CURL dedi:günde 5 ögün protein ağırlıklı yiyen biri karaciğerine iyi yüklenir. En azından ramazan aylarında oruç tutup vücudu bir sıfırlamak iyi gelir diye düşünüyorum. Tanrının vardır bir bildiği.
whey ve amino gibi ek besinlerde bulunan bazı aminoasitleri vücut normal şartlar altında üretme potansiyeline sahipken uzun vadeli ek besin alımında doğal olarak vücut tembelleşerek bu aminoları üretmemeye başlıyor ve dışarıdan hazır besine konmaya alışıyor..glutamine ve whey e hiç ara verilmeden kullanılmasında zarar değil yarar olduğu söyleniyor ne diyorsunuz?
whey ve amino gibi ek besinlerde bulunan bazı aminoasitleri vücut normal şartlar altında üretme potansiyeline sahipken uzun vadeli ek besin alımında doğal olarak vücut tembelleşerek bu aminoları üretmemeye başlıyor ve dışarıdan hazır besine konmaya alışıyor..
Bu duruma yol açmamak ve izin vermemek adına vücut şaşırtırmalı, belli periyotlarla ek besin alımını keserek vücudun tembelleşmesinin önüne geçilmelidir..
O nedenle söylentilere inanmak yerine "Araştırın. Kendi fikrinizi oluşturun ve kendi doğrularınıza ulaşın." tavsiyesinde bulunuyorum.
Forumda birçok bilimsel açıklamanın ve mantıklı hoca yorumlarının yanında o kadar çok söylenti dolaşıyor ki, bunlara itibar etmemenizi öneririm.
Sadece spor zamanı kullanıyorsanız ve dozları aşmıyorsanız enaz 3-6 ay ara verilmesi gerekiyor. Ben 1-1.5 ay ara veriyordum. Geçenlerde nox-cellmass-whey pro-amino asit kürü yapmıştım. Kan değerlerini ölçtürdüğümde total kolesterol,trigliserit gibi değerler yüksek çıktı. Buna karşın iyi kolesterol ve folat iyi çıktı. Bunun yanında nox kullanımıyla ilgili olarak B12 vitamini 700 küsürlerde çıktı. Gene nox kullanımı ile ilgili olarak troid'de az bir artış saptandı. Karaciğer ve böbrek fonks. normal çıktı. Ben karaciğer enzimlerinde artış bekliyordum ama gayet normal çıktılar. Onun yanında kan değeri yüksek çıktı. Spor yapanlarda kan artışı oluyormuş. Demir az biraz yüksek çıktı vs. Sonuç olarak bu tip ürünlerin vücudunuzda ne gibi bir yük getirdiği öğrenmek zor değil. Herhangi bir devlet hastanesinde bu testleri yaptırabilirsiniz. Tekrar etmek gerekirse en ideal ara verme 3-6 aydır. karaciğer tam anlamıyla 6 ayda kendini yenilemektedir. Sadece whey pro kullananlarda daha az bir kan değerlerinde değişim olacaktır. Ek besin kürü yapıldığında daha farklı sonuç ortaya çıkıyor. Sadece whey pro ve amino kullandığımda kan değerlerimde bir sorun çıkmamıştı.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/protein-tozlari-t46.htmlselamlar. ben yaklaşık 8 aydır bb yapıyorum ve hiç ek madde kullanmadım. şimdi sadece whey protein kullanmayı düşünüyorum. nasıl bir yöntem izlemem lazım? bana yararı veya zararı ne olabilir? forumda okuduğum kadarıyla proteinin bir zararı yokmuş. fakat burda karaciğerde zorlamaya bağlı zararlardan bahsediliyor. bunları nasıl giderebilirim? teşekkürler
whey ve amino gibi ek besinlerde bulunan bazı aminoasitleri vücut normal şartlar altında üretme potansiyeline sahipken uzun vadeli ek besin alımında doğal olarak vücut tembelleşerek bu aminoları üretmemeye başlıyor ve dışarıdan hazır besine konmaya alışıyor..
Bu duruma yol açmamak ve izin vermemek adına vücut şaşırtırmalı, belli periyotlarla ek besin alımını keserek vücudun tembelleşmesinin önüne geçilmelidir..
O nedenle söylentilere inanmak yerine "Araştırın. Kendi fikrinizi oluşturun ve kendi doğrularınıza ulaşın." tavsiyesinde bulunuyorum.
Forumda birçok bilimsel açıklamanın ve mantıklı hoca yorumlarının yanında o kadar çok söylenti dolaşıyor ki, bunlara itibar etmemenizi öneririm.