Lorda kazein olduğunun kanıtını ancak sütle karşılaştırarak verebilirim. Sütte kazein olduğunu biliyoruz, şimdi aşağıda solda sütün sağda lor peynirinin(cottage cheese) besin tabloları var. Yukarıdan ikinci sıradaki mavi renkli tablo amino asit profili. Dikkat edersen neredeyse aynı. Tabloyu nutritiondata.self.com u kullanarak oluşturdum. Teyid etmek için girip, "cottage cheese" ve "milk" yazarak ayrı ayrı sonuçları görebilirsin. Karşılaştırma yapmak için hesap açmak gerekiyor. Lor iyi bir kazein kaynağı ve yatmadan önce besini.
![]()
Yalnız bildiğim kadarı ile "Cottage Cheese" ile Türkiye'de bilinen/satılan Lor Peyniri aynı şey değil.
Lor Peyniri'nin arka kısmında, açıklamalar bölümünde "Peyniraltı Suyu" ibaresi var. Bu bildiğimiz Whey değil mi?
Forumda bir çok başlıkta Lor Peyniri'nin Whey mi yoksa Casein mi olduğu hakkında yapılan tartışmaları araştırdım fakat hala konunun karanlıkta olduğunu düşünüyorum![]()
Turkiye"de lorlar peynir alti yani whey, casein degil. Yurtdisinda ise casein direk sutten yapiliyor.
Nereden bildiğini söylesen de biz de baksakYalnız bildiğim kadarı ile "Cottage Cheese" ile Türkiye'de bilinen/satılan Lor Peyniri aynı şey değil.
Evet bildiğimiz peynir altı suyu, whey.Lor Peyniri'nin arka kısmında, açıklamalar bölümünde "Peyniraltı Suyu" ibaresi var. Bu bildiğimiz Whey değil mi?
Şimdi Lor, Cottage Chese, Keş vs... Curd gurubu peynirler[WIKI]. Yani sütün ekşitilmesiyle(laktik asit bakterilerince işlenmesi) ile elde ediliyorlar. Kesikli yapıları zaten direk kazeinin aside maruz kalması sonucu oluşuyor. Altında biriken su da, direk whey işte. Yani tüm lor türevlerinde hem kazein, hem de whey var. Proteinden peynir yapılmıyor, üretici, hmm bunu wheyden bunu kazeinden yapalım gibi bir eğilimde değil sanırımForumda bir çok başlıkta Lor Peyniri'nin Whey mi yoksa Casein mi olduğu hakkında yapılan tartışmaları araştırdım fakat hala konunun karanlıkta olduğunu düşünüyorum![]()
Nereden bildiğini söylesen de biz de baksak
Evet bildiğimiz peynir altı suyu, whey.
Şimdi Lor, Cottage Chese, Keş vs... Curd gurubu peynirler[WIKI]. Yani sütün ekşitilmesiyle(laktik asit bakterilerince işlenmesi) ile elde ediliyorlar. Kesikli yapıları zaten direk kazeinin aside maruz kalması sonucu oluşuyor. Altında biriken su da, direk whey işte. Yani tüm lor türevlerinde hem kazein, hem de whey var. Proteinden peynir yapılmıyor, üretici, hmm bunu wheyden bunu kazeinden yapalım gibi bir eğilimde değil sanırımkıytırık peynir işte, bunun ecnebisi kalitelidir tribine girmek yersiz.
Lütfen bunu nereden çıkardığını söyle.Nedir bu tartisma yaratma arzulari
Cottage cheese de bir tür lordur. Trabzon keş peyniri de. 100% Aynı olmamaları birini diğerinden üstün yapmaz.bahsettigimiz sey Turkce ye lor diyerek cevrilen seyin aslinda bizim bahsettigimiz lor olmamasi, yerine birsey ikame edersiniz olur biter. Ecnebi kalitelidir denmedi, Cottage cheese (yanlis ceviris ile lor) avrupa'da sutten yapilan urundur, Turkiye"deki lorla ayni degildir yazildi.
Ecnebi ne demek?Bu tur olaylari bu kadar carpitmak hele ki bu sekilde Turk evladina yakismiyor, ecnebi vs soylemleri hele hic yakismiyor.
yorsan lor'u happy center da buldum.. onceleri migrosta vardi.. keci loru'na da bak bulabilirsen..lordan soğudum adam akıllı lor peyniri bulamadım nereye gitsem, gezsem 10 gr yağ ya da 15 gr yağı var.
bu forumda hep 2 gram falan deniliyor. gerçi yıllar geçti ama hala bulabilen var mı ? nereden alıyorsunuz
migros, carrefour, bim ve aklıma gelmeyen tüm marketler ama yok abi. ya besin değeri yazmıyor ya da bulduklarımda 15 gram yağ var.
fatihte oturuyorsan odabaşı'nın ordaki happy center'da var..keçi lor hiç yok. şu happy center nerelerde var bir bakayım o zaman fatihteyim inşallah buralarda vardır. olmadı yörsan müşteri hizmetlerini arayıp soracağım nerelerde varmış vs. eyvallah
fatihte oturuyorsan odabaşı'nın ordaki happy center'da var..