Kırmızı eti en pahalı tüketen ülke açık ara Türkiye !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurTaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TurTaa

Yeni Üye
"Ete Brezilya’nın 8 katı para ödüyoruz
Bugün Gazetesi’nin haberine göre, dünyada kırmızı eti en pahalı tüketen ülke Türkiye. Türk tüketicisi kemiksiz etin kilosuna 16 dolar öderken, Türkiye’den sonra kırmızı etin en pahalı tüketildiği ülke ise 7 dolarla Almanya. Kemiksiz eti 2 dolardan satın alan Brezilya ise Türkiye’den 8 kat daha ucuz et tüketiyor.

Etteki tüm proteinlerin nohut, fasulye, kırmızı ve yeşil mercimekte bulunduğunu hatırlatan Reis, “Özellikle kış ayları olması nedeniyle bu ürünler çok tüketiliyor. Son dönemde aldığımız 1 kilo etten yarım kilo su çıkarken, bakliyatta ise bu tam tersi. Yarım kilo bakliyata yarım kilo su katın 4 kişilik bir aileye 2 günlük yemek ortaya çıkar” dedi."

http://www.milliyet.com.tr/iste-eti...nomi/sondakika/09.02.2010/1196681/default.htm

2 dolar a kırmızı et off süpermiş brezilya Başımızda bu adamlar varken yakında 30 dolar da öderiz kilo başına suç gene oy veren bizim halkımızda Agene versinler bu sefer daha beter olsunlar acımıyorum şahsen.

:D artık hayvan besicilgi yapanda kalmadı herkez kolay yönden para kazanmaya çalışıyor üretim az oluncada böyle degerli oluyor kanımca

:D artık hayvan besicilgi yapanda kalmadı herkez kolay yönden para kazanmaya çalışıyor üretim az oluncada böyle degerli oluyor kanımca

Hayvan besiciliği yapılmamasının nedenleri var yem fiyatları en akla gelen örneği ırak da suriyede iran da et bizdekinden ucuz

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'in oğlu, Gümrük Vergisi % 70'e çıkmadan hemen önce, 4 bin ton mısır ithal ediyo daha neler neler...

sanayide çok ileriyiz ya hiç hayvan yok ortalıkta ondan dır

Back
Yukarı