Laptop Tavsiyesi - ASUS M51VR / TOSHIBA A300-15A / DELL 1535 A81P3

bonatschi

Özel Üye
Herkese merhaba,

5 senedir kullandığım bir masaüstüm var.
Ancak okul ve iş hayatıyla beraber mobilitem de arttığından dizüstü bilgisayara terfi etmeye karar verdim.

Bilgisayarı kullanma amacım genellikle internette araştırma yapmak, ve ofis ortamını kullanmak.
Bununla beraber google earth gibi bir takım internet bazlı programlar da kullanıyorum.
Ayrıca bilgisayarda film ve dizi izlemek çok önemli benim için.
O nedenle alacağım dizüstünün multimedia ihtiyaçlarıma cevap vermesi de çok önemli.. (Ses kalitesi, çözünürlük, HD olayı)
Mesela şöyle bir fikrim de var uzun vadede.
22 inch bir monitor alıp laptopa bağlayarak televizyon veya dvd player gibi kullanmak.
Özetle dizüstünden beklentilerim bunlar.

Araştırmalar sonucu arada kaldığım 3 model var:

ASUS M51VR240DV C2 P8600 2.4 3G250 15.4VSTPATX347O

Teknik Özellikler:
  • Marka Asus
  • İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
  • İşlemci Hızı 2.4 Ghz
  • İşlemci Veri yolu hızı 1066 Mhz
  • İşlemci ön belleği 3 MB
  • İşlemci Modeli P8600
  • Bellek Hızı DDR2 667 Mhz
  • Bellek miktarı 3 GB
  • Ekran boyutu 15,4 inç
  • Ekran Tipi WXGA
  • Ekran çözünürlüğü 1280 x 800 px
  • Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD 3470
  • Ekran Kartı Belleği 256 MB
  • Ekran Kartı tipi Harici Ati
  • İşletim sistemi Windows Vista Home Premium
  • Hdd Kapasitesi 250 GB
  • Hdd Rpm 5400 rpm
  • Hdd tipi SATA
  • Optik sürücü tipi DVD Yazıcı (Super Multi)
  • Modem 56 K
  • Ethernet 10/100/1000 Mbps
  • Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
  • Bluetooth Bluetooth V2.0+EDR
  • DVI Çıkışı DVI
  • Kızılötesi 1
  • IEEE 1394 1
  • Kart girişi 1 x Express Card
  • Monitör Çıkışı 1 x VGA
  • Ses Bağlantıları 1 x Mikrofon Girişi 1 x Kulaklık Çıkışı
  • Tv-Out 1 x S-Video 1
  • USB 3
  • Ses Kartı Dahili ses kartı
  • Hoparlör Dahili hoparlör
  • Touchpad Var
  • Klavye Türkçe Q Klavye
  • Kart okuyucu 8-in-1 card reader
  • Kamera 1.3 Megapiksel Web Kamerası
  • Parmak izi Okuyucu Var
  • Pil lityum-iyon
  • En 365 mm
  • Boy 268 mm
  • Yükseklik 28 mm
  • Ağırlık 2.720 Kg
Fiyatı: 1.185,00 USD + KDV
Kdv dahil: 1.773,04 YTL
Havale ile[FONT=Verdana,Arial]: 1.702,12 YTL[/FONT]
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBASUAN-3086

TOSHIBA A300-15A C2D 2.1GHZ/2GB/250GB/15.4"

Teknik Özellikler:

Marka
Toshiba
İşlemci Ailesi
Core2 Duo
FSB 800 MHz
Ekran Boyutu 15.4"
Ekran Tipi Wxga TFT
Max Çözünürlük
1280x800
Ekran Kartı Tipi
Hyper Memory
Ekran Kartı Belleği
512 Mb
İşletim Sistemi
Vista Home Premium Edition TR/ENG
Sabit Disk Kapasite
250GB
Sabit Disk Dönüş Hızı(rpm 5400 RPM
Sabit Disk Arabirim SATA
Bellek Kapasite
2 Gb
Bellek Hızı 667 Mhz
Bellek Slot Sayısı 2
Max Bellek Desteği
4 Gb
Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer
Lan 10/100
Wlan
802.11a/b/g
Port Usb
3 Port
Port Video
S-Video TV Çıkışı
Port Audio
Rj45 Ethernet Konnektörü
1 Mikrofon
1 Kulaklık
Rj11 Modem Konnektörü
Ses Kartı
Onboard
Speaker
Harman Kardon Stereo Hoparlör
Card Reader
5 in 1 (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
Pil Tipi
Li-İon
Pil Max Ömrü
2.5 Saat
Ağırlık
2.7 Kg
Bluetooth
Var
Kamera
Var
Bellek Tipi
DDR2
İşlemci Hızı
T8100
Ekran Kartı
ATI MOBILITY RADEON HD3650 HyperMemory tek., 512 MB yerleşik, 1,279 MB kullanılabilir grafik belleği
Garanti süresi
2 yıl

