bnadal dedi:
Despo hocam sizin bu yazınızdan;
https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=2520
Ve içerik olarak benzeyen diğer yazılanlardan (Örn:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=primobolan+depot)
anladığıma göre biz çaylaklar için üretilmiş, aniden etki yapmayan ama etkisini daha uzun sürede gösteren, ve yan etkileri oldukça kısıtlı ilaçlarda var. Burda bahsedilen primobolan.
Arkadaş da söylemiş, cımbızlayarak
''eczaneye gittim ben kilo almak istiorum dedim bana sustanon ve primobolanmı ne ondan onerdi ''. Eczane bile önermiş. Bu ilaçla ilgili birçok gazete haberi,vs. de okudum, birçok sporcu da kullanıyormuş.
Tamam Anapolon gerçekten fazla zararlıymış, ama Primobolan oldukça uygun gibi.
(sadece daha araştırıyorum, henüz vurdurmadım. Yani sakin olun üzerime yürümeyin

. Soruyorum sadece)
Despo önermiş ama temeli olan ve salonda en azından belli bi noktaya k.çından ter akarak gelen insanlar için belki olabilir demiş.Bu da ortalama çok hızlı gelişen biri için bile 1 yıl bütün supplementler ve çareler denendikten sonra olabilir :roll: Yahu bu işler öyle kolay işler değil.Steroid için belli bi kalıp ve kütle lazım yoksa vücudun ilacı kullanamaz ve dışarı atmaya çalışır.Artık sırtın sivilcelerle mi dolar kan mı işersin artık bi şekilde azap çekersin.Burda 3 yıl her türlü supplementi kullanan ve salondan çıkmayan bi üyemiz steroid yüzünden kan işedi,böbrekleri rahatsızlandı,bazısının sırtı komple sivilce oldu bazısının kalbi çarpıntı yaptı.Ve bu adamlar belli bi temeli oturtmuş,salonda en azından 1 yıldan fazla çalışmış ve bi çok supplementi denemiş insanlardı,artık biraz anla bu iş sana uygun değil. Sonraa salonda normalde 45 dk-1 saat çalışıyorsan 1.5 2 saat çalışman lazım,eskisine oranla çok daha süper beslenmen lazım,temel lazım yani lazım oğlu lazım

Evde 15 dakika çalışmak için cılız bünyene hiçbir steroid ilaç fayda vermez.O primobolan kullanıyo dediğin sporcular PROFESYONEL SPORCULAR :!:
Eczaneye gelince geçenlerde başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum.Çinko ve magnezyum almaya eczaneye gittim.Eczanede protein tozu falan da satılıyordu.Neyse girdim içeri ve dialog başladı,ders olmasını umud ediyorum.
Eczacı:Siz sporcusunuz galiba,doping kullandınız mı?
Ben:Hayır kullanmadım,dopingten kastınız neydi pardon?
Eczacı

rotein tozu amino asit falan,kullanmadınız mı hiç?
Ben:Aaa abi,onlar doping falan değil,onlar ek beslenme ürünü :shock:
Eczacı:Hönk :!:
Eczacı

eki sana iğne verelim isterseniz,primobolan sustanon falan,çok etkili oluyo.
Ben:Hayır iğne korkum var ve uzun bir süre için steroid düşünmüyorum.
Eczacı:Ya öyle mi?O zaman ampülleri kırar içersin?
Ben:Hönk :?:
Ben:Bu steroidler iğne halinde.Sindirim sisteminde hiçbir faydası olmaz.Oral steroidlerin de sindirimde kayba uğramaması için 17 alfa alkalit maddesi vardır (anapolon),ve bu madde de bünyeye çok zararlıdır.Yani k.ça iğne olmazsa hiçbi fayda vermez sonra bunları... (lafım kesildi

)
Eczacı:Canım sen doktor musun yaa,nerden öğrendin bunları
Ben:İnternetten,bodyforumtr den

(adresi karta yazıp verdim,gezsin öğrensin

)
Bu olaydan çıkarılacak sonuçlar.
Tr'de spor akademisi mezunlarından diploma kiralanarak sporun s'sinden anlamayan insanlar tarafından vücut salonları açılıyo ve bi hayli fazla.Bilinçsiz insanlar 2 kuruş para uğruna sağlığı riske atılıyo.Aynı şey eczaneler için de geçerli.Eczacılık fakültesi birisinden diploması para karşılığı kiralanıyo,onun üstünden dükkan açılıyo,tabiki diploma sahibi sadece kağıt üzerinde dükkan sahibi,dükkanı işte yukarda örneğini verdiğim tip ecza ve sağlıkla hiç alakası olmayan birisi beyaz önlüğünü giyip insanların sağlığını hiçe sayabiliyo.Yani diyeceğim o ki,eczacılara falan da fazla güvenmeyin,sonra başınıza hiç ummadığınız şeyler gelebilir :!:
Ben sende benim 7-8 ay önceki gözü kara ve gelişimini sadece ilaçlara bağlamış Zafer'i görüyorum.Bak ben amaçlarıma adım adım ulaştım.Git bi salona,aslanlar gibi çalış,supplement kullan ya da salon değilse evde hardcore idmanlar çıkar,1 yıl sonra hala olmadı dersen o zaman kür planını yazar veririz eline,bilinçli adam gibi kürünü yaparsın ok.Bak burda insanlar iyiliğin için o kadar zaman harcayıp mesaj atmışlar.Biz iyiliğini istemesek al yaa aslansın kaplansın anapolon süper primo süper der geçiştirirdik.Yeni doğan bi çocuğa pirzola yedirmeye kalkarsan o bebek ölür

Önce anne sütü,zamanla kademe kademe daha ağır ve komplike gıdalar yemeye başlar değil mi? Sen de bu sporda daha yeni doğmuş bi bebek gibisin adeta,herşeyin zamanı var yoksa zarardan başka birşey görmezsin.Bu son mesajım,elimizden geleni yaptık,artık doğruyu bulmanı diliyoruz,istersen direk pirzola yemeye başlayabilirsin,karar senin