Leg Press'te Ne Kadar Kaldiriyorsunuz?

Coleman

Üye
arkadaşlar bildiniz üzere bacak hareketlerinden en zorlarından biri Leg Pres siz Leg de Ne Kadar Kaldırıyosunuz Ben Şu Anda 180 Kg ama Hedefin 200 Geçmek işallah yaza kadar gecerim peki ya siz ? :shock: :shock:

coleman set olarak mı soruyorsun yoksa tek tekrar mı eger set soruyorsan 140 a kadar çıkyorum ama tek tekrar denemedim

onceleri cok rahat 400kg itebiliyordum, rekorum 480kg. Tabi her leg press makinesinin acisi ve surtunmesi farkli oldugundan bu sayilarin pek bir anlam tasidigini sanmiyorum cunku bench press gibi free weight degil sonucta.......
Onemli olan en cok kiloyu basmak zaten degil, o is powerlifter larin isi, bence kisi kendine gore en cok kiloyu kaldirmaya calisabilmeli, bir arkadasin kaldirdigi 100kg bana dusuk gelsede ona gore iyi bir kilodur.
Bir makalede soyle deniyordu, sporcu bench pressde eger kendi vucut kilosu kadar kaldirabiliyorsa yeterince kaldiriyor demektir. Tabi bunun ustune cikmak daha guzel.....

ben 2 aydır düzenli bacak çalışıyorum
son bacak ant ta 180*4 reps son set hack squat üstüne

250*12
290*10
330*8
370*6
420*2
yaptım.benim amacımda yaz başına kadar 500 kg ya çıkabilmek

Bu hareketi en son 2 sene önce yapmistim. Ben cömelme hareketini uyguluyorum ve bacak kaslarini en iyi sekillendiren ve kuvveti kazandiran harekette bu olsa gerek.

PANZEHIR dedi:
Bu hareketi en son 2 sene önce yapmistim. Ben cömelme hareketini uyguluyorum ve bacak kaslarini en iyi sekillendiren ve kuvveti kazandiran harekette bu olsa gerek.

squad mı :?: :?: :?:

sanırım halterle çömelmeden bahsedi gercektende acayip kastıran bi harelet bu arada ben leg preste 100-120 arası basıyom ve kaktırıyom :D

squadla ilgili bisey duydum nekdr dogru gerci bilmiorum insandan insana degisir ama normali kisinin goguste bastıgı agırlıgın 2 katını basmasıymıs squad ta

Hayir bu yanlis. Iki kat olmasi diye bir kural yok. O zaman Mr. olimpia daki sporcular 240kilo bench press yaptigi harejette cömelmede 480 kilo yapmasi lazim? acaba bunu kim yapabiliyor? :D yani vücutculardan diyorum.

onun icin bu kisiye göre degisir. Sigara icenlerin bacak kaslari zayiftir ve agir kaldirmada zorlanirlar ve genelde kaldiramazlar.

Stüdyoda ispanyol asilli bir vücutcuyu takip ediyordum. Adam 180 kiloyu 8 kere gögüs press de yaparken cömelmeyi 200kilo olarak 6-8 kere yapabiliyordu.

bazende tam tersi oabiliyor. Bacaklari cok kuvvetli olan sahislar cuikabiliyor ve cömelme hareketini zevkle yapan sahislar var ama bunu görmek cok nadir cünkü bacak hareketi vücutgelistirmede cok aksatilan bir hareket olmustur. Vücudu en cok yoran bacak hareketleri olmasi sebebiyle bir cok vücutcu bacaklari yeterince calismiyor kimileride hic calismiyor.

slm

beyler ben ara verdım tekrar basladım 6 aya yakındır çalışıyorum LEG PRES 100 150 200 BASIYORUM setler 4 - 12* 12 *10 *10* baskalarına zor hareket bana kolay, bende benc perste zorlanıyorum....

Re: slm

yıllarca sallamama ragmen ben son 3 aydır haftada bır gun bacak calısıyorum.110 kılo ıle basladım,şu an 190 kılo 4*8 calısıyorum.

valaha ben şu anda 250 kg yi vurdum 4*10 yapıyorum bende haftada bir gün baçcak yapıyorum :)

ben 3 x 10 da 120 kg ile yapıyorum hedefim 200 kg :)
120 kiloya çabuk ulaştım ama 120de takıldım artmıyo bayadır :x
Piramit yapsam işe yararmı 12-10-8-6?

Back
Yukarı