Fiyatı: 1.187,00 USD + KDV
Kdv dahil: 1.776,04 YTL
Havale ile[FONT=Verdana,Arial]: 1.705,00 YTL[/FONT]
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=30.001.1379.0226

DELL STUDIO 1535 A81P3 T8100 C2 2.1 250 3G 15.4HD3450VSTP

Teknik Özellikler:

Model STUDIO 1535
İşlemci Core 2 DUO T8100 2.1Ghz 800Mhz mb Cache
L2 Cache 3 MB
FSB 800 Mhz FSB
Clock Speed 2.1 GHz
Kablosuz Erişim Dell Wireless 1390 802 11 b/g
Chipset Intel 965 PM
İşletim Sistemi Vista Home Premium
Bellek 3 GB 667 MHz DDR2 SDRAM (1x2048, 1x1024)
Sabit Disk 250 GB 5400 Rpm
Optik Sürücü DVD RW
Ekran 15,4"
Ekran Öz. Wide Screen XGA 1280*800
Grafik İşlemci Ati HD 3450
Bluetooth Var
Dahili Kamera Var (2 MP )
USB 2.0 4*USB
FireWire (IEEE 1394) Var
Uzaktan Kumanda Yok
Genişleme Yuvası Var
TV OUT HDMI
VGA OUT Analog (D-SUB)
Kart Okuyucu 54 mm ExpressCard yuvası
Fax-Modem
Ethernet 10/100/1000 Ethernet Kartı
Pil 6 cell 56W/HR LI-ION
Kutu İçeriği Kitapçık-DriverCDs-Adaptör-Pil
Diğer Dokunmatik medya buton, Consumer Infraraed receiver
GARANTİ 2 Yıl Yerinde

Fiyatı: 1.130,00 USD + KDV
Kdv dahil: 1.690,75 YTL
Havale ile[FONT=Verdana,Arial]: 1.623,12 YTL[/FONT]
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=NTBDELLIN1544

Ürünler bunlar.
Fiyat olarak 1600-1700 YTL'yi geçmek istemiyorum.
Alternatif önerilere de açığım.
Ürünleri özellikle pcdepo'dan almak istiyorum, çünkü müşteri memnuniyeti çok üst seviyedeymiş.
Bu benim çok önem verdiğim bir konu.

Bu markaları daha önceden tecrübe etmiş olanlarınız vardır.
Mesela ASUS'un menteşelerinin kalitesiz olduğu ancak makinenin ve özellikle işlemcinin çok başarılı olduğu, TOSHİBA'nın ekran kartının iyi ancak 2GB RAM'in muadillerine göre eksik kaldığı ve ekran kartından ötürü biraz gürültülü çalışıp ısındığı, DELL'in de servisinin ve pil ömrünün son derece başarılı olduğu gibi yorumlara rastladım.
Ne dersiniz?

Forum ailesinin bana yol göstereceğine inanıyorum.
Herkese şimdiden çok teşekkürler...

Son düzenleme:
TOSHIBA'nın ekran kartı diğerlerinin iki katı daha büyük bu göz önüne alınmalı. Ayrıca yine TOSHIBA da ram 2 gb anacak 4 gb kadar artırılabilecek slot mevcut. Diğerlerinde buna açıklık getirilmemiş. Bu arada ilave ram fiyatlarıda değerlendirmeye alınmalı. Bence üç makina da eş değer ancak ben bu durumda tercihimi 3 ten ikiye düşürürdüm. Bunlar TOSHİBA ve ASUS olurdu. Ama ben bu cihazların hiç birini kullanmadım. Umarım kullanan arkadaşlar vardır ve görüşlerini bizimle paylaşırlar.

Şunu da belirtiyim.
Bilgisayardaki ilk amacım oyun oynamak değil.
Çok nadir oyun oynarım.
Oynadığımda da genelde strateji ya da football manager tarzı oyunları tercih ediyorum.
Ekran kartının benim için anlamı HD kalite filmleri, dizileri, resimleri yüksek kalitede sunabilmesidir diyebilirim..

