Protein tozu konusunda hüsrana uğradım kafam çok karışık

sallayan sallayana ama birer birer cevap yazmayıp ciddiye almadığımı söyleyeyim öncelikle.markaya bağlı kalırsan bu sporda hayatının en büyük kazıklarını yemeye devam edersin.ürün portföyü geniş.eğer gelişemiyorsan ya beslenmen zayıftır,ya dinlenmen yeterli değildir ya da antrenman sistemin vucuduna göre uyarlanmamıştır.günlük tüketimlerinde protein eksiğin var ise bahsettiğin gibi genrise alabilirsin.yılbaşı kampanyası altında 2100 gramını 80 liradan veriyorlar.eski üretimlere göre aroması birazcık daha güzel ama karışma problemi devam ediyor.o fiyata o kalite bence oldukça güzel.toplam kalori ihtiyacınıda hesaplayarak bahsettiğim kıstasları incelersen gelişimine engel olan ne bulabilirsin.

180 lira verip toz alacaginiza koli koli yumurta alin hem kaliteli protein öyle protein tozlari gibi yumusak kas yapmaz yaglandirmaz yumurta hakkaten taş gibi kas yapıyor sadece 2 hafta deneyin günde en az 10 yumurta

180 lira verip toz alacaginiza koli koli yumurta alin hem kaliteli protein öyle protein tozlari gibi yumusak kas yapmaz yaglandirmaz yumurta hakkaten taş gibi kas yapıyor sadece 2 hafta deneyin günde en az 10 yumurta
"protein tozlari gibi yumusak kas yapmaz yaglandirmaz"
şu konuyu Allah Rızası için açıklayabilir misin ? Yada bilen biri açıklayabilir mi ?

"protein tozlari gibi yumusak kas yapmaz yaglandirmaz"
şu konuyu Allah Rızası için açıklayabilir misin ? Yada bilen biri açıklayabilir mi ?
Lafımın arkasındayım şimdiye kadar 35-40 kilo protein tozu kullandım hemen hemen her marka son zamanda çıkanlar mustesna..
Yazık olan şu ki bu tozlara steroid kadar etkiliymiş gibi yönlendirildik yumurtaya lora tavuğa bu kadar önem verseydik şimdi daha iyi olurduk

Arkadaşla, abilerim hepinize teşekkür ederim mesajlarınız için. Eski yüzme milli sporcusuyum çeşitli supplementler daha önce kullanmışlığım var. Benim burda asıl sormak istediğim aldığım ürün çakma olabilir mi idi. Verim derken 5-6kg kas almaktan bahsetmiyorum. Ürün gerçek anlamda gerileme yaptı bende yağlandım ve kas eklemesi de olmadı.Ondan önceki ay daha da kötü beslendiğim halde. Scitec warrior juice sipariş ettim hazır indirimdd iken

Eğer supplement alıncaksa bu bence protein tozu olmamalı. Kaliteli amino asitler ve pre workout ürünlerinin daha yararlı olduğu kanaatindeyim
Aynen bcaa lara ve amino asitlere lafım yok etkileri protein tozlarından kat kat güzel ama hiç biri gerçek gıdaların yerini tutmazzz.

yorumlara bakınca bir kaç arkadaş dışındaki yorumların spor bilincinin ne seviyede olduğu görülüyor biri demiş hızlı emilim için yumurta akı öbürü demiş protein tozu işe yaramadı ama tavuk da az yiyorum onun da ne olduğu belli ...o zaman araştıracaksın gidip önüne gelen adı sanı belli olmayan tavuğu almayacaksın.. bir de herkes sanırım 1 kutu protein tozuyla ve bir kaç ay ile mükemmel gelişmeler bekliyor beklemeye devam edin.. bu kullandığınız ürün supplement diye geçiyor değil mi ingilizce kelime.. bir ne demek olduğuna bakmak lazım supplement=destek yani sen et,yumurta,peynir yeme, kaliteli karbonhidrat alma sonra destek ürününden verim bekle sonra gel bu ürün çakmamı de .. bu sporu bırak sadece antreman beslenme dinlenme stres bile etkiler.. neyse bilinçsiz spora devam

öncelikle söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
bakıyorum da bu kadar bilinçsizlik gerçekten fazla tamam vg bir deneme yanılma sporudur ama buradaki herkesin de Joe Weider olmasına anlam veremiyorum

Lafımın arkasındayım şimdiye kadar 35-40 kilo protein tozu kullandım hemen hemen her marka son zamanda çıkanlar mustesna..
Yazık olan şu ki bu tozlara steroid kadar etkiliymiş gibi yönlendirildik yumurtaya lora tavuğa bu kadar önem verseydik şimdi daha iyi olurduk
Ben hala şu "yumuşak kas yapma" olayını anlamadım ?

Protein tozu kullananlar demek istedigimi anlamistir oyle 3-5 kilo kullanip bunu tecrube edemezsin

Bende onu demek istiyorum anlamadım diye açıklar mısnız tecrübelerinizle şiu "yumuşak kas" olayını?
Sana şöyle anlatayım kendi tecrübemw göre günde 2-3 servis protein tozu kullandigim zamanlarda iyi antreman cikarmama ragmen bile kaslar yumusak oluyordu yani kas katı siktigin zaman bile yumusak hissediyordum........... recovery olayini tamamladiktan sonra bile yaglanmada cabası.............

