haklisin ama ayni markanin aminoasiti ile proteini arasinda cok fark var.
bu arada konuyu hardline nin gida uzmani ile yazistim kendisi ilginc bir cevap dondu
1.Bilinen genel yanlışlardan biri de ne yazık ki budur.Soya protein izolatının da whey protein konsantresi kadar metabolizmaya karışma yüzdesi yüksektir. Diğer bir ifade ile, PDCAAS değeri, soya izolatı ve whey proteinin de aynıdır. Lakin soya, bir çok insanda alerjen etkisi olan bir gıdadır (süt bileşenlerine olan alerjiden daha fazla). Aynı zamanda her soya proteini izolatı, bu kadar yüksek PDCAAS değerine sahip değildir. Ama bizim kullanmakta olduğumuz soya proteini en az whey protein konsantresi kadar yüksek yüzde ile metabolizmaya alınır.
Toplam proteinin yarısı soya proteininden, diğer yarısı ise whey protein knsantresinden gelmektedir.
2. Birçok protein tozu ürünü, esasen whey protein konsantresinden türetilmiştir. Kompleks ürünlere olan ihtiyaç ise, hem bilimsel olarak ortaya çıkan verilerden hem de tüketici taleplerin doğmaktadır. Yani glutamin, kreatin, karbonhidrat, vitamin, mineral ve diğer birçok bileşen ile zenginleştirilen protein tozları, hem kullanım kolaylığı hem de ekonomi sağlamaktadır. Ama bir kişinin daha yüksek oranlarda glutamin yada daha yüksek oranlarda vitamin tüketmesi gerekliliği , yine yan ürünlerin kullanımına sebep doğurabilir. Bu da tercih meselesidir. Sizin için en doğru kombinasyonu içeren bir ürün var ise, onu kullanmanız en doğrusudur. Ama temelde kas yapılanması için kullanılması gereken ürün, protein tozudur.