Öncelikle dövüş sporları kişiden kişiye değişir. Herkesin kendine özgü vucüd yapısı vardır. Kendine uygunu bulman gerek. Hızlı esnek isen kick box derim. Eğer gücüne güveniyorsan boks. Boyun kısa ise ve çeviklik güç gibi konularda kendine güveniyorsan güreş git.
Ben mesela kick boxa başlamadan önce bile hiç bir çalışma olmadan high kick atabiliyordum profesyonellerinki gibi olmuyordu ama kafa hizama kadar kaldırabiliyordum. O yüzden kick boxa başladım ve gayet memnunum.
Bir süre güreşte yapmıştım. Kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir spor. Çoğu kişi güreşçileri kilolu hantal tipler sanıyor ama gerçekten kondisyon,hız,çeviklik ve güç gerektiren bir spor. İlk gittiğim 3 yıldır güreşle uğraşan benden 15 kilo zayıf birine yenilmiştim. Yani illa kilolu olman gerekmez güreş için.
Tabi bunlar dışında da sporlar var.
Ama hepsinden önemlisi kişide bitiyor. Mükemmel, üstün dövüş sanatı yoktur. Olay kişide biter. Eğer sen yatkınsan dövüş sanatına ne öğrendiğin önemli değil.
Ben mesela kick boxa başlamadan önce bile hiç bir çalışma olmadan high kick atabiliyordum profesyonellerinki gibi olmuyordu ama kafa hizama kadar kaldırabiliyordum. O yüzden kick boxa başladım ve gayet memnunum.
Bir süre güreşte yapmıştım. Kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir spor. Çoğu kişi güreşçileri kilolu hantal tipler sanıyor ama gerçekten kondisyon,hız,çeviklik ve güç gerektiren bir spor. İlk gittiğim 3 yıldır güreşle uğraşan benden 15 kilo zayıf birine yenilmiştim. Yani illa kilolu olman gerekmez güreş için.
Tabi bunlar dışında da sporlar var.
MMA bence en etkilisi. Burda yaşanan bi olayda profesyonel MMA dövüşçüsü 5 kişiyi yerlerde süründürdüğünü gördüm.
- Wing Chun'u da düşünebilirsin. Küçümseyenler var ama buna bakarsan anlarsın
https://www.youtube.com/watch?v=RV1xJZBY_mg
Bu hızda dövüşen 15 yaşında bir kız.
- Krav Maga sokak için diyorsan kesinlikle buna gitmelisin. İsrail ordusu tarafındanda kullanılan bu dövüş sanatı sokakta da oldukça etkili. Ayrıca karşındaki sana bıçak, silah, sopa doğrultursa napman gerektiğinide öğretiyorlar.
Ama hepsinden önemlisi kişide bitiyor. Mükemmel, üstün dövüş sanatı yoktur. Olay kişide biter. Eğer sen yatkınsan dövüş sanatına ne öğrendiğin önemli değil.