Bu arada 3 makinanın da RAM slotu 4gb'a kadar yükseltilebiliyor.

bonatschi çok iyi bir notebook gördüm dün, kuzen alıyor. 512 ekran kartı, 4 gb bellek aklıma gelen özellikleri. Fiyatı 1.7 gibi birşeydi ama özellikleri çok iyiydi. 3 alt modeli vardı kuzende özelliklerinin hakkını fazlasıyla veriyordu diye yenisini alıyor, fiyatıda uygun diye. Markası acer bu arada...

toshiba cok iyi bilgisayardir laptopda oncu bi markadir ama parcalari kolay bulunmaz dell de ayni sekilde

Acer, datron, LG, casper'den uzak dur derim. Asus'un ilk yazdığın modeli güzel. Ancak HP Pavilion Dv5-1040 ve Dv7-1040 modellerini incelemeni öneriyorum.

Kerem2018
HP'lerden uzak durmaya çalışmıştım.
Çünkü duyduğum kadarıyla sonradan çok fazla sorun çıkarıyorlar ve teknik servisleri iyi değil..
Ancak vermiş olduğum modellerden dv7 çok iyi makine..
17 inch ekran güzel ancak 3.55 kg olması düşündürücü biraz..
Bir de fiyatı 2000 ytl civarı..

aynen oyle bonatschi hp den uzak dur,biz yeni aldigimiz bilgisayar da servisle 6 ay sorun yasadik.

@bonatschi tek tavsiyem eğer kalite (sorunsuzluk) senin için önemliyse toshiba ve sony dışındaki markalardan uzak durman. Yok eğer özellikler önemliyse TR de en uygun fiyatlı dizüstüleri monster markası sunuyor. Kalite bakımından tabiki toshiba ya da sony ye yaklaşamaz ama dell, hp vs... gibi markaların sunabildiklerini sunar hemde çok daha düşük fiyatlara.

MT,

Monster oyun bilgisayarı, yani ekran kartı odaklı makineler üretiyor diye hiç incelememiştim aslında.
Uyarından sonra araştırıcam..

Toshiba'nın çok kaliteli olduğunu biliyorum.
Ancak okuduğum yorumlarda Asus'un da Toshiba gibi çok sağlam marka olduğu, özellikle işlemci ve anakart olarak muadillerini solladığını okumuştum.
O nedenle Asus'a çok önem verdim araştırma yaparken.

Dediğim gibi Toshiba zaten tartışılmaz.
Dell'i ise Studio 1535 modellerinin çok yeni olması ve buna rağmen baya tutulması ve başarılı bulunması nedeniyle listeye ekledim.
Ayrıca servisi de son derece başarılıymış ve eve gelip hizmet veriyolarmış.

Her modelin de kendine özgü artıları olduğundan arada kaldım.
İlerde 22 inch monitor alıp laptopa bağlayarak film, dizi izleme (hatta tv) amacıyla da kullanmayı düşünüyorum.
Ayrıca alacağım ürünün en az 4-5 sene götürmesini planlıyorum.
Heralde son kararımı bu belirleyecek büyük ihtimal.

''bonatschi'' benim sana tavsiyem laptop olarak acer ve dell'den şaşma!!! Ben şu anda acer'ın aspire 4710 serisini kullanıyorum ve çok memnunum.Dell'de kullandım ve ondanda çok memnundum. Bu 2 markayı önermemdeki sebep ise ; makinada herhangi bir arızaa çıktığı zaman kesinlikle seni zorlamadan ve yormadan eğer tamir edilecek bir arızaysa ediyorlar yada onarılamayacak arızaysa herhangi bir sorun yaşatmadan geri alıyorlar. Bu durum diğer markalar için geçerli değil. Örneğin hp'den bahsedelim. bir arıza çıktığı zaman bin bir türlü sorularla insanı bezdiriyorlar. Diğer yandan dell ve Acer'ın kullanılabilirlik açısından diğer markalara nazaran daha kaliteli olduğuna inanıyorum. Bu yazdıklarımla sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. saygılarımla

Asus hiç kullanmadım ama dizüstülerinin okadarda sağlam olmadığını duydum.

Delle gelince ilk dizüstüm dell di. Dizüstüyü almadan önce dell i bende iyi bilirdim fakat yaşadıklarım gerçekten çok uyduruk bir marka olduğu sonucuna götürdü beni. Gerek dizüstülerinin dayanıksızlığı gerekse tr servisinin hiç birşeyden çakmaması beni çileden çıkardı. Ayrıca senin dediğin gibi evlere hizmet götürdüklerini hiç sanmıyorum. Dizüstüne bişey olduğunda kargoyla ya da kendin giderek servise teslim ediyorsun diğer firmalarda olduğu gibi.

