Protein tozları kurtlanır mı ?

Reando

Üye
Arkadaşlar merhaba,

Dün protein tozumu içerken fark ettim. Protein tozunu içtim dibinde kalan beyaz beyaz şeylerin 1 saat sonra kurt olduğuna şahit oldum.
Bu durum protein tozumunda kurt mu var sorusunu aklıma getirdi az buzda değil 10 15 tane beyaz beyaz kurt saydım.
Acaba böyle bir şey mümkün mü ? Yada bunu anlamanın bir yolu var mı ? şaşırdım kaldım açıkcası.

Çok saçma, orijinal markalarda asla böyle bir şey olmaz en kötü markada bile. Nereden aldığını iyi bilmen lazım.

Merhaba
Protein tozunuzun orjinal olduğunu varsayarak bunları yazıyorum,
Kurtçuk diğer adıyla halk arasında güve olarak bilinen bu haşere türleri genellikle evlerimiz ve işyerlerimizde yoğun olarak bulunmaktadır. Bu canlılar genellikle evlerimizdeki eşyalarımızda ve bakliyatlarımızın için de barınarak ve nemli yerlerde yaşamayı severler. Özellikle sıcak aylarda ve zamanlarda ortaya çıkarlar. Her canlı gibi onlarında besine ve suya ihtiyaçları vardır. Bu arayış kurtçukları evlere ve işyerleri gibi sıcak ve yiyeceklerin olduğu yere yöneltir. Mutfağımızdaki nohut, fasulye, bulgur, un, buğday, irmik gibi besinlerimizin içine girerek ürerler.Protein tozunun aağzını açık bırakmak onlar için yeterli olabilir.
Kurtçuklar nasıl oluşur derseniz;
Kurtçuklar mutfakta veya evin herhangi bir yerinde önceden ağzı açık bırakılmış besin ve gıda maddelerinin üzerine sinek, böcek ve benzeri haşere türlerinin yumurta bırakması sonucu gıda maddelerinin üzerinde oluşmaktadır. Zamanla bu larvalar büyür kurtçuk olurlar. Sonrada güve adını verdiğimiz haşere olarak kanatlanıp uçarlar. Kelebek gibi görünmelerine rağmen farklı bir yapıları ve kahverengi tonlara sahip renkleri vardır. Evlerimizde bu canlılara karşı almamız gereken önlemlerin başında ağzı açık hiçbir yiyecek ve içecek bulundurmamak. Çünkü çene yapıları o kadar güçlüdür ki poşetleri rahatlıkla parçalayabilirler.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla

Benim evim bahçe katıda malum mevsimde yaz o yüzden bu gibi durumlar oluşabiliyor. Fakat benim sorunum protein tozunda değilmiş bunu dün akşam yaptığım test de anlamış oldum mutfakta yaptığım derin temizlik sonucunda bu sorunun üstesinden gelmiş bulunmaktayım. :)
Son olarak, Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sorun çözülmüştür :)

Son düzenleme:
Neymiş sebep? Geçen nutella dan kurt çıktı çok muzdaribim bu durumdan gerçek sebebi söylede içimiz rahatlasin?

Neymiş sebep? Geçen nutella dan kurt çıktı çok muzdaribim bu durumdan gerçek sebebi söylede içimiz rahatlasin?
Merhaba gazo0202
iki mesaj yukarıda yiyecek ve içeceklerin içinde kurtcukların neden ve nasıl oluştuğunu anlatmaya çalıştım, okumanı tavsiye ederim.
Saygılarımla

Merhaba gazo0202
iki mesaj yukarıda yiyecek ve içeceklerin içinde kurtcukların neden ve nasıl oluştuğunu anlatmaya çalıştım, okumanı tavsiye ederim.
Saygılarımla
Onu okudum :) arkadaş sebebi buldum diyince merak ettim eline sağlık güzel yazmissin.

Bir şekilde ağzı açık kalmış yiyecekler buna bir de sıcak ve rutubet eklenince böyle bir durum gelişti sanırım yulaf ezmesi yüzünden böyle bir olumsuzluk yaşadım.

Back
Yukarı