günde 2birayla daha cok göbek yaparsınbi işe yarıcanı sanmıoyorum
Bu sporda alkol alımı tabii ki önerilmez ama içimizde hangimiz 1-2 biraya hayır diyebilirGeçen okuduğum bir yazıda eğer ki alkol alınacaksa bunun kırmızı şaraptan yana kullanılması konusunda bir öneri vardı. Bunun nedeni de içilebilecek toplam ml. içindeki alkol oranı ve kırmızı üzümün faydalarıdır. Biranın alkol oranı her ne kadar 4-5 % olarak gözükse de bu değerler 100 ml. için geçerlidir ve 2 şişe bira içtiğiniz zaman alacağınız alkol oranı oldukça yükseliyor. Ayrıca Arnold'un antremanlardan sonra tavuk kızartması ve birayla ilgili efsanelerini bilmeyen yoktur. Bu arada geçen hafta Mr. Olympia da 6. olan Johnnie Jackson KKTC deydi ve adam bir showdan sonra gidilen yemekte resmen Efes içti
)
Forumda sık karşılaştığım bir yanlışı düzelteyim...
%'li hesaplarda miktar büyüdükçe oranda değişme olmaz...100 ml. de %5 ise 1000000 litrede de %5 olacaktır. Yani ne kadar bira içerseniz %5 (bira çeşidine göre değişir) 'i alkol olacaktır. Bu 2 veya 10 kutu içince değişmez,%5 fixtir...
Birde önerim olacak; Efes Pilsen'den uzak durun.
Ne delikanlılığa, ne sağlığa nede damak tadına gelir Efes Pilsen... Kızmayın açıklıyorum...
Bira'nın tarifi bellidir, özellikle Almanya vs. gibi bira kültürü gelişmiş ülkelerde maddelerle belirlenir.
Bira %100 malt olmalıdır. Ancak Anadolu grup tüketiciyi enayi yerine koyarak biranın içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanmaktadır. Birim maliyeti düşürmek (parayı cukkalamak) adına yaptıkları bu affedilmez şeye rağmen deli gibi rağbet görmektedir. İçtiğiniz alsında ne pilsenerdir nede bira... Tüketiciyi aptal yerine koyarak yaptıkları bu şey damağa ve sağlığa inanılmaz zararlıdır.
Yüksek fruktozlu mısır şurubu
Fruktoz şurubu çoğu bilim insanına göre sigara kadar zararlıdır. Abur cubur ve meşrubatların tatlandırılmasında da kullanılan bu madde Avrupada yasaklanmış ve Abd'de %1-2 ile kullanımı sınırlandırılmışken bizde bu miktar %10-15 lere yükselmiştir.
"Bira ile yemekmi yenilirmiş???"
Efes Pilsen'in yıllardır dayattığı, ağızda kuruluk, midede şişkinlik yaratan içeceğinin yemeklerle olan uyumsuzluğu ve bizi "Bira Cahili" konumuna düşürdüğü için sık yapılan bir hatadır. Güzel bir bira ile her yemek uyumludur. Yemekle bira içilir, cola kadar normaldir hemde... Ben size et yemekleri ile Anadolu Grubun bir diğer birası olan (Nasıl oluyorsa bunu %100 malttan yapıyorlar- eski tekel birası) Bomonti'yi öneriyorum. İçimi gayet hoş ve sulu bir biftek ile enfes gidiyor.
Normal zamanlarda ise Tuborg Gold içiyorum. Hakkını veriyor bence...
Forumda sık karşılaştığım bir yanlışı düzelteyim...
%'li hesaplarda miktar büyüdükçe oranda değişme olmaz...100 ml. de %5 ise 1000000 litrede de %5 olacaktır. Yani ne kadar bira içerseniz %5 (bira çeşidine göre değişir) 'i alkol olacaktır. Bu 2 veya 10 kutu içince değişmez,%5 fixtir...
Birde önerim olacak; Efes Pilsen'den uzak durun.
Ne delikanlılığa, ne sağlığa nede damak tadına gelir Efes Pilsen... Kızmayın açıklıyorum...
Bira'nın tarifi bellidir, özellikle Almanya vs. gibi bira kültürü gelişmiş ülkelerde maddelerle belirlenir.
Bira %100 malt olmalıdır. Ancak Anadolu grup tüketiciyi enayi yerine koyarak biranın içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanmaktadır. Birim maliyeti düşürmek (parayı cukkalamak) adına yaptıkları bu affedilmez şeye rağmen deli gibi rağbet görmektedir. İçtiğiniz alsında ne pilsenerdir nede bira... Tüketiciyi aptal yerine koyarak yaptıkları bu şey damağa ve sağlığa inanılmaz zararlıdır.
Yüksek fruktozlu mısır şurubu
Fruktoz şurubu çoğu bilim insanına göre sigara kadar zararlıdır. Abur cubur ve meşrubatların tatlandırılmasında da kullanılan bu madde Avrupada yasaklanmış ve Abd'de %1-2 ile kullanımı sınırlandırılmışken bizde bu miktar %10-15 lere yükselmiştir.
"Bira ile yemekmi yenilirmiş???"
Efes Pilsen'in yıllardır dayattığı, ağızda kuruluk, midede şişkinlik yaratan içeceğinin yemeklerle olan uyumsuzluğu ve bizi "Bira Cahili" konumuna düşürdüğü için sık yapılan bir hatadır. Güzel bir bira ile her yemek uyumludur. Yemekle bira içilir, cola kadar normaldir hemde... Ben size et yemekleri ile Anadolu Grubun bir diğer birası olan (Nasıl oluyorsa bunu %100 malttan yapıyorlar- eski tekel birası) Bomonti'yi öneriyorum. İçimi gayet hoş ve sulu bir biftek ile enfes gidiyor.
Normal zamanlarda ise Tuborg Gold içiyorum. Hakkını veriyor bence...