell ile.
Daha önce de tavsiye ettim gene ediyorum, incline close grip z-bar curl, müthiş bir hareket, bicepse en iyi vuran hareket bence bu.
Ayrıca her hammer curl setinden sonra isometric biceps turn'u de öneririm, videosu yok.
Hammer curl setini normal yapıyoruz, sonra set bitiminde kolları curl şeklinde havada sabit tutuyoruz, bilekleri sağa sola çeviriyoruz, cayır cayır yakıyor kolu.
Concentration Curl'u da değişik yaptım, arnold tarzında ayakta yaptım ama ben çift kolla yaptım, 2 elde de dumbbell var, bir kol hafif önde diğeri arkada, bir sağ bir sol şeklinde çalıştım.
Chin Up ve Dipsi antreman esnasında kafam esti öyle ekledim, chin up çok dar tuttum ve hafif eğimliydim bicepse vurdurdum yani, dips de tricepsleri bitirmek için idealdi.
Ağırlıklar önemsizdi ama not düşmek adına yazdım gene de. Hareketleri patır patır yapmadım genelde biceps-triceps hareketlerini patır patır yaparım, bunda negatif tekrarlı ve yavaş yavaş çalıştım.
Ben kolumu ilk kez bu kadar büyük görüyorum onu da belirteyim gerçekten devasa bir kol görüntüsü vardı antreman sonunda ve benim yağ oranım nasıl %15 %17 oluyor onu anlamıyorum bicepsin heryerinden damar fırladı, omuz ve göğsün üst taraflarındaki damarlarda belirginleşti, %8 %10 yapsam yağ oranını damar adam olacam herhalde
Bicepste ve tricepste kesinlikle güçlendim ondan artık eminim, 37.5kg ile 8 tekrar z-bar curlu negatif şekilde rahat yapıyorum bel vurmadan.
Skull Crushersda 37.5kg 3-4 tekrar yapardım geçen ay, şimdi 6-7 yapıyorum, ben 1 yıl boyunca ağırlık arttıramadım,şimdi ise 1-2 ayda bu kadar hızlı gelişme gösterdim, nasıl mutlu olduğumu anlatamam ve ben daha eski antremanlara dönmem, klasik bodyci antremanı yapmıyorum artık ve yapmayacam her hafta farklı antreman yapmaya kararlıyım.
Dediğim gibi çok güzel bir antremandı, bu şoklama antremanları benim çok hoşuma gitmeye başladı her kası ayda 1 şoklamak yerine hep bu tarz çalışasım var şu an.
Akşam koşu var, yarınkı merkez bölge antremanından sonra 12 günlük aralıksız programım bitiyor, 2 gün dinlenme günü vericem sadece cardio yaparım, sonrasında crossfit-vg karışımı full vücut rutinleri yapıcam 1-2 hafta, yani tamamen farklı bir program beni bekliyor.