kafein ihtiyacınızı nasıl karşılıyor sunuz?

deep_fly

Üye
malum definasyonda kafeinin etkisi göz ardı edilemicek kadar büyük,fakat bu ihtiyacınızı nasıl karşılıyor sunuz?Bir fincan kahve, yaklaşık 85 -100 mg, bir bardak çay 60 mg, kolalı içecekler ise 100 - 134 mg/lt kafein içeririyor muş.
coca-cola zero da (maks 150g/l le cola'da 75 mg/lt) bunlar 1 litre için geçerli olanlar mı yoksa 100 mil için mi?kafein için başka kaynaklarınız var mı?özellikle coca-cola ve le'cola arasında kaldım?bi yardım lütfen:)
malum eca stuck için alternatifler arıyorum:) (le'cola mı zero mu daha yüksek kafein değerlerine sahip)?

Son düzenleme:
ben sadece uykusuz kaldığım zamnalrda kahve yapacakta zaman yoksa 5-6 tane kahve çekirdeğini yiyorum beyni uyarıyor

yağ yakımında etkili olması için yöntemler arıyorum.sert kahve içerken içine mutlaka süt ekliyorum(her ne kadar light olsada)sütün de sonuçta içinde şeker var.(laktoz)
süt tozu da yağ:)redbull light berbat:)heryerde bulabilceğim bi kafeine ihtiyacım var. bide şu iki ürünün kafein içeriğini karşılaştırabilir misiniz? hocalar yardım ( coca cokemaks 150g/l--- le cola'da 75 mg/lt) sanırım pepsinin ürünleri de coke colanın değerlerie yakındır..kafam karışık yardım:-(

kafein amacıyla tüketebileceğin yegane içecek şekersiz koyu ve sade türk kahvesidir, kola zevk için içilir kafein almak amacıyla değil.

en iyisi kahve, kola çok zararlı!

(kafein 75mg/lt) ve kafein(150g/l) birinde mg birinde g cinsinden ölçütler alınmış. yani 150 gl,75 mg den cok cok daha fazla bi değer gibi görünüyo.bu konuda yardım edebilcek birileri var mı?

ben eskıden yurt dısından urun alırken prolabın caffeın tabletlerı vardı onlardan karsılıyordum ıhtıyacımı 1 tablette 200mg cafeın vardı
ama su anda boyle bır ımkanım olmadıgı ıcın kardıyo yaptıgım zamanlarda kavehden karsılıyorum

Kafein'in etkisi göz ardı edilemez ancak yan etkileri de hiç göz ardı edilebilecek şeyler değil.

Kafein ihtiyaç değildir, alışkanlıktır. Bir nevi bağımlılık olarak nitelendirebiliriz.

İki fincan sek Jacops Monarch kafein ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor

Yalnız şekersiz olacak Şekerli olunca kafein ihtiyacı için değil zevk için içilir :)

Kafein ihtiyacı için çok süper bir ürüne benziyor ne dersiniz.

Multipower Red Kick 500 gr

Multipower-Red-Kick-500-gr__14169661_0.jpg

Vücut direnciniz için geliştirilmiş üstün formül !

· Her porsiyonda 600 mg Guarana ve 96 mg kafein !

· Yüksek enerji ve patlayıcı kuvvet !

· Sadece 55 kcal !

Kafein en kuvvetli doğal yiyecek kaynağı olarak kabul edilir ve Guarana’nın etkisinin kafeinin 10 katı kadar olduğunu düşünürsek, Red Kick’ in sunacağı performansı hayal bile edemezsiniz.Guarana kafeine göre daha yavaş etki gösterir ama etkisini 6 saate kadar devam ettirir. Red Kick’ in üstün içeriği sayesinde kafeinin çabuk ve patlayıcı etkisini, Guarana’nın ise uzun süren dayanıklı etkisini beraber yaşayacaksınız.Kafein merkezi sinir sistemini aktif hale getirir, stres hormonu olan adrenalin ve serbest yağ asitlerini uyarır, bu yollada yağ oksidasyonu arttırır ve kas glikojen düşüşünü yavaşlatır.

Antrenman öncesi ve sırasında alacağınız Red Kick ile Spor yapmanın ve performansın en büyük zevklerini hissedecesiniz...

Ürün Bilgisi 100 g içinde 15 g ( bir serviste )
Enerji 1525 kj / 358 kcal 233 kj / 55 kcal
Protein 0,8 g < 0,1 g
Karbonhidrat 82 g 12 g
Yağ 0,2 g < 0,1 g
Dietsel Lif 2,0 g 0,3 g
Natriyum < 0,1 g <0,1 g
Guarana Özü 4,0 g 0,6 g
Kafein 640 g 96 g
Vitamin C 180 mg 27 mg
Niasin 36 mg 5,4 mg
Vitamin E 28 mg 4,2 mg
Pantothenic Asit 15 mg 2,2 mg
Vitamin B2 11,5 mg 1,7 mg
Vitamin B6 4,0 mg 0,6 mg
Vitamin B1 2,8 mg 0,4 mg
Folasin 360 µg 54 µg
Vitamin B12 3,0 µg 0,4 µg

100 ml içime hazır içicekte: 75 kj / 18 kcalHazırlanışı: 15 g ( bir tatlı kaşığı dolusu ) Red Kick’i 300 ml su ile karıştırınız.

Tavsiye edilen Tüketim: Antrenman öncesi ve sırasında olmak üzere günlük 1 kullanım.İçeriği: 500 gr

böyle bir ihtiyaç varmı?

böyle bir ihtiyaç varmı?

Bu bir ihtiyac değildir. Bu gerekliliktir. Nedenlerine gelirsek kafein guclu bir uyarıcıdır.

Gece işi yapanlar, fitness ile uğraşanlar, öğrenciler bilhassa tıp öğrencileri, doktorlar herkez yeterince kullanır kafeini. Plazalarda çok tüketilir mesela.

Yogun çalışmanın oldugu her yerde.

Bunların baslıca sebepleri arasında adrenalin ve stressi arttırarak bu sayede konsantrasyon ve enerji sağlıyor uykusuzluğu kesiyor.

ancak zararı yokmudur? zararlı yonleride vardır tabiki.

Kafeinli içecekler tuketen insanların daha fazla su içerek daha fazla kalsium alması gerekicektir.

Bence kararında tüketim sonucunda hiç bir sorunla karsılaşılmaz.

Back
Yukarı