Pişmiş ağırlık mı pişmemiş ağırlık mı ?

Merhabalar.Kafama takilan bir soru var.500 gramlik esmer makarna aliyorum.Hassas teraziye 300 gram döküp ölçüyorum.Buraya kadar bir sorun yok.2 öğün halinde 150gr 150gr kaplata koyup okula goturucem.Suya atiyorum.Kaynatiyorum.Yag tuz yok.Pisince aliyorum.Sorun su ki ; pistikten sonra o 300 gram makarna kaplara sigmiyor.Sanki cogaliyor gibi.600 gram gibi oluyor inanin sisiyorum yerken bitmiyor.Youtubede Savas Cebeci hocamiz bulk diyeti yazmis bir foruma.Diyor ki : karbonhidratlar pismis agirliklardir.Simdi benim burda kafam karisti.Makarnayi pisirip o sekilde mi 300 gram olceyim ? Yoksa pismemis 300 gram atmaya devam mi edeyim?

Proteinler piştikten sonra tartılır, Karbonhidratlar önce ona göre.

E 300 gram makarna pisince 600 gram oluyor.Yemesi cok zor oluyor .s

Ondan önce tartılır karbonhidratlar, besin değerleri pişmemiş olarak veriliyor. Sen 150 alıyorsun ama onun belli kısmı su, çünkü pişerken şişiyor.

Proteinler nicin pistikten sonra tartiliyor?100 gr tavuk gögsünü pisirdikten sonra Protein degeri degisiyormu?
200 gr pismemis tavuk pişince 100 gr civarı oluyor ama 100gr makarna pişince 200 gr civarı oluyor. 100 gr pişmiş tavukta 20 kusur gr Protein olduğu iddia ediliyor. Burda ki mantık 200 gr pismemis tavukta 40 gr Protein olduğuna inanıp onu pişirip 100 gr a düştükten sonra yine 40 gr Protein alindigini sanmamak için heralde karışık oldu :)

Proteinler nicin pistikten sonra tartiliyor?100 gr tavuk gögsünü pisirdikten sonra Protein degeri degisiyormu?

besin değerlerinden değilde, piştikten sonra ağırları değişiyor, karbonhidratlar daha ağır gelmeye başlıyor, proteinler de toplandığı için daha hafif.

Arkadaşlar et ürünleri pişince ağırlıkları azalır. Makarna pirinç su ve yağ çeker içine artar. Çiğ et insanoğlu yiyemeceğine göre piştikten sonraki ağırlığının yüzde 20 si hesaplayınız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Karboda proteinide pişmeden önce tartın ona göre hesaplayın bu kadar basit başka maceralar aramayın yok pişince azalıyor yok su çekiyo Ağırlığı artıyor faln. 200 gr Çiğ pişmemiş tavuk göğüsünde 40 gr protein varsa bu piştikten sonra 130 gr faln Düşüyor ondada 40 gr protein oluyo fark yok çiğken yapılan tartımlar pratiktir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

bc846fd05d0adef4b789e96ebeb61aaa.jpg
bu tablo savas cebeciye aittir resimdeki nota bakarsaniz proteinler pismemis agirlikta karbonhidrattlar pismis agirliga gore hesaba katilir.ok

bc846fd05d0adef4b789e96ebeb61aaa.jpg
bu tablo savas cebeciye aittir resimdeki nota bakarsaniz proteinler pismemis agirlikta karbonhidrattlar pismis agirliga gore hesaba katilir.ok

proteinlerde pismeden once tartilir tavuk pistigi zaman agirlik kaybetmesinin nedeni icindeki suyu atmasidir sacma sapan konusmayin
GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yemişim savaş cebeciyideee,pişmişinide pişmemişinide,basit bir olayı nekadar komplike bir hale getirdiğinize dikkat çekmek isterim,bırakın pişmişi pişmemişi tartmasan ne olur?protein lazımsa protein,kh lazımsa kh al,bir süre sonra zaten göz alışkanlığı ile neyin ne kadar olduğunu anlıyorsun.Yani bu tartışmaları okuyan biriside sanırki Body forum üyeleri olarak topluca yarışmalara felan hazırlanıyoruz,podyuma çıkıcaz:):):)

