Omuzu İzole Etmek (Video)

http://www.bodybuilding.com/fun/glasscut1.htm

www.bodybuilding.com sitesindeki "Getting Cut with Glass" video serisinden bir bölüm...Bu bölümde omuzu nasıl izole edeceğimiz (İngilizce) olarak anlatılıyor...(Link yukarıdadır...)

Anlatımda dikkatimi çeken en ilginç bölümse; upright row hareketinde trapezler yerine omuzları izole etmek için bilinenin aksine barın daha açık tutulması ve hareketin barı çekme aşamasında barın bel üstüne kadar çekilmesi; yani bilinenin aksine boğaza kadar değil...

Gözünüze çarpan başka noktalar varsa burada paylaşabiliriz...

Saygılarımla...Bol sağlıklı ve mutlu günler...;)

sıralamayı böyle mi yapmalıyız...

bu video daki lateral raise i dün denedim sanki omuz başından çok trapezlere vurdu.ben bir elimle biyerden tutunup hafif eğimli şekilde yapıyorum daha faydalı oluyor sanırım.

Benim başka bişey dikkatimi çekti. Pek konuyla ilgili değil gibi ama ikinci hareket sırasında adam ağırlığı kaldırırken nefesini tutuyor, indirirken nefes veriyor :)). Şimdi bu vücuttaki adama acemi yaftasını yapıştırmak da istemiyorum ama benim duyduğum bu şekilde :).

ben marc fitt i takip ediyorum bugün onun videolarında gördüklerimden yaptım çok değişik geldi :) bakalım bunları denicem hep

bu videoda benim de birşey dikkatimi çekti enseye press yapmıyorlar. ingilizcem pek yok ama öne press yaparken orda adam birşey anlatıyor sanki. daha evvelde bir makalede okumuştum enseye press ne kadar temel hareket olsada aslında riskli ve omzu pek çalııştırmadığı söyleniyordu. bar ile omuz çalışırken eliniz göz izasında yani elinizi görme açısında tutmanız gerekiyor deniliyordu. bu videoda sanki bundan bahsedilmiş.

Back
Yukarı