Arkadaşımda asus'un baya bir üst modeli var, oda güzel makine sorunsuz. Ancak ben dizüstünde Toshiba diyorum, neden dersen şuan bende 200 ah modelini kullanıyorum ve gayet sorunsuz ve bundaki Hd2600 ati kart ile yeni çıkan birçok oyunu sorunsuz oynayabiliyorum; en önemlisi sorunsuz bir bilgisayar. Bugün tekrardan birçok markaya baktık, özellikleri toshibadan çok daha iyi olan bilgisayarlarla toshibanın puanları karşılaştırdık. Toshiba 4.7-4.8 puanlar alırken daha üst özellikli olan hem işlemci hem ram olarak bu rakama bile yaklaşamıyorlar. Hp vardı onda geforce var, core 2 duo vs. ram olarakta 2gb'tı toshinbanın aldığı vista puanının yanına yaklaşamıyordu. O yüzden dizüstü alırken vista puanlamasına bakmanı öneriyorum ve Toshiba diyorum...

açıkçası yazılanların tümünü okumaya fırsat bulamadım ama şunları eklemek isterim...
Dell in amerikalılardan çinlilere satıldığını ve kalitesinin düştüğünü duydum..dell zaten piyasada çok yok artık..hiç tavsiye etmem..
malumdur asus geçen seneye kadar dünyadaki 4-5 laptop üreticisinden biriydi compell gibi..
asuslar gayet iyidir ve çok çeşitli konfigürasyonlar sunarlar..
boğaziçi hernekadar servis hizmeti verse de AsusTürk isimli bir firmada yetkili servis hizmeti veriyor ve adamlar çok iyi..
hiç kargo ödemeden laptopumu gönderdim..garanti kapsamında arızayı giderip bataryayı dahi değişmişlerdi..hemde 3-4 günde..hemde garanti kapsamından çıkaracak bir kapak açma yapmış olsam bile..

Toshiba da çok klas makineler yapıyor..

asus ve toshiba sana sonuçta önerilerim..

Ben asus ve toshiba kullanana biri olarak şunu diyebilirim ki ikisininde kalite olarak aralarında çok büyük farklar yok.
Toshiba nın en kötü yanı yanmaya ramak kalacak şekilde çalışması, bi dizüstüne göre çok sesli çalışması ve en kötüsü cd okuyucusunun çok ama çok kalitesiz olması (okumuyo desek yeri var :)) fakat küçük ayrıntılar dışında toshiba gerçekten iyidir keza asus da oyledir. Gel gör ki teknik servisleri... asus şuana kadar bozulmadıgı için birşey soyleyemiyeceğim fakat toshiba servis hakkındaki görüşlerim hiç parlak değil. Bazı arızalara bahene bulup garanti dışında da bıraktırabiliyorlar. Hatta 2 ila 3 ay bile bekletilen kişilere şahit oldum her seferinde almanyadan parça bekliyoruz bahanesiyle... yine de tercih senin...

Yorumlar için çok teşekkürler.
Benim de kafamda çok büyük oranda TOSHIBA ve ASUS var şu anda..
Asus'un menteşelerinin kırılma sorunu, Toshiba'nın da ekran kartından ötürü sesli çalışması ve ısınması tek dezavantajları gibi gözüküyor.

Bunun dışında laptoplarda HDMI çıkışı diye bir şey var.
Bunun alternatifi ya da bir altı da DVI çıkışı.
HDMI çıkışı özelliğini DELL sunuyor.
ASUS VE TOSHIBA'da DVI çıkışı var.
Araştırdığım kadarıyla HDMI çıkışı laptop ve HD televizyonlar (LCD) arasındaki veri transferinin üst düzeyde olmasını sağlayan bir sistem.
Yani DVI teknolojisinden daha yeni ve yeni nesil TVler HDMI çıkışını destekliyor..

Çok fazla ayrıntısını bilmesem de Laptop'da HDMI çıkışı yerine DVI çıkışına sahip olmak ne ölçüde dezavantajdır ya da dezavantaj mıdır, bilgisi olan var mı bu konuda?

Çünkü sonuçta laptop alma nedenlerimden biri de HD Tv'ye ya da 22 inch monitöre bağlayarak üst düzey kalitede görüntü almak..

HDMI ile yapılan aktarım ile hem sesi hem de görüntüyü taşıyorsunuz.. DVI ise sadece görüntü aktarımı sağlıyor.. Aralarındaki tek fark bu.. Görüntü kalitesi olarak fark yok..

Bonatschi bu konularda anlamayan biri olarak sana tavsiye verecek son kişilerden biri olduğumu düşünüyorum ama sunduğun alternatifler arasında bana marka olarak toshiba cazip geldi. Laptop'ta kendini kanıtlamış bir marka olduğunu düşünüyorum. Diğer alternatiflerinden daha çekici geliyor bana çünkü çevremde toshiba kullananlar özellikle methediyorlar.

Umarım "iyiki de bunu almışım" dediğin tercihi yaparsın :)

Back
Yukarı