ladasamara dedi:bodybuilding diye bir kitap. yazarları özer baysaling ve erol uğur. kolay kolay bulabileceğinizi sanmıyorum ama...1993 te basılmış.
ladasamara dedi:son öğünde karbonhidrat alımını yarıya indirin diyor ama bunu gh ile bağlantılandırdığı bir bölümü hatırlamıyorum. kan şekerinin düşük tutulmasıyla ilgili olmalı.
kalsiyum olarak süt ve süt ürünlerinden bahsediliyor. ancak yazar da kesin bir görüşte değil. bugün ak dediğimize yarın kara diyoruz diyor. bu görüşü savunan mecmualar sütü yere döken resimlere yer veriyorlar ama süt en önemli besin kaynaklarındandır diyor. dediğiniz 'google check'i bende yaptımbende bişi bulamadım.
birde başka birşey sormak istiyorum. antremandan önce içilen süt içindeki laktik asit antremanı kötü yönde etkilermi?
MErhaba Ariginine Ornithine ve Lysine, kalsiyumllu icecekler ile deil, protein kaynagı olan yiyecek/iceceklerle alınması etkisini büyük bir oranda azaltıyor..carloscucoman dedi:Bildiğim kadarıyla Süt ürünlerinin saat 16.00 dan sonra alınmaması gerekiyor. Süt ve süt ürünlerinde bulunan doğal kalsiyum büyüme hormonları üzerinde zararlı bir etki yaratıyor. Yani Bence 16 dan sonra almamakta yarar var. Sütün Arginine ve Ornithine i de bozduğu bir çok kaynakta bulunuyor. Arginine ve Ornithine Gh'ın doğal yoldan tetiklenmesinde önemli rol oynuyor. Çocuklara yatmadan önce süt verilmesini de sütte laktik asit olması sebebiyle çocukların daha rahat uyuması için geliştirilen bir yöntem olduğunu düşünüyorum. 16.00 a kadar istediğiniz kadar süt tüketin 16dan sonra tüketmeyin böyle bir uygulamanın yapılması bu konuda yanlış bir bilgi bile olsa ( yanlış olmadığını düşünüyorum) bize fayda sağlayacaktır. 16dan sonra kalsiyum almak istiyorsakta doğal kalsiyum almayalım proteini de farklı yollardan edinelim....