Military Press!!

Volkan26

Üye
Arkadaşlar geçen bir buçuk ayda shoulder press uyguladım önümdeki bir buçuk aydada military press uyguluyorum ancak smith machinede yapıyorum bu hareketi nedense hissedemiyorum bazısı çeneye kadar inmeli bar diyor bazısı göğüse kadar doğrusu nedir bu olayın yardım edermisiniz?

Smithde otutararak one indiriyorum bari enseye yapmak zorluyor eklemleri bu nedenle soruyorum gogusemi yoksa ceneye kadarmi indirilmeli bar maksimum etki icin?

Ben anlamiyorum yazdigimi mi okumuyorsunuz sorum gogusemi indiricem ceneyemi zaten militaryi one indirerek caliscam enseye degil arkadaslar konudan sapmayin lutfen

hic kullanmamayı tercih ediyorum eklem düşmanı fakat ceneye indirmek daha mantıklı.bu sekilde gerilim omuzda daha rahat tutulabilir.

cevap tabiiki göğüse kadar olmalı.o noktada göğüsde devreye giriyor yani ben öyle hissediyorum. hareketin tam formu öyle hatta yukarı bastığında en üst noktada omuzları bile kaldırmalısın. çünkü bu bir sırasıyla omuz-triceps-göğüs çalıştırıcıdır. ayrıca belinizi iyi ısıtmış olmanız koşuluyla ayakta ve machine olmadan serbest ağırlıkla yapmak sırt ve bel kaslarına da iyi gelecektir ben bu hareket sayesinde olmalı artık ayakta dururken bile kendimi sanki 4 ayakla basıyormuş yıkılmayacakmış gibi hissediyorum.
ben 4 ay oldu başlayalı 30kg başladığım military presi 45.5kg çıkardım ve 3*12 basıyorum.ilk yaptığım harekettir arkasından squat ile devam ederim. enseye indirme olayını 1.5 ay önce bıraktım çünkü ensede iken dirsekleri zedeleyici formatta büküyor ve bunun yüzünden dirseklerim sıkıntı yaşadı. aynı sıkıntıya giyotin pres de sebep oluyor bench de boyuna indirince dirsekler fazla geriliyor ve bu resmen sakatlıyor.ben bu iki hareketi bırakınca dirseklerdeki ağrı çok azaldı ve ağırlık artırımına bile başladım.

Back
Yukarı