protein bar kullanmalımıyım?

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum vede soracağım soru ile aynı oldugu için buraya konu açayım dedim yanlışım var ise kusura bakmayın.

yardımlarınızı bekliyorum.

4 aydan beridir evde dumbell ile çalışıyorum + mekik ve şinav

bir yerde okumuştum 3 aydan önce protein tozu ve barı tüketilmez diye 4 ay oldu vede sormak istedim.

haliyle omuzlarımda genişleme gögüslerde belli olma ve kollarımda kalınlık olmaya başladı .

bir gün on bir gün off olarak çalışıyorum.

Yogun çalışma temposu olduğu için
Beslenme şekli sabah kahvaltısında 3 adet yumurta , bal ,beyaz peynir , lor peyniri
Öğlene dogru 11:30 yulaf ezmesi (öğlen yemegini geç yedigim için aç kalmamak adına yiyorum)
14:00 öğlen yemeği
Günde 3 litre su içiyorum.
1 litre yağlı süt içiyorum.
Meyve olarak muz yada elma
Akşam ya lor peyniri salatası yada ton balığı salatası duruma göre değişiyor.
spordan önce taze portakal suyu içiyorum yada nar suyu kendim sıkıyorum.
spordan sonrada nar suyu içiyorum.
bazen yeterli protein alamıyorum.

yukarıdaki beslenme şekline göre yeterli protein alamama durumunda protein bar almalımıyım?

hangisini almalıyım?

vede zararı olurmu bu protein barlarının ?

spordan önce veya spordan sonra ne kadar almalıyım.

şimdiden yorumarınızı bekliyorum..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim 12 kişi bakmış ama hiç kimse kısada olsa yorum yazmamış böyle yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim....

protein bar ve whey ne kadardır spor yaptığın ile ilgili değil de alman gereken protein miktari ile ilgili.
öncelikle bunu aaraştır sonra toza veya bara ihtiyacın var mı karar verirsin.

beslenme şeklini uzun uzun yazmak yerine bize aldığın toplam karbonhidrat protein yağ mikttarini, kilonu, boyunu ve haftalık ortalama spor yaptığın saati belirt.

bu arada quest markalı barların tadı ve kalitesi çok iyi ama biraz pahalı.
arada kendini ödüllendirmek için kullanabilirsin.
özellikle kurabiye aromalısının tadı çok güzel.

Marsfield

Boyum 1,78
Kilom 86,5
4 aydır böyle kilomu koruyorum.
Günlük 60,65 gram protein alıyorum buda bazen 70 gram oluyor
Günde 10 bin 15 bin adım atıyorum bazen 17 bine çıkabiliyor.

Haftada 4 gün çalışıyorum 3 gün boş hergün 1,5 2 saat çalışıyorum. dumbell ile her set arasında 1,2 dakika dinleniyorum.

Spordan sonra vücudun gece protein ihtiyacı için lor salatası yiyorum. Daha başka ne olabilir. 190 gram lor peyniri yiyorum.

Sporumu genellikle akşama dogru 7 gibi yapıyorum. Yağ olarak yağ oranı az olan besinleri tüketiyorum.Gram olarak hesaplamadım.

Son düzenleme:
İşte onun için eksik kalan protein için protein bar lar yeterli olurmu?

Ne zaman kullanmak lazım kaç saat önce bilmedigim konu olduğu için bilenlere sormak istedim. Hakan..

Tavuk , balık , yumurta gibi protein kaynaklarına yönel protein barların içinde şekerde var , 1 litre süt içeceğine onu yarım litreye çekip tavuk , balık falan ekle kardeşim .

Hakan zaten haftada bir gün mezgit, yada hamsi diğer balık çeşitleri yiyorum dedigin gibi yarım litreye düşürürüm. Balık yemediğim zamanlarda ton balık salatası yapıyorum. Birer gün arayla lor salatası. Dedigin gibi doğala yönelmek lazım teşekkürler kardeşim. Zaten haftada 3,4 gün toplamda 12 yumurta yiyorum örnek olarak her gün 3 yumurta az yağlı beyaz peynir bal lor peyniri bir kombine yapıyorum..

Protein olarak iyi besleniyorsun ama porsiyonların küçük o zaman , çünkü 70 gram düşük , eğer protein tozu veya protein bar kullanacaksan antrenman sonrası öneririm kardeşim . Bu arada kalori sayıyor musun ?

Back
Yukarı