Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
haftada bir kere beslenme duzenini bozmak yararlımı
merhaba oncelikle beslenmem ile ilgili kısa bilgi veriyim gun boyunca butun karbonhidratımı 1-1.5 bardak esmer pirincten alıyorum ve kilomun 2 katı protein alıyorum bazen 2.5 katıda oluyor , ve yagsız beslenmeye gayret ediyorum sorum ise su bu beslenme programına gore hafatada bir gun beslenme seklimi bozmalımıyım cunku vucut bir sure sonra diyete alısıp savunma mekanızmasından yag yakımını yavaslatıyormus bu bilgi dogrumudur haftada 1 gun ıvır zıvır yiyerek duzeni bozmalımıyım?hyper_
bence de 2 haftada 1 uygun...ancak çok fazlalık varsa ayda 1 kere diyeti bozman daha iyi gibi..özellikle antremandan sonraki dinlenme günü bunu yapman iyi olur
cok fazla yok altkanımda yag mı desem deri mi desem bilemiyorum bayadır yok etmek icin ugrasıyorum gerci incelttim baya ama iste onu yokedene kadar ugrascam cunku 5. ve 6. baklavaları engelliyor 2 haftada 1 banada daha mantıklı geldi
bence hiçbir zaman uygun değil diyette olan bir kişi o kadar hafta ağzına tatlı tuzlu birşey sürmemiş bir günde tatlısınıda yiycek cipsinide, tuzunuda alacak hemde doya doya. bu sefer zaten bunlara aç olan vücut direk depoluyacak yapdığınız diyette boşa gidecek. hiç böyle birşeye gerek yok yarışmacılara bakın o kadar suyu şekeri tuzu kesiyorlar yarışma günü tartıda 80 kg olan adam 1 hafta sonra 90 lara çıkıyor.
abi 2 haftada bir bozacaksın ev yemekleri corba falan yiyeceksin ne bilim arada borek falan bulk doneminde olanlar icin yoksa bi zaman sonra vucut tepkisiz kalıyor
dıyetı bozmak derken nasıl bır kacmaktan soz ettıgımızde onemlı kacamak eger sevılen bır yemekten bır tabak yemekse hıcbır zararı olmaz ama eger 1 kılo baklvaysa o zman sorun olur
bence haftnın bır gunu dıyetı hafıf bozmaın bır zararı olmaz ama dedıgım gıbı hafıf olcaksa mesela sız ıskenderı cok sevıyorsunuz gıdın pazar gunu 1 ıskender yıyın bunun zararı olmaz yada 1 pızzanın da zararı olmaz ama fazlaya kacmamk suretıyle tabıı hıc olmaması en ıyısıdır ama amatorlerın kasmasına hıc gerek yok bence bu kadar
ben asırı define olmak istiyorum acıkcası yani bu amac dogrultusunda sordum hani vucudu sasırtmak gerekirmi diye ben kontrol edebiliyorum cunku kendimi yaklsık 1 bucuk senedir agzıma koymadım ole seyleri eger zararı olcaksa yine koymam ama iste belirttigim gibi vucut uzun sureli az kalorili yag yakımın amaclı beslenme cesitlerinde kendini savunmaya alıyorsa ve bu yag yakımını engilliyorsa diye sordum yani amacım istedigimi yemek degil
ben o savunma olayını baya araştırdım kendi çabamla...tamamen hikaye...
nasıl dersen
vücudun bazal metobolizma denen bir hızı var...dinlenik halde hayati işlevler için harcadığı enerji miktarı...
onunda bi hesabı var...boyunu kilonu yaşını bi kaç şeyi daha bazı formüllerle yazarak bu enerji miktarını buluyorsun..
eğer sen bu enerjinin altında bi diyet uygularsan....vücut yavaşlamaya geçiyor...normal hızında çalışmıyor...bu da en başta yağ yakımına darbe vuruyor..
o yüzden ay diyetteyim platoya girdim düz ovaya çıktım falan diyor millet...halbuki olayın aslı yukarda dediğim gibi...
vücuda hayati fonksiyonları için gerekli enerjiyi sağladıktan sonra durmadan yağ yakılabilir diyorum ben...kendimden biliyorm .d
bu hesapta bazı sitelerde 1200 bazı yerlerde 1800 çıkıyor...
yine de çoğu yerde yazar 1200 kalorinin altına inmek riskli...ben 1500 ün çok yeterli geleceğine kanaat getirdim..