Karpal tünel el bilek sinir sıkışması sendromu ve sırtta oluşan kas ağırsı (Acil)

Aranızda ORTOPEDİ okuyan veyata ORTOPEDİSYEN olan doktor tanıdıgı olan acil bakabilirmi lütfen
Sorun 1 : dün sabah kalktıgımda diş fırçalarken elimde acayip elektriklenme oldugun gordum ilk dedım elım uyuşmuştur falan fılan dedım gecıstırdım fakat bu acı ve elektriklenme kolumu yana acıp avcumu acıp kapattıgımda devam edıyordu araştırdım ve CARPAL TUNEL SENDROMU oldugunu buldum amelyati 10 dakika falan sürüyo ama elin eski işlevi 1 ay kadar sürüyo daha onceden zaten sakatlıklarım oldu vs vs formumdan cok kez dustum sımdı amelyat olmak ıstemıyorum youtubede bunn egzersizleri var bu evde iyileşebilen bir şey mi ?

Sorun 2 : Sırtımın bı bölgesinde noktasal bi kas acısı var böyle nokta şeklinde sanki kası yırtıyolar icerden bu iki soruma cevap verebilcek olanlar lütfen cevap verebilirmi benım ıcın cok onemlı

Eklentiler

• carpel-tunnel.png
    carpel-tunnel.png
    565,2 KB · Görüntüleme: 565
Aranızda ORTOPEDİ okuyan veyata ORTOPEDİSYEN olan doktor tanıdıgı olan acil bakabilirmi lütfen
Sorun 1 : dün sabah kalktıgımda diş fırçalarken elimde acayip elektriklenme oldugun gordum ilk dedım elım uyuşmuştur falan fılan dedım gecıstırdım fakat bu acı ve elektriklenme kolumu yana acıp avcumu acıp kapattıgımda devam edıyordu araştırdım ve CARPAL TUNEL SENDROMU oldugunu buldum amelyati 10 dakika falan sürüyo ama elin eski işlevi 1 ay kadar sürüyo daha onceden zaten sakatlıklarım oldu vs vs formumdan cok kez dustum sımdı amelyat olmak ıstemıyorum youtubede bunn egzersizleri var bu evde iyileşebilen bir şey mi ?

Sorun 2 : Sırtımın bı bölgesinde noktasal bi kas acısı var böyle nokta şeklinde sanki kası yırtıyolar icerden bu iki soruma cevap verebilcek olanlar lütfen cevap verebilirmi benım ıcın cok onemlı
Benimde sol elimin serce ve yuzuk paramaginda karincalanma var internetten arastirdigimda dirsekte sinir sıkışması olduğu randevu aldim yarin nörolojiye bakalim ne diyecek ameliyatlik bi durum yok benim bildigim ilerlemis degilse

ameliyata eğer ileriki safhalardaysa doktorun karar verir ancak. ilk belirtilerle hemen çözüm olarak düşünme.
üzerinde çok yük bindirmemeye özen göster. doktora danışıp b vitamini takviyesi sorabilirsin.

B vitaminini mass gainerimdan aliyorum 3-4 gun dinlendirmeyi planliyorum gecmesse tekrar randevu alacam leopara sonucu buraya yazaraan sevinirim

Ağrılar tekrar cogaldı elektriklenme hissi bende en gec 1 haftaya gıdecem doktora buraya yazacam ısın kotu yanı kımlıgım kayıp nasıl olcak

Tc kımlıgımı ezbere bılıyorum sımdı son durum elektriklenme bi ara geçti bu sabah tekrar kendı capımda test yaptım çok az elektriklenme var şımdı salona gıdıp calıssam olur mu ?

Tc kımlıgımı ezbere bılıyorum sımdı son durum elektriklenme bi ara geçti bu sabah tekrar kendı capımda test yaptım çok az elektriklenme var şımdı salona gıdıp calıssam olur mu ?
Bendede ara ara gidip geliyo ilk zamana gore cok az sporda kavrarken biraz gucsuzluk oluyo sırt gunu guc bulamamistim ben ama koluma bi skntı yapmiyo

Bak şimdi evdeki dambıllarla bench yapayım dedım yataga uzandım yukarı kaldırınca avuc ıcım elektrıklenıyo hafıf başlamak ıstıyorum ya

Geçmiş olsun doktor ne dedi?

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Doktora gitmedım elimi dınlendırdım geçti ama arada tekrar vuruyo sımdılık cok bı sıkıntı yok teşekkürler

Doktora gitmedım elimi dınlendırdım geçti ama arada tekrar vuruyo sımdılık cok bı sıkıntı yok teşekkürler
merhaba benimde elimde sabaha karşı uyuşma ağır bir iş yaptığımda falan uyuşma güç kaybı ağrı oluyordu emg denen testi yaptırdım ve karpal tünel hastalığı çıktı doktor hafif olsaydı bileklikle kurtarırdık dedi ama benim ilerlemiş ve geç kalındığında uyuşma ve güçsüzlüğün kalıcı olacağını bi nevi ayrı felç durumundan bahsetti ve 5 dakikada ameliyatım başarıyla bitti şükür allahıma iyikide olmuşum boşuna çekmişim o ağrı ve uyuşmaları.rabbim herkese acil şifalar versin.isteyen olursa doktorumun bilgisini verebilirim.herkeze geçmişler olsun

Deadlift yaparken sol yüzük parmağımda ağrı hissettim. Şimdi sanki hafif bi uyuşukluk var ama elimde sorun yok elim iyi tek parmakta hafif uyuşukluk var.

I believe in Fitness

2 aydır benimde bile agrım vardı cok önemsemiyor bilegimi sarıp sporumu yapıyordum fakat 10 gundur agrı cogaldı sol elim bir bardagı taşıyamıcak hale geldi 10 gun once randevu alıpbugun hastaneye gittim ve doktora sikayetlerimi soyledigimde adam birak bilegime bakmayı yuzume bile bakmadan agırlık kaldırmak saglıga zararlıdır deyip kapal tünel olabilir dedi ben bir röntgen nebilim başka bir sey yapar diye beklerken bileklik al spor yapma dedi 2 dakikada kestirip attı ana haber bultenlerinde falanca hastanede doktor darp edildi haberi yayınlandıgında eskiden vay hayvan diyordum bugun kendimi zor tuttum neyse bileklik aldım bilekligi takınca daha da agrı cogaldı ne biçim bir iş bu anlamadım

Back
Yukarı