Yemişim savaş cebeciyideee,pişmişinide pişmemişinide,basit bir olayı nekadar komplike bir hale getirdiğinize dikkat çekmek isterim,bırakın pişmişi pişmemişi tartmasan ne olur?protein lazımsa protein,kh lazımsa kh al,bir süre sonra zaten göz alışkanlığı ile neyin ne kadar olduğunu anlıyorsun.Yani bu tartışmaları okuyan biriside sanırki Body forum üyeleri olarak topluca yarışmalara felan hazırlanıyoruz,podyuma çıkıcaz:):):)
hatta mr olympia yarışmasına hazırlananlardan çok koçları bu işlerle ilgilenir

Arkadaşlar et ürünleri pişince ağırlıkları azalır. Makarna pirinç su ve yağ çeker içine artar. Çiğ et insanoğlu yiyemeceğine göre piştikten sonraki ağırlığının yüzde 20 si hesaplayınız.

Sent from my iPhone using Tapatalk
yanlış
etler içindeki suyu atar, protein miktarları değişmez

Selam arkadaşlar,
Gördüğüm kadarıyla bu konuda insanlarin kafasi hala karışık. Aslinda çok basit bi olayı büyüttüğümüzün farkinda değiliz. Dünyanın heryerinde besin degerleri çiğ ağırlıklarına göre verilir . Zira insanlar sizin örneğin makarnayı kac dakika, kaç gr suda, yağda vs. pisirdiginizi bilemezler. 100 gr lik çiğ makarna 5 dk sadece suda pişerse ağırlığı 150 gr olur, 15 dk piserse 300 gr a kadar çıkabilir. Yani 100gr çiğ makarnanin kalorisi 130 kcal ise, ayni makarnanin 5 dk sonundaki sadece suda pişirilmiş 150gr gelen halinin de kalorisi 130 kcal dir, 30 dk sonunda 300 gr gelen halinin de kalorisi 130 kcal dir! Bu olay karbonhidratlarda böyleyken proteinlerde neden farkli olsun ki? 100 gr çiğ kırmızı eti sen izgarada pişirirsin, ben yağda tavada pişiririm , digeri suda haşlar. Piştikten sonra agirligina bakarsak cok yanlış yapariz. Uzun lafin kisasi yiyeceklerinizin besin degerlerini çiğ agirliklarina göre hesaplayin ve afiyetle yiyin. Herkese iyi sporlar

Selam arkadaşlar,
Gördüğüm kadarıyla bu konuda insanlarin kafasi hala karışık. Aslinda çok basit bi olayı büyüttüğümüzün farkinda değiliz. Dünyanın heryerinde besin degerleri çiğ ağırlıklarına göre verilir . Zira insanlar sizin örneğin makarnayı kac dakika, kaç gr suda, yağda vs. pisirdiginizi bilemezler. 100 gr lik çiğ makarna 5 dk sadece suda pişerse ağırlığı 150 gr olur, 15 dk piserse 300 gr a kadar çıkabilir. Yani 100gr çiğ makarnanin kalorisi 130 kcal ise, ayni makarnanin 5 dk sonundaki sadece suda pişirilmiş 150gr gelen halinin de kalorisi 130 kcal dir, 30 dk sonunda 300 gr gelen halinin de kalorisi 130 kcal dir! Bu olay karbonhidratlarda böyleyken proteinlerde neden farkli olsun ki? 100 gr çiğ kırmızı eti sen izgarada pişirirsin, ben yağda tavada pişiririm , digeri suda haşlar. Piştikten sonra agirligina bakarsak cok yanlış yapariz. Uzun lafin kisasi yiyeceklerinizin besin degerlerini çiğ agirliklarina göre hesaplayin ve afiyetle yiyin. Herkese iyi sporlar
5 sene önceki konuya cevap mı verilir

Back
Yukarı