Ne zaman protein tozuna verecegim parayi gittim yumurtaya verdim.....
İste ozaman taşşşş gibi kasin ne oldugunu anladim( gunde 10-12 yumurta beyazi) böyle siktigin zaman duvar gibi taşşşşş gibi oluyor anlatabiliyomuyum....

Anlatabildim mi...... ??? Beni anladın mı...... ???

Sana şöyle anlatayım kendi tecrübemw göre günde 2-3 servis protein tozu kullandigim zamanlarda iyi antreman cikarmama ragmen bile kaslar yumusak oluyordu yani kas katı siktigin zaman bile yumusak hissediyordum........... recovery olayini tamamladiktan sonra bile yaglanmada cabası.............

İste ozaman taşşşş gibi kasin ne oldugunu anladim( gunde 10-12 yumurta beyazi) böyle siktigin zaman duvar gibi taşşşşş gibi oluyor anlatabiliyomuyum....

Bahsettiğin şey psikolojik.

Bahsettiğin şey psikolojik.
8 yıldır bu sporu yapıyorum amator sekilde ben protein tozundan verim alamadim haaa amino asit olur bcaa olur protein tozu yerine onlari kullanmak bana gore daha akilci psikolojik olayina gelirsek kesinlikle degil

sen yumurta nasıl mis gibi hızlı sindiriliyor anlatsana

Yumurtanın yapısındaki proteinler, vücudun yapamadığı ve dışarıdan alınması gereken (eksojen) amino asitlerin tümünü yeterli ve dengeli oranlarda içerir. Eksojen amino asitlerin günlük diyetlerde eksikliği, azlığı ya da fazlalığı dengenin bozulmasına ve sakıncalı durumların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Yumurta tüketildiğinde yapısındaki proteinin % 93.7’si değerlendirilirken bu oran sütte % 84.5, balıkta % 76, sığır etinde ise % 74.3 tür. Bu nedenle yumurta satın alınabildiğimiz en ucuz ve en kaliteli proteini içerir. Özellikle çocukların büyüme ve gelişmesinde vazgeçilmez gıdalardandır.
Yanığı olan hastalara günde iki yumurta yedirildiğinde, yanıklarının hızla iyileştiği görülmüştür (Köksal, 1994-b)

Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırma yerine, diğer yöntemler ile pişirme tercih edilmelidir. Yenilen yumurtanın hemen tamamı bağırsaklarda emilir. Yumurta sarısında bulunan yağ çok iyi bir emülsiyon oluşturduğundan sindirimi çok kolaydır. Yumurtanın sindirilme yeteneği büyük ölçüde pişirilme tarzına bağlıdır.

Yenen her yumurta, sağlıklı kişilerde, kan kolesterolünde geçici olarak 3-4 mg/dl'lik bir artışa sebep olsa da, sindirimden hemen sonra normale dönmektedir. Kolesterole hassas kişilerde bile bu artış tek başına koronik kalb hastalığına sebep olacak seviyede değildir.[DOUBLEPOST=1420414901][/DOUBLEPOST]

Anladım hocam ilk defa sizden böyle birşey duyduğum için merak ettim o yüzden açıklamasını istedim bi art niyetim yok öğrenmeye çalışıyorum sadece.

Yumurtanın yapısındaki proteinler, vücudun yapamadığı ve dışarıdan alınması gereken (eksojen) amino asitlerin tümünü yeterli ve dengeli oranlarda içerir. Eksojen amino asitlerin günlük diyetlerde eksikliği, azlığı ya da fazlalığı dengenin bozulmasına ve sakıncalı durumların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Yumurta tüketildiğinde yapısındaki proteinin % 93.7’si değerlendirilirken bu oran sütte % 84.5, balıkta % 76, sığır etinde ise % 74.3 tür. Bu nedenle yumurta satın alınabildiğimiz en ucuz ve en kaliteli proteini içerir. Özellikle çocukların büyüme ve gelişmesinde vazgeçilmez gıdalardandır.
Yanığı olan hastalara günde iki yumurta yedirildiğinde, yanıklarının hızla iyileştiği görülmüştür (Köksal, 1994-b)

Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırma yerine, diğer yöntemler ile pişirme tercih edilmelidir. Yenilen yumurtanın hemen tamamı bağırsaklarda emilir. Yumurta sarısında bulunan yağ çok iyi bir emülsiyon oluşturduğundan sindirimi çok kolaydır. Yumurtanın sindirilme yeteneği büyük ölçüde pişirilme tarzına bağlıdır.

Yenen her yumurta, sağlıklı kişilerde, kan kolesterolünde geçici olarak 3-4 mg/dl'lik bir artışa sebep olsa da, sindirimden hemen sonra normale dönmektedir. Kolesterole hassas kişilerde bile bu artış tek başına koronik kalb hastalığına sebep olacak seviyede değildir.[DOUBLEPOST=1420414901][/DOUBLEPOST]
Anladım hocam ilk defa sizden böyle birşey duyduğum için merak ettim o yüzden açıklamasını istedim bi art niyetim yok öğrenmeye çalışıyorum sadece.
Kopyala yapıştır yapmadan önce okusaydın keşke

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı