Protein Tozu mu? Tavuk mu?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan emmo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya antrenman sonrası whey alınmazsa kas yıkımı olur diye yalan yanlış bilgileri kim uydurdu merak ediyorum açıkcası

antrenmanda kaslarımızı yırtarız ağrı ve acı bu yüzdendir vücut o yırtıkları aminolarla onarmaya çalışır aminolarıda proteinleri sentezleyerek elde eder

günlük yediğiniz besinlerlede vücut gelişminizi sağlayabilirsiniz antrenmandan sonra gerekli olan tek şey bence kan şekerini dengelicek bişeyler yemek yada yemek yemek


protein tozuda olur olmaz demiyorum ama bazıları kural gözüyle bakıyo bence yok öyle bi kural
 
Yanlış anlama ama sanki hesaplaman yanlış gibi tavuk bacağında kemik var yani sen 1 kilo tavuk butu alıyorsan 350 gr mı kemit yapar. 650 gr üzerinden hesaplaman lazım proteini. İnternetten baktığın değerler etin kemikten ayrılıp kemiksiz olarak hesaplandığını düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeldirseniz sevinirim. Ve ayrıca yiye biliyorsan tavuk göğüsünden vazgeçme derim bütcen yetersizce protein tozu al derim karar sana kalmış
 
ikisini birbiriyle karıştırma. hiçbir ürün doğal olanının yerini tam olarak tutamaz. whey protein antremandan sonra veya sabahları hızlı sindirilebilen bir protein olduğundan tercih edilir. bana göre casein ise tamamen gereksiz bir üründür. eğer tavuk-balık-yumurta-kırmızı et veya bu gibi doğal protein kaynakları ve bunların yanında düzgün karbonhidrat kaynakları (pirinç, bulgur, yulaf ezmesi vs) bol ve düzenli tüketilmezse yaptıkların bir işe yaramaz.
dümdüz protein miktarını hesaplamanın da hiç bir yararı yok. bütün besinlerde farklı aminoasitler bulunur. asıl önemli olan proteinin kalitesi ve içinde kaç çeşit aminoasit bulundurduğudur. bu yüzden çok çeşitli kaynaklardan tüketilmesi vücut için en idealidir.
 
Son düzenleme:
protein tozunun kana karışma süresini gerçekten bilen varmı?
herkes hızlı karışıyor diyorda merak ettim

cfm overload 20-30 dakika olması lazım, diğer normal wheyler nerden baksan 40-60 dakikadır, ek olarak kana ne oranda karıştığıda önemli, hepsi %100 karışmaz, filtreleme sistemi önemli tozdaki
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı